lørdag 22. april 2017

Nordavind fra alle kanter...

Ja, det føles sånn når en er ute for tiden. Både i går og i dag har en iskald nordvest gjort det riktig utrivelig ute. Det hjelper litt å se solen,  men det er også det hele. April måned går mot slutten, og det er en av de kaldeste aprilmåneder jeg kan huske på lenge. Ikke nok med det som har vært, så er ikke fortsettelsen  så mye bedre. Til mandag er det spådd snø her, og med minusgrader helt frem mot neste helg så skulle en tro at vi var i slutten av mars og ikke av april :(

Været får en som kjent ikke gjort noe med, men klage kan jeg da gjøre ;)

Det var noen bilder som ikke ble med i går og her kommer de.

Camellia 'Black Lace' som vender blomstene mot veggen av drivhuset så jeg får bare tatt bilder av de den veien. Ellers må jeg snu hele planten og det har jeg ikke plass til ;)

Denne har aldri blomstret for meg før, og blomstene er også bitte små. Mulig at den har fått litt lite lys i kjelleren. Den heter 'Donnan's Dream'

Juksepåskeliljer for den ble kjøpt ferdig drevet frem til påske. Mine egne har ikke knopper en gang, og  de står i samme bedet. Kanskje mine blomstrer til pinse? ;)

Denne står bare litt lenger bort i det samme bedet, men den blomstrer upåvirket av kulden  og det kjølige været. 

Her er også en som tåler mye. Noen av mine Paeonia rockii ser dårlig ut, men noen av de ser ganske godt ut. Denne ble flyttet i fjor, og ca halvparten av de ser ok ut. De andre behøver nok litt mer tid på seg.

Må bare ta med denne igjen i dag, for i går fikk jeg veldig god hjelp hjelp av Carina som ga meg det som jeg også tror er riktig navn. Den heter altså Hepatica transsylvanica 'Ellison Spence'  Den ligner i alle fall veldig på dette bildet av den :)
Den ble kjøpt som H. nobilis 'Kyrvinberg, men den er det ikke. Sånn er det bare noen ganger at planter er merket feil.  Men det er jo ikke noe problem når en har gode hagevenner som hjelper meg stadig vekk med navn :)

Fortsatt god helg!

52 kommentarer:

 1. Hello, your camellias are lovely. I wish I had some planted. The crocuses are pretty too, I love the purple colors. I hope you weather warms up soon. Have a happy day and weekend!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! I hope it will be warmer soon.
   Happy Weekend!

   Slett
 2. Donnan's Dream is a beautiful flower, Marit. Good job of your friend to find the right name of the Hepatica spec. Have a nice sunday. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Jan! Yes, she was very helpful.
   Have a nice Sunday you too!

   Slett
 3. Så herlige, friske krokus!! Skjønt bilde. Og kameliene er jo helt nydelige, og rett og slett eksklusive:)

  SvarSlett
 4. Ja, sånn er det. April varierer mye.Jeg har utsatt å så det som skal såes direkte, fordi det har vært så kalde netter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dessverre så er det sånn det er. Vi får håpe på varmere vær snart.

   Slett
 5. Tålmodighed må der til her i april. I næste uge varsles der desværre nattefrost. Det er nu ærgerligt, når navneskiltet er forkert, men blomsten er selvfølgelig lige smuk uanset navnet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Tålmodighet har jeg lite av nå. Ja, det er jo sånn sett helt uvesentlig, for blomsten er vakker uansett navn :)

   Slett
 6. Vackra blomster trots dåligt väder. Och tur att du har växthus. Vi är på hemväg från södra Sverige och set var kallt även där. När vi åkte ner var det snö i Jönköping. Jag hoppas iaf på en varm vecka nu när jag kommer hem. Skön söndag!/Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jeg veldig glad for, for det er det varmt uansett vær. Jeg tror at det er kjølig vær i hele Skandinavia. Vi må håpe på at det snur snart.
   God søndag!

   Slett
 7. Beautiful camellias, Marit! I hope you are having a great weekend. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Linda! I hope the same for you :)

   Slett
 8. Hei Marit

  Også her er der lovet køligt og vådt vejr op til månedsskiftet. Så skulle det blive sommer! Vi får se:)

  Jeg har mest oplevet fejl i navnet med roser, og det synes jeg er irriterende! Jeg savner stadig den overlækre Occhi di Fata...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Huff, det høres ikke bra ut. Vi får håpe de har rett mht. været fremover. Vi får se ja :)

   Ja, det er jo irriterende når en får feil planter, men dessverre ikke helt uvanlig.

   Ha en deilig aften

   Slett
 9. Åh hoppas du slipper snö, det är sol och värme vi vill ha nu.
  Lika fina camelior som alltid hos dig, måste köpa en någon gång:)
  Ha en fin lördagskväll
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo det vi ønsker nå. Tusen takk!
   Ja, det må du gjøre :)
   Ha en fin kveld du også.

   Klem, Marit

   Slett
 10. Hei. Nå det gjelder været må vi bare ha tålmodighet. Men klage kan vi. En kommentar jeg fikk. Hun hadde hørt på radioen at det var den kaldeste april siden 1977. Det er en stund siden. Håper du slipper snø. Om cameliaene dine. De er bare nydelige. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Ja, det er helt sikkert, og det gjør vi :)
   Det tror jeg på, ja. Det håper jeg også. Tusen takk!
   Ha en fin helg!

   Slett
 11. Her er det også koldt og meget blæsende. Det er som om årstiderne har rykket. De seneste år har vi haft kolde forår, men til gengæld meget varme efterårsmåneder. Det kølige vejr har så den fordel, at blomsterne holder længe.
  Jeg nyder de smukke billeder af dine camelia.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er visst det over alt det samme været. Ja, det er noe merkelig som skjermed været. Ja,en fordel er det jo.
   Tusen takk!

   Slett
 12. Dejlige billeder, jeg håber, du slipper for sneen. Vi har nydt solen i dag, men det har godt nok blæst meget også her.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det håper jeg også. Sol her også, men iskald vind.
   Klem

   Slett
 13. Roligt om tipset hjälpte dig :) Jag ska åka till sydvästra Polen och tittade faktiskt på vädret. Trodde nog att de skulle ha varm vår... Men det var lika illa och kallt där. Då blev jag förvånad men det underlättar packningen :)

  Kameliorna är underbara. Jag köpte en Blood of China och en Roja på lokala Ican för ett par veckor sedan. De har fått klara sig ute under några tallar och täckta med säckväv. Ser ut att må rätt så bra trots allt.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 14. Krokusene har en vakker farge og blåveisen er helt nydelig. kaldt er det også her men det er lite vi kan gjøre med været.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 15. I am sorry for you that still winter weather is playing with your garden. But on the other hand you have no idea what a lucky girl your are. I see heartbraking vieuws out of the gardens of bloggerfriends in Belgium, France, Germany where they had summer temperatures 3 weeks ago and the late frost from wednesday and thursday distroyed everything they loved so much. I keep my fingers crossed for you that your weather will be full of sunshine and warmth so you can enjoy your garden too!!
  Have a wonderful sunday Marit,
  Rosehugs Marijke.

  SvarSlett
  Svar
  1. I forgot to tell you what a wonderful photo's you've made.

   Slett
  2. Hello Marijke,

   Thank you so much for telling me about yout blogfriends. I guess that I'm lucky after all. Here we have not damages like that, because spring is not come here for real yet.
   Here it's forcasted snow the coming days. I hope it's a bad joke from the weatherman ;)

   Thank you so much for your kind words!
   Have a wonderful and sunny day in Holland!

   Rosehugs, Marit

   Slett
 16. Hei Marit. Jeg tror aldri jeg har opplevd en aprilmåned der vi ikke har hatt over 13 grader, men det er altså makstemperaturen vi har hatt i år. I natt har det kommet 5 cm snø, men den håper jeg solen tar i løpet av formiddagen. 5-9 grader sier værmeldingen for resten av april, så når været snur kommer det virkelig til å eksplodere i hagen. Flotte krokus du har, her er de helt ferdik. Påskeliljene blomstrer på sitt beste nå, så litt positivt er det, tross alt. Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Kristin!
   Nei, denne apil går vel over i historien som en av de kaldeste på mange år. En blogger skrev at hun hadde hørt på radioen at det var den kaldeste vår siden 1977!
   Huff, snø nå er ikke hyggelig :(
   Ja, når varmen en gang kommer eksploderer det ja. Vi må nok bare henge med!
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Hej Marit!
  Tror vi haft samma blåsväder här. Trodde jag skulle blåsa bort. Idag ser det lugnare ut, och solsken, så det blir nog en fin dag. Mina krokus gillade inte kylan, påskliljorna och narcisserna har inte kommit långt hos mig heller.
  Hoppas ni slipper få snö.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det virker som dette vindværet er overalt. Det blåser fortsatt her, men ikke like mye.
   Trist at krokusene ikke tåle frosten.
   Ja, vi må bare håpe på det.
   Ha en fin søndag!

   Slett
 18. Er det roser du har i drivhuset? De ser utrolig flotte ut. Det har vært kaldt hos oss også (i Sandefjord), kaldt om nettene og mye vind de siste to ukene, men vi får kose oss med det vi har inne og i drivhus. Så får vi se på langtidsvarsel som alltid lover varmere helt mot slutten av varselet... Det er snart vår - varm vår! Ha en fin søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er en plante som heter Camellia, men den kan jo minne om roser :)
   Ja, dette været har vært over alt virker det som. Vi får kose oss inne så lenge, ja. Vi håper på varme snart, ja!
   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 19. Flotte bilder fra hagen din! Synd med denne vinden ja, når det ellers er så fint. En av de unge håpefulle som bor på Stord (naboøya)hadde våknet til snø i dag! Her har det regnet i natt,men i dag er det strålende sol igjen:) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den ødelegger alt, for uten den hadde den vært ganske ok. Huff, det høres ikke bra ut! Snø vil vi ikke ha nå.
   Ha en fin dag!

   Slett
 20. Åh, så smukke camelia, elsker dine billeder af dem :)
  Ja, april er en slem omgang i år, desværre ser næste uge også kold og våd ud her hos os.
  Anemonen er meget fin, uanset navn :)
  God søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! :)
   Ja, det er sikkert, og det ser ikke ut til å bli bedre før neste helg her.
   Ja, det er den uansett navn :)
   God søndag til deg også!

   Slett
 21. Här börjar det äntligen bli lite vårvärme, i förrgår hade vi hela 13-14 grader och i solen var det nästan jobbigt varmt när jag rensade i pallkragsrabatterna. Igår var det dock bar max. +5 så då åkte vi till Visby och shoppade. Idag är det dock runt +10, men då blåser det vilket gör att jag inte tänker göra nåt i trädgården - man ska ju inte känna sig tvungen. Det ska vara roligt.....
  KRAM
  Susie

  SvarSlett
  Svar
  1. Så godt da! Det er best med godt vær når en holder på ute ja, og er det for kaldt orker en jo ikke å holde på. Det skal være hyggelig, ja...
   Klem

   Slett
  2. I morgon ska vi på en snabbtripp till fastlandet. Åker tidigt på morgonen och sen tillbaka sent på kvällen. Men...jag har redan sett ut en plantshop med STORT sortiment som vi ska hinna med att besöka. En ny (den gamla tog slut, klarade inte övervintringen i växthuset) bougainvilla samt några camelior (om dom har).
   KRAM
   Susie

   Slett
 22. HUff ja! I år er april kald! Det blåser surt og er mange minusgrader om natten. Meldt snø til uka her også...
  Men du har da flotte Krokus!:)

  Ønsker deg en finfin søndag i vinden:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal være sikkert! Snø vil jeg ikke ha, men været får en ikke gjort noe med dessverre.
   Tusen takk!

   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 23. Beautiful flowers.
  And we can never get bored with them.

  SvarSlett
 24. Du er ikke den eneste, der er træt af blæst og lave temperaturer. Nu vil vi altså snart have næsten vindstille og +10 grader, tak.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det kan jeg tenke meg at dere også er! :)
   Ja, noe sånt ønsker vi oss nå...

   Slett
 25. Her kom det et nytt lass med snø i dag, og vind fra alle kanter. April er april, men om en uke er det mai:) Da får vi håpe på litt mere utevær til oss alle.
  Koselig med blomsterbildene dine! Jeg har sittet og bladd i hageblad i dag. En får trøste seg med det en kan,)
  Ha en fin kveld-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det i april, men til uken er det mai så da må det bare bli bedre! Ja, en må trøste seg med det en kan.

   Ha en fin mandag! :)

   Slett
 26. Her kommer heldigvis Nordavinden bare fra en side men jammen kan den ruske godt i hus og hage :-)) Kaldt og snøvær i Bergen i dag, så helt vår er det jo ikke enda. jeg tror nok du har fått riktig navn på blåveisen din, jeg har den flere steder i hagen :-)) Fin ny uke Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Der har vært ufyselig vind her hver dag i det siste, og nå håper jeg på mer varme og ikke mer snø!
   Ja, det tror jeg også. Den er så søt, og fint å vite hva den heter.

   Ha en fin ny uke du også, Marit!

   Slett