onsdag 5. april 2017

Hawaii...

Hører dere bølgeskvulp og ser for dere palmer? Nei, det er ikke øya Hawaii  jeg tenker på... Det er heller min egen Hawaii jeg mener. Det går i camellia her for tiden, og 'Hawaii' er altså en navnesort :)


Her er knoppen fotografert for noen dager siden...

Her har den begynt å åpne seg mer

 Den ser nesten ut som en fylt peon!

Dette er et bilde fra 5. april i fjor, så den er i rute... :)

Nå har den første knoppen på min 'Margaret Davis' sprunget ut, men den er mye lysere enn den jeg kjøpte for 14 dager siden. Det kommer sikkert av at min har stått i en kjeller med litt begrenset med lys.

Min gamle 'Margaret Davis' som jeg  likte enda bedre enn den jeg kjøpte ;)
Men den jeg kjøpte blir sikkert like lys som denne når den får stått et halvt år i kjelleren...

Ellers har vi hatt besøk av en minitornado her i dag! Begge plastplatene som ligger som tak over kattegården med tunge steiner på ble løftet seg opp og landet på bakken. En belegningstein av sement ble løftet/kastet gjennom luften og havnet 7-8 meter unna. Godt at det ikke var noen dyr/mennesker eller biler der hvor den landet! Vi er stort sett forskånet for vind her, men når det kommerfra nord eller nordvest med 10-12 m/s i kastene merkes det her også. Dette kommer fra fjellet og der er det stiv kuling nå. Så folk som bor på vindutsatte steder har min store medfølelse! Jeg hater vind... ;)

46 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Ja, selv på steder hvor der næsten aldrig er vind kan der pludseligt opstå kastevinde,
  Det lyder voldsomt det der ramte jer - Godt ingen kom noget til!

  Ha en stille aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, vi er ikke vant til sånn vind her hvor vi har fjell og åser som skjermer, så det oppleves litt voldsomt når sånt vær oppstår. Det varte ikke lenge, men det føltes dramatisk den tiden det varte. Heldigvis ja...!

   Nå er det helt stille her.

   Ha en deilig aften

   Slett
 2. Stunning and refreshing photos, Marit!

  SvarSlett
 3. Skjønner at du blir helt betatt av camelia. Der utrolig vakre!
  Har vært kraftig vind her også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det har vel vært sånn over hele Østlandet i dag tror jeg.

   Slett
 4. Wonderful camellias! Spring starts to be at its best there. :)
  The tornado sounds scary. I have always loved the wind, but recently it comes too often too strong, and damages are frequent.
  Lovely photos! Thank you!

  SvarSlett
  Svar
  1. My camellias lives now in my greenhouse, they can not live outdoor here in the winter. Yes, it was scary. It comes more often,and makes more damage than before.
   Thank you!

   Slett
 5. Hei. Naturkreftene kan vi ikke gjøre noe med. I dag har det blåst ganske godt her også. Jeg liker heller ikke tåke. Uff. Jeg begynner å få sans for camelia etter å ha følgt deg på bloggen. De er nydelige. Ønsker deg en fin dag. Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Naturkrefter kan vi ikke gjøre noe med nei. Tåke liker ikke jeg heller. Hehe, det er vel sånn det er når en leser blogger. Vi påvirker hverandre :) Tusen takk!

   Ha en fin kveld

   Slett
 6. Så vackra camelior, pioner är en perfekt jämförelse.
  Men så läskigt med en tornado, vilket tur att ingen kom till skada.
  Det har blåst här också idag, men inte så mycket som hos dig.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, den ene ligner på en peon ja. Ja, jeg vet jo ikke helt hva detvar, men alt bare ble løftet opp og det var helt kaotisk i fem minutter.
   Klem, Marit

   Slett
 7. Så vakre camelia du har! De er like pene begge to! Det har kommet noen kastevinder her også, men ikke tilnærmet de hos deg. Ha en fortsatt fin uke (uten kraftig vind)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ha en fortsatt fin uke du også!

   Slett
 8. En minitornado har jeg aldrig oplevet. Godt at der ingen ulykker skete. De to camelliablomster ser meget forskellige ud

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke jeg heller! Jeg vet ikke om det var entornado, men alt bare virvlet rundt en kort stund. Det er godt, ja. Ja, de er meget forskjellige. Men det er mulig at du misforsto meg, for den jeg sammenligner med viste jeg ikke bilde av i dag. Det var den jeg jeg viste som jeg kjøpte for 14 dager siden som det viste seg at jeg faktisk hadde fra før.

   Slett
 9. Dejlige camellia billeder, heldigt du har dem at vise. Her blæser det også rigtig meget i dag 13.4 m/s stod der lige før, men der er heldigvis ikke blevet kastet med noget. Blæsevejr er bestemt ikke rart, jeg kan heller ikke lide det, men jeg kan godt lide at se billeder af dine camellier :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg er veldig heldig. Det er jo nok vind og blæst hos deg. Nei, det er ikke noe hyggelig. Det er pent sagt av deg.
   Klem

   Slett
 10. Jeg sier det igjen...de er bare så fantastisk vakre!
  Og du er så flink å få de til:)

  SvarSlett
 11. Heller Camelia Hawaii enn øyene.
  Jeg var 17 år, og hadde vel romantiske drømmer om hula-hula og blomster i håret.
  Hvor feil kan man ta. Den amerikanske staten stemte overhodet ikke med mine drømmer. Store reklameskilt for Coca Cola og barer med prostitusjon var det som møtte en ung sjømann i Honolulu. Jeg har vel aldri vært så skuffet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, etter det du beskriver forstår jeg det veldig godt! Det hørtes ikke hyggelig ut i det hele tatt...
   Det må ha vært litt avet sjokk!

   Da er det bedre med Camellia :)

   Slett
 12. Hello, Beautiful camellias. I like the name too. I am glad you were safe from the mini Tornado and winds. Happy Wednesday, enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you!
   Happy Wednesday to you too!

   Slett
 13. Begge er vakker og jeg liker dem. Jeg er glad for at ingenting skjedde under sterk vind. Hilsen.

  SvarSlett
 14. Du lurte meg - trodde du var på langtur! Men det var jo en rar tid - akkurat midt i våroppstarten - den som er så fin:-)
  Nydelige kamelliaer :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, nei her er ingen på langtur. Det lengste jeg reiser er til Strømstad, og kjører forbi deg på veien hjem :)
   Nei, her går det bare i eksotiske blomster.
   Tusen takk!

   Slett
 15. Som det har blåst til deg da! Her blåser det mye, og jeg liker vind. Men, det setter en stopper for drivhusønsket mitt, og det er litt synd..
  Flotte kameliaer, og den første var veldig lik en peon ja. Du begynner å få en bra samling av dem nå, vil jeg tro:) Får de lus?

  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sikkert noe en kan venne seg til. Det er jo synd at det stopper drivhuset ditt. Mitt er støpt ogskrudd fast, og det står litt utsatt til. Men det er mindre vind her enn hos deg. Har lest om noen som bygger drivhus av tre og som tåler vind.
   Tusen takk! Ja, jeg begynner å få noen nå. De er ikke mye utsatt for det når de barehar det kjølig nok. De får lys hvis de står for varmt, ellers ikke.

   Ha en fin torsdag!!

   Slett
 16. Det er ikke rart, når der bliver kastet rundt med tingene. Her blæser det også i dag, men det gør det nu så tit i Vestjylland. Jeg har heldigvis aldrig oplevet en tornado.
  Mens vinden hyler, sidder jeg og glæder mig over dine cameliaer.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke noe hyggelig. Her blåser det lite vanligvis. Det er hyggelig at du synes det :)

   Slett
 17. Hej Marit!

  Undersköna kamelior du visar!

  Jag säger som du - jag hatar hårda vindar. Trots att de blåste smådj...ar i går var jag ute i trädgården och jobbade. Hopplöst egentligen, alla löv och grenar som jag plockat och städat till ingen nytta. Vindarna blåste in nytt skräp från omgivningen.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Tusen takk!

   Ja, kraftig vind er ikke bra. Jeg gjorde ikke noe i går, for løvet og alt annet bare blåste av gårde. Så det var håpløst som du sier! I dag er det iskaldt og grått vær. Våren lar vente på seg.

   Klem!

   Slett
 18. Kan förstå namnet när jag ser kanten på kronbladen. Så fransiga och vågiga :) Det var verkligen tur att inget kom i vägen för det som blåste iväg. Jag kan gilla vindar - har ju seglat mycket och det är mysigt att ligga i hamn och höra vinden dra i masten. Men jag får så himla ont i huvudet när jag är ute länge i blåst.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mulig at det er der navnet er hentet fra :)
   Heldigvis gikk det bra. Litt vind er helt ok, og det er fint å høre på bladene rasler i hagen. Men det som var her i går skremte meg... Det gjør jeg også.

   Klem, Marit

   Slett
 19. Puh. Det var da godt der ikke skete mere.
  Jeg er heller ikke begejstret for kraftig vind eller det, der er værre. En mild sommerbrise på en bagende varm dag, holder jeg meget af, men ikke storme, der ødelægger.

  Jeg går stadig og overvejer om jeg skal købe mig en kamelia til min uopvarmede udestue, især når jeg ser billeder af dine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. En sommerbris er jo bare deilig, så en lett vind er jo bare godt.

   Det synes jeg du skal overveie ja, og hos deg er de sikkert lette å få kjøpt. Her går det flere år mellom jeg ser noen.
   En uoppvarmet utestue vil passe de utmerket spesielt hos deg som har mildere klima enn her. Her må mine inn om vinteren.

   Slett
 20. Super vakre kamelia. Jeg liker :-)))
  Jeg håper været bil snart... vakker... vår-været.
  Solskinnklem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det gjør jeg også, for her er det stadig frost om natten.

   Gråværklem fra Marit

   Slett
 21. Nydelige Camellia, spesielt Hawaii, flotte blomster. Her blåste det kraftig i går også fra nord, men jeg er vant til vind.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 22. Tusen takk! Ja, den liker jeg også veldig godt. Ja, det er du nok, for hos deg er det mer vind. Det er uvanlig at det er sånt vær her, men det gender jo. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 23. I first thought you've posted pictures (5 april last year) of a Carnation, Marit. But as a Camellia Hawaii it's a great flower too. ;-) Gr Jan W

  SvarSlett
 24. Yes, Jan it can remind of a carnation ;)
  Thank you!

  SvarSlett
 25. Så nydelig Hawaii! Så du har hatt minitornado, ja det skjer at det blir ville vinder på Østlandet også. Vind er jeg lei av, her er det sjelden vindstille, og som regel er den kald! Ha en fin dag Marit:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det virket som det var noe sånt. Det hender det ja, og da kommer den alltid fra norvest. Det forstår jeg veldig godt! Ha en fin dag du også, Inger Johanne! :)

   Slett