torsdag 31. januar 2013

Underholdning på høyt nivå...

Ja, her er det mange artige episoder, med både fugler, ekorn og katter. Det er ikke bare jeg som synes det er morsomt å se på ekornet, for det gjør kattene mine også. I går var ekornet her i hele to timer tilsammen. Jeg hadde lagt ut noen brødskalker, og den var så sulten at den ikke brydde seg om hverken truende katter i vinduet eller folk som gikk forbi på veien. Den bare spiste og spiste...

I går var jeg på det lokale gartneriet og kom hjem med en ny hoya, Hoya linearis. Jeg har hatt den før, men klarte å ta livet av den etter en stund. En av grunnene tror jeg var at den sto i alt for liten potte. Klok av skade tok jeg like så godt og pottet den om med en gang. Da har den en liten sjanse til å ikke tørke ut med en gang. Hoya skal ikke ha mye vann i utgangspunktet, men den skal jo ha litt... ;-)

Jeg var veldig flink i går og fikk sådd purre og veldig mye mer blodbeger. Jeg fikk også priklet opp mange potter med de som allerede har spirt, så her er de sånn nogenlunde i rute. Det er for tidlig å så noe mer akkurat nå, men det er ikke så lenge til at jeg skal så lobelia. Mitt plantetelt er fullt for øyeblikket, men de som er priklet skal snart ned i kjelleren til kjøligere omgivelser.

I går var det hele 3 plussgrader her og det dryppet av takene hele dagen. Det var virkelig vårstemning, og det var så deilig at kulda slapp taket for en dag om ikke annet. Det er meldt om kaldt vær igjen fra i kveld, så det var bare et lite pusterom. Men snart vil jo våren komme. Det er bare et spørsmål om når... ;-)Her er de to håpefulle som følger ekornet med alle dets bevegelser. Dette er god underholdning for mine katter. Hvis det ser ut som det er jungel her inne, så er det helt korrekt ;-) 

28 kommentarer:

 1. Åh så fine billeder :-) Dejligt at du fodrer den lille sulte fyr, for det mår svært at overleve i den kolde årstid. Her har 5 grader, men der er også kulde i vente. Det er spændende at følge med i dine forberedelser til sommerens blomster! Klem og ha' en dejlig dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, det er nok ikke lett for små dyr å klare seg her som det er så kaldt om vinteren. Jeg undrer noen ganger på hvordan de klarer seg ute i 20-25 minusgrader... Her er det 2 pluss og det er deilig så lenge det ikke er kulde, Du får nok høre mer om mine sommerblomster... ;-)) Klem, og ha en god ettermiddag!

   Slett
 2. Ekorn er jo sååå søte. Fint at kattene har underholdning også. Fin torsdag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er skikkelig søte. Jeg og kattene blir aldri lei av å se på de :-) Ha en fin torsdag du også!

   Slett
 3. Så fine bilder av ekornet! Se på de to som ligger i vinduet og følger med:)
  Lykke til med blodbegerfrøene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, de to i vinduet ligger der rett som det er for å følge med på hva som skjer på fuglebrettet :-)

   Slett
 4. Nej hvor er du heldig at have et egern i haven, så er der da lidt at kigge på, både for dig og kattene. Vi andre får også fornøjelse af det. På Samsø findes ikke egern, så nu kan jeg nyde dit i stedet :)
  God dag til dig forhåbentlig stadig med plusgrader. Her blæser det vældig meget.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig hyggelig å ha det å se på. Det er her nesten hver dag, så det er morsomt for kattene også. Ja, du må nok nyte mitt siden det ikke finnes hos deg. Ja, det er stadig noen få plussgrader her og det er jeg glad for.

   Slett
 5. Sikke dejlige billeder! Ja, dyr er virkelig underholdende :-) Hav en god torsdag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de virkelig! Ha en god torsdag du også, Nana!

   Slett
 6. Så fina bilder. Trevligt med en söt vän i trädgården.
  Ser att katterna ser mycket intresserade ut:)).
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig koselig med dyr som stadig kommer igjen i hagen. Kattene er veldig fornøyd med underholdningen ;-)
   Klem Marit

   Slett
 7. Det var en skjelden og spennende Hoya, den har jeg aldri sett før. Kjekt at du og kattene har underholdening av ekornet om dagen.

  Ha en fortsatt fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er ikke så ofte å se, men jeg har hatt den før, så den er å få tak i her fra tid til annen. Blomstene er hvite som du sikkert så :-)

   Ha en fortsatt fin torsdag du også!

   Slett
 8. Artig med ekorn i hagen - kattene ser ut til å følge godt med på forestillingen! Her hos meg er det sjelden å se ekorn, men noen få individer holder til i skogen like i nærheten her. Lykke til med ny runde med blodbegerfrø - mine har ennå ikke begynt spiringen så jeg venter i spenning.
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ekornet er dagens store underholdning! I går rotet jeg i jorda i de pottene jeg sådde for en stund siden, og i dag har det spirt mange nye frø. Jorda kan noen ganger bli for tett og kompakt til at de vil spire så godt. Lykke til med dine frø!
   Ha en fin kveld!

   Slett
 9. Ha,ha=) Så søte de er som følger med. Skulle gjerne hatt ekorn i hagen jeg også, men ikke så lett i byen kanskje? Ha en fin kveld=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok ikke like lett i byen med ekorn, for de er avhengig av å ha store trær i nærheten for å klatre i. Her er det skog på tre kanter, så her er ikke det noe problem. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 10. Så fine bilder av ekorn, og artig med kattene som følger med!
  Ha en fin kveld

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Kattene koser seg veldig foran vinduet. Ha en fin kveld du også :)

   Slett
 11. Sjovt med det lille egern på foderbrættet. Det minder mig om min barndoms yndlings bøger om troldepus. Så vidt jeg husker, var der i dem et egern, som vist nok hed rødtop.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morsomt med ekorn på foringsbrettet. Kanskje jeg skal døpe den om til Rødtopp? :-)

   Slett
 12. Så koselig det må være med ekornet som fast gjest i hagen! Morsomt bilde av kattene i vinduet. Det passet bra med vinduplass når det var ekornshow i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig koselig med fast besøk av det, og for ikke lenge siden var det to av de her :) Ja, de må jo ha god plass til å få sett ekornene og alle fuglene. Det er mye å se på for de.

   Slett
 13. Ja det var noe for kattene ja : ) Her sitter i de i vinduet og breker. Godt det er glass i mellom : )

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de lar ikke den underholdningen gå i fra seg :) De breker her også... ja, de kan trenge et vindu i mellom ;-)

   Slett
 14. wow... it was interesting))
  funny & lovely adventure of squirrel

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :) | PJ’ Ecoproject

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they have much fun with the squirrels :)

   Slett