onsdag 9. januar 2013

Månedens favorittvekst...

Anna Vattenkannas Trädgård er en kjempefin blogg med mange spennende ting å lese for en hagegal. Nå har hun laget en utfordring som skal gå i hele år med månedens favorittvekst. Og det er bare  lov å vise en plante/blomst. Hun var meget streng på det skrev hun ;-)) Da blir valget ganske enkelt, for her hos meg er det snø og atter snø ute, men i kjelleren har jeg er julerose som må bli månedens favoritt. Jeg skrev om den for noen dager siden, men den tåler å komme frem en gang til ;-)) Den blomstrer så fint nå, og jeg må ned en gang hver dag og se på den :-)


Jeg blir bare mer og mer glad i juleroser/helleborus. Bare i år har jeg 10 juleroser som er kjøpt i høst/vinter som overvintrer i kjelleren til det blir vår og jeg kan plante de ut i hagen. Jeg tar ikke sjansen å plante de ut etter at det har blitt frost ute, så derfor har de en lang vinter inne i kjelleren her. Men de overlever fint i en kjeller som er kjølig og med plantelys i taket.

46 kommentarer:

 1. Jeg forstår dit valg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Der er vi veldig enige om akkurat det :-)

   Slett
 2. Nydelig julerose,fantastisk farge på den!:)Hilsen oss i Humlehagen.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! Ja, den har en nydelig farge, og det beste av alt er at jeg ikke har den fargen fra før i juleroser :-)

   Slett
 3. Den er utrolig smuk - så flot en farve! Det er vel nok dejligt, at du har en kælder, som er kølig, og hvor du har plantelys i taget. Klem og ha en god dag, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, jeg er veldig glad i min kjeller hvor jeg har et stort planterom. Sånne hagegale som meg må ha det ;-))
   Klem, og ha en god dag du også!

   Slett
 4. Heldige du med en kølig kælder. Din Helleborus er så fin.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en veldig flott ting å ha i et hus. Plantene som overvintrer trives veldig godt der :-) Takk for det!

   Slett
 5. Tio julrosor, wow. Nä, nu måste jag ge mig ut på julrosjakt! :-) (När jag blir frisk alltså, från skrällhostan och feber).

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du må først bli frisk. Etter det kan du dra på julerosejakt!

   Slett
 6. Jag önskar att jag också hade en källare för sådana små skönheter som gillar kyla.
  Ha det bra!
  Luna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig fint å ha et sånt sted hvor planter kan trives om vinteren. Det er ca 8 grader og masse lys der. Siden skal de utplantes i hagen.
   Ha det godt!

   Slett
 7. Griselekker :)
  Løsningen på datatrøbbelet blir å sjonglere mellom chrome og Explorer som nettlesere. Tungvint, men det er det eneste som virker når en skjønner så lite som jeg gjør av den datagreia.
  Fin onsdag til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg hadde det samme problemet i høst, og da måtte jeg gjøre det samme som deg. Jeg forstår ikke noe mer jeg, men plutselig så ble det i orden her. Ha en fin onsdag du også!

   Slett
 8. Helt enig! Den er absolutt en av årets favoritter:) Nesten for galt at den står alene og blomstrer i kjelleren din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er fin :-) Grunnen til at jeg har den der er at den trives mye bedre der hvor det er kjølig enn i en varm stue. Jeg får heller gå ned hver dag og se på den :-)

   Slett
 9. Julrosor är verkligen vackra vinterblommor. Att ha en källare fylld med grönska så här på vintern måste vara underbart. Kul att du vill vara med i utmaningen - och, ja, jag är sträng :-)))))))

  Kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er rene paradiset der hvor jeg har plantene om vinteren. Jeg har primula, camelia, juleroser, pelargonia, fuchsia, oliven, blodbeger, og enda mer jeg ikke husker i farten. Takk for at jeg får være med, det er veldig morsomt! Ja, jeg forsto med en gang at du er veldig streng... ;-))))

   Slett
 10. Ja bym też co chwilę chodziła ją oglądać, bi kwiatek jest śliczny. Pozdrawiam.
  Jeg vil også nå og da gikk for å se det, er ganske blomst bifil. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kwiat jest piękny, tak. Jest w mojej piwnicy :-)

   Slett
 11. Hei Marit. Du må absolutt prøve å støpe. Men advarer deg... det er veldig fort gjort å bli bitt av støpebasillen. :) For første gang har jeg sådd blodbeger og det tok hele syv dager fra jeg sådde dem til de begynte å spire...er i lykkerus for jeg har hørt at disse skulle være så vanskelige å få til. Nå krysser jeg fingrene for at de overlever OG jeg skal så masse flere...har så mange frø fra planten jeg kjøpte i fjor. Og ja det er bare begynnelsen på sådden her også :) Veldig artig å prøve å så nye ting. Ha en flott dag. Klemmer Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for advarselen! Det kan jeg godt tenke meg, ja, at det er lett å bli bitt av den basillen(som alle andre hagerelaterte basiller) ;-))) Jeg får se hvordan det tar i vei når jeg prøver meg for første gang :-) Så flott at dine blodbeger allerede har spirt! Det var superfort. Ja, det blir nok masse frøsåing fremover både her og der tenker jeg :-) Ha en fin dag du også. Klem Marit

   Slett
 12. Så hyggelig det må være å bli møtt av en blomstrende julerose i kjelleren. Det er ikke mye som blomstrer ute her heller på denne tiden. Julerosene viser seg med knopper og bladspirer, men det vil nok ta en stund før de blomstrer. Det er flotte planter, både bladverk og blomster.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig koselig når jeg går ned i kjelleren og kan se på den fine blomstringen. Du er jo heldig som i alle fall kan se knopper på dine i hagen. Det er det lenge til her tror jeg.

   Slett
 13. Har bara en vit, alla dom färgade jag har satt har dött...dom trivs tydligen inte här hos mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heldigvis fått til mine, men det gjenstår å se hvordan det går med de jeg har i kjelleren. Vinteren er lang enda ;)

   Slett
 14. Kjekt med Julerose som er noen lekre planter. Her står Julerosene ute i knopp og jeg gleder meg til de springer ut.

  Ha en ffortsatt fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er så heldig som får vår så tidlig! Det høres deilig med så mildt klima som du har :) Ha en fortsatt fin onsdag du også!

   Slett
 15. Åh, den som kunne tatt en tur til planterommet ditt - må jo väre rene paradiset for en som lengter seg til syk til våren!
  Ha en fortsatt fin onsdag!
  Klem!

  SvarSlett
 16. Ja, det hjelper faktisk å ta seg en tur ned dit nå, men samtidig lengter jeg bare enda mer når jeg ser alt sammen. Det er ikke lett å være hagegal på denne tiden av året...
  Ha en fortsatt fin onsdag du også, klem!

  SvarSlett
 17. Åh vad härligt med så många julrosor! Jag förstår att det är din favorit:)). Jag tänkte också vara med i utmaningen hos Anna.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gleder meg til det blir vår, slik at jeg kan få plantet ut de jeg har i kjelleren. Fint at du også skal være med på utfordringen! Ha det godt.
   Klem Marit

   Slett
 18. Juleroser var et godt valg :)Det er en plante som øker samlerbehovet! Jeg har ikke kjøpt så mange men har en del frøsådde :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal jeg skrive under på! Jeg tror at jeg skal kjøpe alle de jeg kommer over i noen år fremover, så hjelper det vel på samlerbehovet ;-))

   Slett
 19. Dear Marit!
  I welcome you very warmly.
  Christmas rose is a beautiful flower.
  I have a few plants in white and pink.
  Helleborus still invisible in this color.
  It's beautiful.
  I wish you good night.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Lucia! Great pictures!I bought last fall two of those you describe. I hope they will flourish tli spring. Have a good night!

   Slett
 20. Skjønner veldig godt at du velger denne som månedens favoritt. Lekker!

  Klem

  SvarSlett
 21. Underbar planta och att dessutom ha flera i källaren som ska ut och sprida glädje måste kännas toppenbra...=)

  Kram Ninni

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en flott plante som gir mye glede både nå og senere :-)
   Klem Marit

   Slett
 22. Vilken fin favoritväxt du visar! Julrosor är verkligen fantastiska, jag har bara vita och limefärgade än så länge men efter att ha sett din fina kanske jag skulle skaffa mig fler färger. Ha det gott!/Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, de finnes etterhvert i veldig mange forskjellige farger disse julerosene, så det er mange å velge i. Ha det godt! Klem Marit

   Slett
 23. Den var bare helt lekker! For en flott farge! Aldri sett den før.

  SvarSlett
 24. De er ikke så ofte å se dessverre. Den har en fin farge ja :)

  SvarSlett
 25. Ja, julrosor är så vackra! Jag är nyfiken på om mina lever där under snön. Men innan den senaste snön kom såg jag några knoppar.
  Ha det fint,
  Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er flotte planter. Dine klarer seg sikkert, og det håper jeg at mine også gjør.
   Ha det godt!

   Slett