tirsdag 22. januar 2013

Nye duppeditter...

Ja, teknikken gjør sitt inntog her også til slutt.  Før jul kjøpte jeg et nettbrett, og på lørdag en ny mobil. Jeg har lenge hatt min gamle Nokia, men nå var altså tiden kommet for å fornye den. Så nå har jeg en ny smart telefon med alt som det innebærer. Det er så mye nytt å lære seg, så det tar nok lang tid før alt det sitter i hodet. Den gamle telefonen var så enkel å bruke, men det er ikke denne nye, det skal jeg love at den ikke er... Men jeg venner meg vel til det, jeg også. Jeg gleder meg til å prøve ut noe som heter Evernote som jeg har lest så mye om at folk bruker til å notere både planter en har og legge inn bilder fra hagen på. På den er det et mye bedre kamera enn på min gamle mobil. Så det blir nok litt prøving og feiling der også. Her kommer i alle fall to ferske bilder :-)

Kulda holder stand, og i skrivende stund er det - 19,3 grader. Men etter helga melder yr om plussgrader selv her. Gjett om jeg gleder meg til det!


Zfinx i godstolen


Ny innkjøpt primula som skal rett ned i kjelleren på planterommet, for der trives de mye bedre enn i stua. Jeg får heller gå ned og se på de når jeg føler behov for noe vårlig :-)

Ha en god kveld!

40 kommentarer:

 1. Ikke lenge siden jeg fikk ny telefon heller, og det er sannelig ikke lett å lære seg alt! Men veldig kjekt med en telefon som er så smart!!! Gleder meg til plussgrader jeg også. Jeg synes alt over -5 er for mye!!! Vibeke=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det skal være sikkert og visst. Men som du sier, det er kjekt med en smart telefon. Det er mye rart en kan gjøre med den. Helt enig, nå har det vært kaldt lenge nok.

   Slett
 2. Jeg har en iPhone som jeg er kommet til at elske. Jeg tror også du bliver glad for din nye telefon. Og så er jeg i øvrigt helt vild med at I har et ord der hedder "nettbrett". Vi bruger bare det engelske "tablet", og det er ikke nær så sødt :-)

  Sfinx er en smuk kat.

  Jeg har mine primula i stuen og dagen, og så overnatter de i min kolde havestue. Så holder de lidt længere end hvis de er i varmen hele tiden.

  God aften til dig, Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper at jeg blir fornøyd med min nye telefon. Tablet blir også brukt her, men nettbrett er det "norske" ordet som jeg synes passer godt. Du er heldig som har er kald hagestue, jeg må bruke min kjeller. Der står de under lys, men det er ikke mer enn 5 grader der nå. De trives mye bedre der enn i stuen. Her er det alt for varmt for de :)

   God aften til deg også, Nana!

   Slett
 3. Tillykke med din nye mobil - sikke fine billeder. Jeg har en gammeldags mobil og endda uden kamera :-) Her loves der også plusgrader efter weekenden, og vi glæder os. Klem og en god aften til dig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det går helt fint uten å ha kamera på mobilen også. Så lenge en har et godt kamera, så er det viktigst ;) Og det har du jo! Håper det blir mildt etter helga, ja, for jeg er så lei 20 minus... ;)

   Klem, og ha en god aften!

   Slett
 4. Det skjer man må fornye seg iblant men den nye teknologien tar tid å få inn, vi begynner nok bli litt eldre enn tonåring ;) Varme? Jeg gleder meg, kanskje hagehumøret finner frem?
  Ha det godt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en må jo det engang i blandt. Vi er ikke tenåringer nei, og derfor tar det mye lenge tid å lære seg alt det nye.
   Håper det stemmer med varmen som skal komme.

   Ha det godt! :)

   Slett
 5. Gratulere med ny mobil, fine bilder.
  Æ fordrar ikke nye mobila, blir helt svett av og lære alt nytt, fikk mæ en sonn mobil av dattra mi , en som ikke hun bruker lenger da min gamle elskede nokia døde ;(
  Slite nennu med og lære alle nye finesser som er p denna nye, hehe ;O)

  Men man må jo holde ut og være moderne :)

  Hilsen Lisbeth :O)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er fryktelig så vanskelig det skal være å lære seg noe nytt ;) Jeg blir helt svett jeg også. Jeg har også vært veldig glad i min gamle Nokia. Ja, vi må følge med nå, ellers blir det enda vanskeligere i fremtiden :)

   Slett
 6. Gratulerer med nye duppeditter, jeg hater å sette meg inn i nye ting men det er artig når alt virker som det skal da.

  Så fin pus , den liker seg vel best inne i varmen den også for kaldt er det.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg hater det jeg også. Tekniske ting er ikke min sterke side. Ja, de er inne hele vinteren her, tror de ikke hadde likt kulda som er nå.

   God kveld til deg også, Marit!

   Slett
 7. Grattis till nya telefonen! Och tack för tipset om
  Everynote, den ska jag ladda ner.
  Butt vad kallt du har. Här bet det i kinderna när jag åkte hem med mopeden från jobbet, och vi hade minus 8,5.
  Ha det gott
  Kram kram

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Evernote rr helt nytt for meg, så jeg vet ikke så om det enda. Ja, her er det fryktelig kaldt nå. Håper det snart blir mildere.
   Ha det godt. Klem Marit

   Slett
 8. Ny mobil er hårdt arbejde, synes jeg, jeg fik en i november, og har knapt vendet mig til den endnu, men det går trods alt meget bedre. Især at sms´ er svært synes jeg, det var nemmere på den gamle.
  Held og lykke med at finde ud af den. Godt Nana skrev, hvad et nettbrett er, for det vidste jeg ikke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hardt arbeide å finne ut av en mobil, men det går vel bedre nå jeg får prøvd den litt. På denne er sms veldig lett å få sendt. Det er nok stor forskjell på hvordan de er. Fint, da har du fått lært deg et nytt norsk ord :)

   Slett
 9. Gratulerer med ny mobil! Evernote har jeg ikke hört om för, det må sjekkes:-)
  Ha en fin tirsdagskveld i kulden!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Jeg har lest om flere hagegale som anbefaler den til planter i hagen og oversikten over de. En kan også legge inn bilder der. Ha en fin kveld du også, klem!

   Slett
 10. Nu måste jag googla på vad Evernote är för något. Lite kul med nya mobiler trots allt, det trodde inte riktigt jag innan jag fick smartphone. Ha en fin kväll! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gjør det. Det er et fint supplement til bloggen. Nei, jeg har vært skeptisk lenge til smartphone, men nå har jeg også fått meg en ;)
   Ha en fin kveld du også!

   Slett
 11. Lycka till med nya tekniken. Det brukar ta lite tid att lära om. Vivan är verkligt söt och värd att gå ner i källaren för :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det tar nok litt tid ja, jeg kjenner at det må synke litt inn alt dette nye. Ja, den er så vakker, at den må sees ofte :)

   Slett
 12. Jeg harogsågått i fellen :) Men vi får ta det pøompø?! Så finner vi nok ut av det :) Vakker den pusen din altså!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi får bruke teskje metoden. Litt og litt, så når det vel inn en gang alt det nye :)

   Slett
 13. Good evening, Marit!
  Photos come out perfectly.
  Primroses have a very nice color.
  A kitten is lovely.
  Good night.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Lucia! Yes, primroses have Nice colors. Have a good night, Lucia!

   Slett
 14. Gratulerer med nyervervelsene. Jeg er blitt Evernoteslave. og Dropbox. På pc, nettbrett og mobil. Utrolig praktisk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg forstår at det er lett å bli slave av alle disse kjekke hjelpemidlene :)

   Slett
 15. Gratulerer med nytt utstyr :) Jeg er i tenkeboksen angående sånne smarte telefoner. Hmmmm, blir artig høre om din erfaringer.
  Ha en finfin dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vært i tenkeboksen lenge, for det er mye nytt å sette seg inn i. Men det har gått relativt bra så langt. Får ta det i små posjoner, så klarer jeg det nok til slutt. Ha en flott dag du også.

   Slett
 16. Tillykke med din nye mobil - flotte billeder du har taget.
  Jeg har en "ældre" mobil med kamera tror den er 7 år gammel.
  Ønsker dig en god dag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! En gammel mobil er det jeg også har hatt inntil nå. Ha en fin dag du også. Klem Marit

   Slett
 17. Kjekt med noen nte duppeditter i januarkulden. Primulaen hadde en lekker svak rosa farge og overlever nok lenger i kjøligere rom.

  Ha en fortsatt fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de klarer seg absolutt best i kjelleren. Der trives godt der!
   Ha en fin kveld!

   Slett
 18. Kaldt hos deg også, ja. Minus 24 i dag tidlig fristet ikke til min nesten daglige morratur. Gratulerer med nye duppeditter. Samsung telefon har jeg hatt en stund, men nettbrett 'mangler' jeg. Ja, ja, og jeg står over importen. Men vi skal ha Hosta-kurs i hagelaget, og jeg håper vi kan komme til deg og se og kjøpe etterhvert. Ha en flott vinteruke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var minus 22 her i dag. Jeg ha Samsung nettbrett, men ikke telefon. Den er en Google Nexus 4, og er helt ny. Det er greit. Når skal dere ha hostakurs? Ha en flott vinteruke du også.

   Slett
 19. Troszkę potrwa i nauczysz się go obsługiwać :). Kotek jest słodki. Pozdrawiam.
  Det vil ta litt og lære å håndtere det :). Kitty er søt. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess it will take some time to find it out. Thank you!

   Slett
 20. Jag förstår dig precis! Har också en ny telefon som jag inte börjat använda ännu, pga av att jag inte hunnit lära mig alla finesser ännu. Men det kommer väl så småningom! Snygga bilder blev ju verkligen både på katten och Primulan./Kram Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye nytt å sette seg inn i. Men som du sier, det kommer nok etterhvert. Tusen takk!
   Klem Marit

   Slett