torsdag 24. januar 2013

Status på noen grønne spirer...

For å starte med gårsdagen, så var det så langt årets kaldeste dag/natt. Natt til i går var det 22 minusgrader her, og det er minst 10 grader for mye spør du meg...

Jeg har prøvd å sette meg inn i alt dette med den nye telefonen, og det går i alle fall fremover. Ting tar tid, så det er bare å innse at en ikke er 20 år lenger og lærer alt i rekordfart... ;-))

Her kommer den ene spiren etter den andre, og i går telte jeg 15 spirer! Så blodbegerene er på vei!Jeg skulle ha sådd flere frø, men det er så iskaldt på planterommet i kjelleren akkurat nå.... ;-))
Når jeg var nede der her om dagen var det kun 5 grader der. Det frister ikke å stå der å jobbe med jord akkurat nå. Til uka blir det etter det yr melder plussgrader her, så da blir det bedre der også. 

Jeg ønsker dere alle en god torsdag!

38 kommentarer:

 1. Se her ja, tenk at en blir så glad og begeistret for noe så lite.
  Jeg ser antydning til små spirer på mine blodbeger også, jeg måtte vise de til mannen men han så de ikke og delte ikke min begeistring he he.

  Lykke til med telefonen, Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig hvor lite det skal til å glede oss hagegale ;-))
   Så hyggelig at dine også spirer! Nei, en kan ikke vente at alle er like begeistret som oss over noen knappenålshoder med grønnskjær ;-))

   Slett
 2. Pyha, hele 22 minusgrader, ja, det er alt for koldt! Men det er dejligt, at se dine små spirer titte frem, og jeg glæder mig til at se dem vokse op. Hvor må det være skønt med en kælder, du kan bruge som planterum. Ønsker dig en fin dag, Marit, klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fryktelig kaldt. Jeg kan godt tåle 10 minus, men 22 det er alt for kaldt. Ja, jeg blir veldig glad for hver eneste ny spire som dukker opp. Ja, det planterommet i kjelleren er gull verdt. Det blir brukt til overvintring, men også til å drive frem planter. Snart om noen uker når jeg får priklet blodbegerplantene over i egne potter skal de også ned i kjelleren og vokse der. Da har det blitt varmere ute håper jeg ;-)
   Ha en fin dag du også, klem!

   Slett
 3. kul är det inte med kylan men jag är van...just nu har vi endast -7 och solen lyser så vackert på all snö...=)
  Kul med det gröna som tittar upp ur jorden...!!!

  Kram Ninni

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er "kun" - 11 grader her nå, så i dag er det ikke så ille. Men det er jo pent ute nå, det er helt sikkert. Vinteren har jo sine fordeler den også.
   Ja, det grønne hjelper på humøret! :-))
   Klem Marit

   Slett
 4. Hej Marit
  Uha ja -22C det er koldt - og hvis -som her- du har fuld sol nu, kan det være hårdt ved mange af de vintergrønne planter. Men de små spirer ser jo godt ud, glæder mig til at se dem som store;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten, det er heldigvis ikke så kaldt i dag, bare - 10 nå. Det er lettskyet, så jeg håper at alle mine vintergrønne planter klarer seg godt. Ja, jeg håper at de vil vokse fort :-)

   Slett
 5. Dejligt med de små spirer , det giver lidt smag på foråret selvom i har det rigtig koldt!
  Ha en god dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, en må glede seg over det som er nå i kulden. Ha en god dag du også!

   Slett
 6. Gratulerer med ny telefon og nettbrett! Vi trenger nok litt lengre tid på å lære oss funksjonene enn da vi var yngre, men det sitter når vi først har lært det.
  Flott spiring på blodbegerne dine!
  Fremdeles kaldt her også, men i neste uke blir det visst værforandring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja, sånn er det bare. Men det sitter snart i hodet, ja. Jeg er glad for at de spirer såpass fort, for det gir meg trygghet på at det blir mange planter her i sommer av blodbeger. Ja, nå er det snart slutt på kulda for en stund. Håper mildværet varer lenge!

   Slett
 7. Kjekt med spirer mens vi venter på mildere vær, det er jammen kaldt på dine kanter.

  Ha en fortsatt fin torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det skikkelig kaldt nå. Spirende frø er gode å ha i kulda :)

   Slett
 8. Heisann Marit :) her popper det også opp med blodbegerspirer. Nå er det sådd nr 2 som spirer. I dag har jeg sådd staudefrø som snart skal bæres ut. Har ikke så god trening i å så stauder men artig å prøve det også.
  Kjenner jeg er i fyr og flammer etter at jeg åpnet kassen med frø i dag. Og der er det mange godbiter som skal såes etterhvert. Må bare sette opp flere bord og lamper....snart er gangen oppe forvandlet til et planterom :) En nydelig dag i dag med bare 7 minus. Godt for en frossen kropp. Ha det så fint. Klemmer Merethe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at det spirer så mange blodbeger hos deg! Det krever litt plass dette her ja, så en trenger flere steder å sette plantene :)
   Her var det 11 minus i dag, men snart skal det bli mildt her.

   Ha det godt du også!

   Klem Marit

   Slett
 9. Så moro med spirer! Vi skal til Trysil i neste uke så jeg har ikke sådd Blodbegerfröene ennå, men så fort vi kommer hjem skal de i jorden:-) Dette blir förste gangen jeg sår Blodbeger - spennende!
  Ha en fin torsdag i kulden! Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper får sådd de når du kommer hjem, får de trenger ganske lang tid på å blomstre. De er så flotte og du har mye å glede deg til! Ha en fin kveld, klem!

   Slett
 10. Det går jo godt med spirerne, det er dejligt, så kan du bedre klare kulden, især hvis de lovere højere temperaturer nu :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hyggelig å ha noen grønne spirer å se på i kulden. Snart blir det mildvær, og det gleder jeg meg til.

   Slett
 11. Vad härligt det spirar och gror hos dig! Burrr för minus 22°!! Vi hade kallast i går natt -14,9°.
  H en fin kväll.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er hyggelig med grønne spirer som kommer opp her. Det har vært veldig kaldt her lenge. Nå er det meldt om mildere vær her, og det er deilig. Ha en fin kveld.
   Klem Marit

   Slett
 12. Hildrandedu kor kjekt med spirer !!!!! Skikkelig spennande tider i møte...blir mange blodbegerplanter hos deg.
  Men jøsses for ei kulde....syns det er alt for kaldt hos meg med 14.
  Grtaulerer med ny mobil....vart fine bilder av pus og primulaen med den.

  Kos deg framfor peisen så du får holde varmen.
  Klem MarJE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig med grønne spirer som kommer opp her. Kaldt har det vært lenge, og det er jeg lei. Men nå er det snart slutt på det håper jeg. Jeg sitter foran ovnen ja :-)

   Ha en fin kveld, klem.

   Slett
 13. Til lykke med spirerne! Men det ville da ikke gøre noget hvis det var omkring 40 grader varmere ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg er helt enig med deg , det kunne godt ha vært 40 grader varmere her,ja :-)

   Slett
 14. Marit, it's so exciting. Checking the plants germinate.
  I set containers on a windowsill. They are warm and clear.
  Following is a longer germinate.
  Have a nice, warm night.
  Yours.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is exciting with small new plants. I hope your plants are doing well. Have a good night, Lucia!

   Slett
 15. Alltid spennende når nye spirer dukker opp i pottene : ) Jeg har forskjellige clematis som popper opp. Herlig! Skrekkelig kaldt hos dere nå! Nå har vi gått fra 10 minus til nesten nullpunktet, men med varmere vær kommer skyer og kanskje snø. Jeg regner med at jeg har mistet noen planter pga den lange barfrosten vi har hatt her... God torsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende med klematis som spirer. Det har jeg aldri sådd før. Du er heldig som har det så mildt. Men det skam bli det her også etter helga.
   Ha en god helg!

   Slett
 16. Oji...her er du igang....jeg er vel enig med deg..litt for kaldt og det frister ikke med såing ennå..venter på en dag med plussgrader:)
  Men gøy å se friske nye spirer...du gir oss håp:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt for kaldt nå ja, det frister ikke å gjøre så mye hagerelatert nå. Men noen frø må i jorda på denne tiden, så derfor er jeg i gang allerede :)

   Slett
 17. Det spirer og gror hos deg !! Blir inspirert av slike fine bilder.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har så vidt begynt å spire her. Ha en fin kveld du også :)

   Slett
 18. Det spire og gro hos dig.....dejligt!
  Ønsker dig en god fredag:) Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig deilig å se grønne spirer! Ha en god dag du også. Klem Marit

   Slett
 19. Hej Marit. Sidste nat var også den koldeste her hidtil, -14,2. Ingenting imod dine 22!
  Så skøn at se spirer fra Rosenslyngeren :) - jeg fik netop i går sået mine Rosenslynger frø, og håber de vokser sig lige så store og flotte som de planter du har vist.
  God dag,
  Klem Rose

  SvarSlett
 20. Hei Rose! Det var jammen kaldt hos deg også! -14,2 må da være veldig kaldt hos deg i Danmark! Jeg håper at du får spiring på dine frø. Jeg gleder meg til å følge med på spiringen :-)
  God aften!

  SvarSlett