mandag 29. august 2011

Noen sensommerblomster som lyser opp...

Ja, det kan en visst trenge her, for her har det regnet i bøtter og spann siden fredag. På fredag kveld begynte det å regne og frem til søndag morgen kom det nesten 40 mm med regn. Som ikke det var nok, så begynte det å regne igjen i går kveld og frem til skrivende stund har det kommet nesten 60 mm med regn...Ikke dårlig det på et knapt døgn! :-(

Solhatten over heter 'Milkshake' og den under her heter 'Fatal Attraction'

Jeg har holdt på med et nytt bed en stund nå, og snart er det ferdig. Noe finpuss gjenstår, så bare det blir oppholdsvær (når det blir er uvisst!), så kommer det noen bilder av før og etter. I mellom slagene har vi fått hele 5 favner med ved som nå er stablet pent opp inne i garasjen. Det er så deilig å være ferdig med det i god tid før det blir kaldt for alvor.
Fagerfredløs, Lysimachia punctata

14 kommentarer:

 1. Det er godt og få ved i huset for vinteren ,det kommer noen regnskurer her også , veg og gårsplass blir helt rasert.
  Ha en fin kveld ,Marit.

  SvarSlett
 2. Ska bli spännande att se din rabatt färdig (med lite mer än vattenslangen..) den kommer helt säkert se lika fantastisk ut som resten. Men haging är en utfordring om dagen, börjar känna stressen ta mig, så mycket som jag vill ha gjort.

  SvarSlett
 3. Godt det er noen planter som holder stand for regnet ja. Her stod det en halvfull bøtte med vann utenfor. Den er nå snart full :-O Det surkler over alt hvor jeg tråkker og flere av bedene ville egnet seg for sumpplanter akkurat nå. La oss håpe det tørker opp en del før frosten kommer. Hvis ikke er jeg redd det blir mye svinn til vinteren.

  SvarSlett
 4. Deilig med blomster som lyser opp sensommeren! Ellers er det ganske vått og trist om dagen hos meg.. Sensommer er forresten dagens tema i min fotoutfordring:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 5. Det er så vått alle steder, så noe hagearbeid frister ikke.

  SvarSlett
 6. Flotte solhatt som blomstrer hos deg. her er det også mye regn og lite hagevær...

  SvarSlett
 7. Marit's, ja det er godt når veden er i hus. Medd en siste vinteren friskt i minne skal vi hvertfall ikke ha for lite ved.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 8. Mia, ja det er det med vannslangen jeg har holdt på siden du var her. Ting tar tid, og formen min er veldig op og ned. Det har også vært mye jobb+ veldig mye regnvær og vedstabling også.
  Det er lett å bli stresset nå, jeg er det litt selv. Men det en ikke rekker får en ta til neste (v)år! :-)

  SvarSlett
 9. Trine, ja det er nesten ekstremt så mye regn det har kommet i det siste. Plenen her også sier slurp slurp når jeg går på den. Veien er ødelagt, og i det hele tatt er jeg møkk lei regn.
  Det må tørke opp som du sier, ellers er jeg redd det er en fryktelig vår vi møter med masseplantedød :(

  SvarSlett
 10. Helene, ja det er godt at noe lyser opp nå på sensommeren. Det er ikke så mye som blomstrer lenger, dessverre.

  SvarSlett
 11. Åshild, nei en kan ikke få gjort så mye ute når det er vått bestandig.

  SvarSlett
 12. Randine, dette været er nok ikke bare her på østlandet nei. trist at det skal være så mye regn, men vi får ikke gjort noe med det dessverre.

  SvarSlett
 13. Bra med noen sensommerstauder som lyser opp. Solhattene var flotte, spesielt 'Fatal Attraction'.
  Jeg trodde vi skulle få fint vær her i dag, men enda regner det. Men i morgen, i morgen blir det sol...
  Her er også vinterveden berget. Jeg har kløyvet mesteparten selv, så da skal jeg nyte varmen litt ekstra når den brennes. Vi har det nok på langt nær så kaldt som dere om vinteren, men jeg fyrer stort sett hver dag fra en gang i oktober til uti april.

  SvarSlett
 14. Mariann, 'Fatal Attraction' er enda flottere enn på bildet. Den er mye mørkere enn de "vanlige" solhattene.
  Jeg har ikke kløyvet veden selv, men jeg har stablet 4,5 favn. Så veden varmer mange ganger innen den kommer inn i huset! ;-)Hos deg er det vel mere rått på en annen måte enn her, mne vi får til gjengjeld ned i mot 30 minus. Kaldt blir det uansett er jeg redd for. Godt å ha nok ved i hvertfall

  SvarSlett