onsdag 24. august 2011

Hagelagsmøte med shopping

I går hadde vi møte i hagelaget her, og hadde besøk av ei hyggelig dame fra Rom Hagemiljø i Tønsberg. Hun viste oss bilder av klematis og roser, og fortalte om hvilke stauder som kunne plantes ved siden av disse. Et hyggelig og lærerikt møte.

Jeg ble så inspirert av en blogg for noen dager siden som viste frem en rose som het 'Honorine de Brabant'. Jeg falt pladask for denne rosen. Jeg spurte om hun kunne ta med en sånn rose til meg hvis de hadde den på Rom Hagemiljø, og det kunne hun. Så nå er jeg den lykkelige eier av denne rosen. H4 står det i herdighet, så jeg får håpe den overlever vinteren. Det er vel ikke helt bra å plante roser så sent, men jeg får bare prøve.

Jeg holder på med et nytt bed i hagen, og den skal bli plantet der. I dag regner det (som vanlig), så det blir vel ikke noe planting i dag.

I går blomstret den siste knoppen på denne dagliljen 'Wild Horses'. Jeg blir like forbauset hver gang over hvor store og fargerike de blomstene kan være.

16 kommentarer:

 1. Håper rosen din klarer vinteren.
  'Wild Horses', imponerende blomst på den dagliljen.

  SvarSlett
 2. Lekker rose! Jeg forstår godt du falt for den :-)
  Jeg har lykkes fint med å plante roser på høsten, så regnere med det bør gå fint! Bare husk å grav den ned så jorden er 12-13 cm over podepunktet. Roser skal jo ikke ha gjødsel etter første August. Dekk den godt til nå i vinter, så går det nok veldig fint.
  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Lekker rose, den blir flott i hagen din. Flott lilje de blomstrer lenge hos deg.

  Her regner det også i dag og er høstlig synes jeg...

  SvarSlett
 4. Kan man ikke plante roser om høsten? Det har jeg gjort flere ganger, har ikke merkt store forskjellen faktisk. Lykke til, her er det slutthandlet, sesongen er på hell og det er mye som skal gjøres..
  Din daglilje ser fantastisk ut, slik som de andre du har. Neste år, da.... blir det kanskje flere :)

  SvarSlett
 5. U mnie już przekwitły liliowce, a róża nie ładnie rośnie. Pozdrawiam

  SvarSlett
 6. Mariann, det håper jeg også. Den er imponerende den blomsten ja. Sjelden de blir så store når morplantene bare en små fordi de ble importert i vår.

  SvarSlett
 7. Stein, ja jeg falt skikkelig pladask med en gang jeg så den. Godt å høre at du har lykkes med høstplanting av roser. Jeg har fått plantet den i dag og har gjort som du beskriver, nemlig fått podepunktet langt ned i bakken. Skal også hyppe jord opp rundt den når det blir frost for sikkerhets skyld. Jeg var fristet til å gi den gjødsel, for den var litt blek i grønnfargen, men pga. avmodning lot jeg det være.

  SvarSlett
 8. Randine, dagliljer er ikke liljer, så de blomstrer helt til frosten kommer hvis de har knopper igjen.

  Det er høstlig ja... :(

  SvarSlett
 9. Mia, kanskje det var bare noe jeg trodde? Jeg bare erindrer at roser burde få etablert seg tidligere slik at de klarer vinteren bedre. Men siden du og Stein mener at det går bra stoler jeg på det.
  Jeg har ikek slutthandlet enda, for de skal ha mrkedsdager nå til helga på Rønneberg. 50% avslag på søndag kan jeg bare ikke gå glipp av... ;-) Takk for flott plante som kom i posten i dag! :-)
  Du får skaffe deg noen flere dagliljer til neste år ja, for det er flotte blomster som lyser opp selv nå i dette ufyselige været.

  SvarSlett
 10. Giga, yes it is a beautiful rose. I håpe it will bloom next year if it survives the winther.

  SvarSlett
 11. Flott daglilje :)
  "vennene" mine er rådyr,de har spist opp alle knoppene på dagliljene utenom 2 stilker :(
  Har ikke sett snegler her enda og bra er det :)
  Vi har hatt en skikkelig sommerdag i dag :)

  SvarSlett
 12. Whenches hage/hobby, ok, da forstår jeg. Rådyr er det her også, men bare midt på vinteren. Bra du ikke har snegler, det har ikke jeg heller bortsett fra de "vanlige". Vi hadde bare regn og atter regn i går. Hyggelig at du hadde en fin dag da!

  SvarSlett
 13. Det er en skikkelig fin rose du har skaffet deg, en av de beste gammeldagse har jeg lest. Jeg har den ikke selv, men skulle jeg hatt flere roser ville den vært et av mine største ønsker, blant annet fordi den har god duft og blomstrer mer enn en gang pr. sesong.
  Hvis rosen er pottedyrket kan den plantes når som helst, bare det ikke er tele i jorden.
  Jeg håper inderlig den vil klare seg gjennom vinteren hos deg og at den vil glede deg i mange, mange år med fantastisk blomstring og duft. En annen god ting med denne rosen er at den ikke har så ustyrtelig mange torner.
  Dagliljene blomstrer enn så lenge her også, de er flotte.

  SvarSlett
 14. Den rosen var jo nesten "dramatisk" vakker! Den kunne jeg godt tenkt meg, men hardførheten er for lav. Nydelig daglilje!

  SvarSlett
 15. Marit, det var jo flott å få vite mer om den. Jeg visste at den var remonterende, for de liker jeg aller best. Det er forhåpentligvis lenge til det er tele i bakken, så da går det sikkert bra. Den hadde ikke så mange torner, nei, og det er bare en fordel.

  SvarSlett
 16. Tyra, så synd at den rosen ikke går hos deg da! Men det finnes en som heter Rosa mundi som skal ha herdighet på H6, selv om denne ikek remonterer dessverre. Men denne er også rosa/hvitstripete.

  SvarSlett