søndag 7. august 2011

En viss forskjell, og litt høstfloks

I flere år har jeg siklet meg syk på en daglilje som heter 'Eleonore'. Jeg har alltid synes at den har vært så fin i fargene. Jeg må si jeg ble litt skuffet når min dukket opp...

Om det skyldes feil plante fra Darwin vites ikke, men synes i hvertfall at min lignet ikke veldig mye...

I dag regner det igjen. og det er nesten høstaktig ute. Håper at vi får noe mer fint vær før det blir høst for alvor.

Apropo høst, høstfloks er en plante som jeg har fått dilla på i de siste årene. I fjor fikk jeg tak i to varigerte sorter, men ingen av de overlevde vinteren dessverre.
Før var disse plantene som regel mye angrepet av meldugg. De nye sortene skal være resistente mot det, og ingen av de jeg har nå har vist tegn til det.
'Phlox paniculata 'Blue Paradise'

'Bright Eyes'

'Tatjana'

'Sherbert Cocktail'
Hvit gammel navnløs sort

14 kommentarer:

 1. Floks er så fin, jeg har rosa og lilla så jeg ønsker meg en hvit som du har, jeg tror det blir fin sammen. Den blålilla er også nydelig.
  Ha en fin søndag ,Marit.

  (næmen nå tittet solen frem ,litt sent men godt)

  SvarSlett
 2. Synes også at floks er en fin blomst - har en rosa og en lilla, men skulle gjerne hatt den lys rosa som du viser!!!
  Har fått meldugg på den lilla - så den er iallfall ikke resistent. Men har hørt at det ikke blir meldugg om de står litt mer skyggefullt - mulig jeg må flytte den!

  Ha en fin søndag og en flott uke!

  SvarSlett
 3. Oh, nog är det mycket läckert hos dig i blomst nu. Blå phlox tror jag inte jag sett förut.. Den 14.e kommer det att se fint ut tänker jag, fortfarande mycket som blommar också. Lite synd att jag inte kan komma på vandringen, det är det dummaste med att ha meldt sig på tycker jag. Kanske jag kan få en visning en annan dag/ kväll? Nu när jag äntligen har tid och semester :)

  SvarSlett
 4. Så mange fine floks du har i hagen din, men det blir litt høstlig når Floksen blomstrer. Min hvite har ikke startet blomstringen ennå.

  Ønsker deg en fin hageuke!

  SvarSlett
 5. Floks er nydelige planter! Har selv noen som er i full gang med blomstringen. Den blå har jeg ikke sett før - nydelig! Så synd med den dagliljen - det er så irriterende når man får feil!

  SvarSlett
 6. Marit's, ja det er mange fine av floks. Hvite pleier å være lette å få tak i tror jeg.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Hagealven, ja det er mange av de gamle sortene som dessverre får meldugg. Hvis de står luftig så skal det hjelpe også. Den lys rosa har jeg sett flere steder i år.

  SvarSlett
 8. Mia, den blå floksen er nye for meg også i år. Har ikke sett den før. Om det blir flott den 14. vites ikke, men det får blir som det blir. Håper på fint vær. Ja det er dumt at en ikke kan få sett andre hager når en skal ha åpen hage selv. Du er hjertelig velkommen hvis du vil komme en tur en annen dag.

  SvarSlett
 9. Randine, ja det ligger i navnet høstfloks at da er det dessverre blitt høst. I dag tidlig var det bare 11 grader, og det synes jeg var kaldt... Ha en fin hageuke du også!

  SvarSlett
 10. Tyra, ja floks en fine, og finnes i utallige sorter og farger. Ja, den dagliljen irriterte meg, for den på bildet var så fin. Men sånn er det bare i hageverden med manipulerte bilder.

  SvarSlett
 11. Deszczu już i u nas dość mamy. Kwiaty się nam niszczą, ale floksy masz śliczne. Pozdrawiam ciepło

  SvarSlett
 12. Giga, we have very much rain this summer, and it ruins all my flowers. Yes, phlox is a sweet flower.

  SvarSlett
 13. Floks er en gammeldags staude også jeg setter pris på. Den er hardfør og god her i nord og har vidunderlige blomster! Forstår godt at du liker floksen, og så har du jo flere farger!

  Klem Tintin

  SvarSlett
 14. Tins Rose, ja den er både hardfør og pen. Jeg begynte å samle på de for to år siden, og det er jo så mange fine sorter som har kommet i det siste. Det blir nok enda flere planter på meg kjenner jeg meg selv rett ;-)

  SvarSlett