onsdag 17. august 2011

Dagliljer del 3

Først må jeg starte med gårsdagen da jeg hadde besøk av Mia. Det var et hagebesøk som varte i over fire timer, og jeg tror at vi egentlig kunne ha skravlet enda. Det er så koselig å få hagebesøk, og prate med "likesinnede". Timene gikk utrolig fort, men sånn er det når en har det hyggelig. Hun fikk sett endel av dagliljene jeg har, for fortsatt er mange av de i blomst, enn så lenge. Her er noen bilder som ble tatt i forrige uke.

'Strutter's Ball'
'Inherited Welth'
Ukjent kjempestor daglilje. Når den blomstret første gang, så målte jeg diameteren til 18 cm!
'Dallas Star'
'Snowflake Express'
Ukjent
Ukjent
Double River Wye'

16 kommentarer:

 1. Så mange fine liljer ,kos deg med dem nå mens de strutter med sine farger og sine vakkre detaljer.
  Det er bra vi har kamera så vi har noe og se på til vinteren, Marit.

  SvarSlett
 2. Så mange fine liljer du har!!! Flotte bilder:O)
  Jeg har selv bare tidligblomstrende liljer, men ønsker meg mange nye:o)

  Heleneklem

  SvarSlett
 3. Mange fine liljer.Bare 2 stilker på ei lilje,på de andre er det ingenting.Venter på at den skal blomstre hvis ikke rådyrene tar knoppene først da :)

  SvarSlett
 4. De 2 siste ukjente kan ligne på El Desperado og Summer Wine, men det er jo så mange son er nesten like, at det er skummelt å forsøke gjette ;-)
  Ser ut til at du har mange jeg ikke har. Kanskje vi kan bytte litt ved en senere anledning?

  SvarSlett
 5. Marit's, ja det er hyggelig å kose seg nå mens de enda blomstrer og er pene. Ja, kamera er en god ting, og til vinteren kan vi glemme snø og kulde ved å mimre over bilder av mange blomster.

  SvarSlett
 6. Helene, bare for å oppklare en misforståelse, dette er ikke vanlige liljer, men dagliljer (hemerocallis) De er ikke i slekt med vanlige liljer (lilium). Dagliljer står kun en dag, men har som regel mange knopper. Det finnes tidlige dagliljer som kun er gule og som blomstrer i juni. Disse sene begynner først å blomstre i juli og holder på til kulda kommer. Det finnes utallige sorter å velge blandt!

  SvarSlett
 7. wenches hage/hobby, jeg tror rådyr spiser det meste av blomster dessverre. Jeg ser de her kun om vinteren heldigvis. Håper du får frem blomstene da!

  SvarSlett
 8. Trine, du har helt rett, den ene er 'Summer Wine'. Godt at du minte meg på hva den het ;-)
  Jeg skal sjekke opp det andre navnet du nevner. Det finnes så utrolig mange sorter, så en kan ikke være helt sikker på navnene på de gamle sortene.
  Jeg har planer om at til neste år skal jeg gjøre om i det store dagliljebedet, og da må jeg nok spa opp flere og dele de. Da kan det være intressant å bytte noen ja, for jeg vet at du har flere jeg ikke har :-)

  SvarSlett
 9. Enda flere flotte dagliljer. Likte veldig godt 'Strutter's Ball' og den ene ukjente, 'Summer Wine'?

  SvarSlett
 10. Mariann, ja den andre lilla er 'Summer Wine'. Jeg liker også veldig godt disse lilla dagliljene.

  SvarSlett
 11. Jag blev verkligen imponerad av din enorma hage och den rabatten på framsidan, jösses att det går an att ha en sån blomsterprakt, alla dom dagliljorna tar pusten av en. Kan bara föreställa mig hur det ser ut med alla Iris i blomst också.
  Jag stornjöt av besöket och smälter fortfarande intrycken, det tar tid, dom var många, och inspirerande :)

  SvarSlett
 12. Mia, takk igjen for et hyggelig besøk. Timene fløy fort når du var her. Ja, irisene er fine på våren, så du får nok ta deg en tur til neste vår også for å se på de.

  SvarSlett
 13. For noen nydelige liljer!
  Strutters ball.... ♥
  Riktig god helg til deg!
  Klem

  SvarSlett
 14. Så mange flotte dagliljer. Alt av stauder er nyplantet her i år. Plantet to dagliljer som har blomstret fint men de er jo ganske små ennå. Et eget bed for dagliljer var en god ide. Spesielt når jeg ser hvor mange fine det finnes. :-)

  SvarSlett
 15. Hagealven, ja Strutter's Ball en en flott daglilje. Jeg liker så godt fargen på den.
  God helg til deg også! Klem

  SvarSlett
 16. Sissel, ja dagliljer er en flott staude og som det finnes så utrolig mange flotte av. Det tar ikke mange år før de blir kjempestore. Dagliljer skal ha mye sol, så tenk på det når du planter de!

  SvarSlett