mandag 4. april 2011

Nå er det vår her også

Endelig har det blitt min tur. Snøen er virkelig på vikende front, for det har smeltet veldig mye de siste dagene. I dag har jeg telt ikke mindre enn 9 juleroseknopper, og har funnet tre små knopper med fylt rosa hepatica! De plantet jeg i fjor, så det blir første gangen de blomstrer her. Jeg hadde det før med meg da jeg flyttet, men de likte ikke flyttingen og forsvant. Venter bare på at de skal springe ut nå. Dette er i bedet under trærne, for der blir det veldig tidlig bart. Jeg har også sett flere aurikler med knopper. Jeg fant igjen en trepeon som jeg fikk i gave i fjor, og den har overlevd og hadde mange grønne bladknopper. Jippi! Våren er bare herlig...

I drivhuset har alt klart seg fint til tross for varmovnen jeg bruker. Drivhusovnen er på vei, posten har klart å bruke tre dager så langt minus helga.  Når den kommer frem i morgen har den brukt 4 dager fra Kristiansand. Det er helt utrolig dårlig. Posten er ikke mitt favorittfirma akkurat.

Blodbegerplantene truer med å kvelde meg i drivhuset. De vokser noe helt utrolig, og slynger seg både hit og dit. I år har jeg et hageforsett, og det er å gjødsle de mye mer enn i fjor. Jeg har begynt nå med å bruke gjødselvann hver gang jeg vanner i drivhuset. Håper å se resultater av det.

I fjor plantet jeg masse høstløk på enden av det ene store hostabedet. Det er sørvendt og der blir det også tidlig bart. de er allerede på full fart opp. Fant også mange tulipanblader på vei opp. Håper rådyrene har nok mat i form av bladknopper i skogen nå som snøen har smeltet så mye. Vil ikke at de skal forsyne seg av tulipanene, nei.
Jeg har nesten ikke sett rådyr i hele vinter her. I fjor hadde de tråkk rett igjennom hagen, men i år har de altså ikke vist seg. Tar det som et godt tegn på at det ikke er så mange rundt her nå.

14 kommentarer:

 1. Herlig, Marit!
  Jeg regner ikke med å se knopper i hjemmehagen før påske, men med den farten ting har nå om dagene er det kanskje lurt å titte litt ekstra godt etter.
  Lykke til med rådyra - eller snarere fraværet av sådanne.

  SvarSlett
 2. Våren er i anmarsj hos oss også, rundt +10 grader i dag, det er masse snø i hagen fremdeles - men den har virkelig fått fart på seg. Det er utrolig hvor fort den smelter! Hyggelig at trepionen var i live - koselig med en sånn vårinspeksjon!
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 3. Äntligen är det våran tur med värme och snösmältning, härligt. Så kul att du finner igen spiror, det tyder på att du allra redan har några bara fläckar ju, vilken tur du har. Nu har man snart inte tid till annat än hage när man kommer hem från jobbet. Längtar..

  SvarSlett
 4. Så deilig at det våres skikkelig hos deg også.
  Jeg har heller ikke sett rådyr denne vinteren, og jeg er virkelig spent på når de dukker opp i hagen og forsyner seg av krokus og tulipaner. Jeg håper inderlig at de finner nok mat i skogen så de ikke kommer hit. Det er noen man ikke ønsker besøk av!

  SvarSlett
 5. Var inne på nettsiden din og så albumet med hva dere har gjort i hagen. Imponerende. Kommer du til å ha planter for salg i år også?
  Jeg bor bare 3 mil unna.

  SvarSlett
 6. Berit, det kan jo hende det kommer frem noe hos deg også nå som det er såpass varmt. Rådyra håper jeg holder seg til skogen hvor de hører hjemme, ikke hos meg :)

  SvarSlett
 7. Tyra, det er så flott at våren kommer til alle samtidig omtrent.
  Ja, jeg var veldig spent på den trepeonen. Den er så liten så den har hatt snødekke hele vinteren. Mulig det er derfor den har klart seg.

  SvarSlett
 8. Mia, ja er det ikke deilig! Jeg har mange bare flekker ja, snøen smelter virkelig fort nå.
  Kos deg med hagen din fremover!

  SvarSlett
 9. Marit, ja det er flott at heller ikke du har sett rådyr i det siste. Håper det fortsetter. Ja, de er ikke velkomne, vil ikke ha besøk av de nei.

  SvarSlett
 10. bestemors hage, takk for det. Ja, det har vært mye jobb og enda er jeg ikke ferdig (heldigvis). Det er moro å kunne se tilbake på det en har gjort.
  Ja, jeg kommer til å ha masse planter for salg i sommer. Hyggelig om du kommer innom en tur!

  SvarSlett
 11. Så bra at våren er kommet til deg også. Du har jo så mye flott. Ha en ny fin vårdag, det er tåke her nå, men håper sola kommer så det tørker litt opp.

  SvarSlett
 12. Bjørg, ja det er deilig med vår, endelig. Her skinner sola og fuglene kvitrer. Jeg skal ut og lete etter flere vårtegn!

  SvarSlett
 13. Kjekt å finne igjen skattene når snøen forsvinner. Nydelig Helleborus thipetanus og Halesid carolina. Jeg er imponert over at du klarer å holde ovesikt over alle navnene på plantenedine...

  SvarSlett
 14. Randine, ja det er morsomt å finne igjen kjente og kjære planteskatter. Jeg er nødt til å ha en viss oversikt over latinske navn, men jeg husker nok ikke alle...

  SvarSlett