lørdag 2. april 2011

En lang dag i drivhuset

 I dag har jeg fått gjort mye. Jeg startet dagen med å bære ut absolutt alt av det jeg har sådd i fra planteboden i kjelleren. Nå er hele gulvet i drivhuset okkupert av stauder. Bare det blir slutt på nattefrost skal de settes ut, men jeg må herde de litt først.

Jeg fikk også toppet alle georginene jeg har sådd, og plantet toppskuddene av de.  De blir veldig slappe med en gang disse toppskuddene, men kommer seg etter noen dager. Det blir kraftige planter av disse, og ser at de må pottes om ganske snart. Røttene tyter ut alle steder. Huff, da tar de enda mer plass ;)

Jeg fikk hentet pakken fra Zimtrade i dag, og fikk plantet det som kom. Det var ikke så mye jeg kjøpte av planter, men bestilte to ampelinnsatser av papp. Jeg hadde to ampler i fjor med masse planter i, men da foret jeg kurven med plast innvendig. Sånn ser de innsatsene ut. Jeg har ikke prøvd disse pappinnsatsene før. Er det noen andre som har erfaringer med de?
Plantene som kom i dag var :

Actaea 'Pink Spike' Tidligere het den Cimicifuga (Høstormedrue)

Astilbe 'Color Flash Line'  Et annet sted heter den 'C.F. Lime'. Tror Zimtrade har skrevet feil navn.  Det er ikke helt ukjent at de gjør det, nei ;)  Det er ikke blomstene som er så spesielle her, men bladverket som skifter fra purpur, gult og grønt om våren.

Iris germanica 'Burgemeister'

Iris germanica 'Black Dragon'

Jeg har jo ørten iris fra før, men det blir liksom aldri nok av den planta. Så jeg må bare finne en plass til disse to i irisbedet mitt. Handle først og planlegge etterpå er ikke alltid så lurt, men typisk meg.
Samlemanien tar meg helt noen ganger. Jeg får aldri nok iriser!  :)

6 kommentarer:

 1. Kjekt med planter i posten, Astiben var flott. Jeg ser du går for rosa planter denne gang.

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 2. Randine, ja det er alltid kjekt når det kommer planter i posten. Ja i år har jeg litt dilla på rosa blomster.
  Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 3. Samlemanien är ju underbar också, även om den tar plats. de kommer prunka gott i dina rabatter och iris är tjusiga. om jag inte ska beställa måste jag bara bestämma mig för att inte se inom sidorna, annars går fingret av sig själv över tastaturet, og sänd! och nog plats har jag förstått att du har.

  SvarSlett
 4. Samlemani ja... Kjenner litt for godt til det :D

  SvarSlett
 5. Mia, ja samlermani er jo morsomt også. Det er veldig fort gjort å bestille fra både det ene og andre nå for tiden. Vi vil jo ha blomster og vår så sulteforet vi er etter en lang vinter. Jeg har fortsatt plass ja, men den minker veldig fort.

  SvarSlett
 6. Bjørnar, ja vi er vel litt for mye angrepet av samlerdilla. Jeg prøver nesten ikke å motstå det engang..;)

  SvarSlett