fredag 1. april 2011

Frem og tilbake er dobbelt så langt...

Ja, det er det virkelig. I forrige uke flyttet jeg alle frøplanter ut i drivhuset, men så ble det plutselig under 10 minus om natta. Så da valgte jeg å flytte alt inn igjen til det ble mer vårlige tempraturer ute. I går snødde det som bare det her, ogd et kom sikkert 8-10 cm med klissvåt snø. I dag skinte solen igjen, og det er nå 8 pluss ute. All snøen er nesten smeltet, så jeg håper at det var den siste krampetrekningen fra kong vinter.

I dag har jeg da satset på at nå er det slutt på vinteren, og har bært ut alt jeg hadde inne av frøplanter. Dvs. nesten alt, for jeg har masse mer i kjelleren. Det er et slit å frakte alle disse plantene til drivhuset, så jeg får ta resten i morgen.

Det er nå fullt i alle hyller i drivhuset, og jeg får nesten panikk med tanke på Darwinplantene som jeg også må ha der. Logistikk er ikke min greie, for her går det mest på impulskjøp. Så i år blir drivhuset fylt til randen og mer enn det, før jeg kan ha plantene permanent ute. Men jeg lærer jo aldri, så det kommer sikkert til å gjenta seg.

Drivhusovnen jeg reklamerte på en nå erstattet, og er nå underveis i posten et sted. Det gikk kjempefint. Men jeg fatter ikke hvordan posten kan bruke så lang til på å levere ting! Den er nå sporet i Oslo. Den er altså ikke her før på mandag.

Jeg venter også på en pakke fra Zimtrade, og den fikk jeg sporingnummeret på onsdag. I går var den i Oslo kl. 07.00, men har likevel brukt et døgn på å komme bare til Drammen. Så to hele dager tar det fra Oslo til meg. Jeg får helt fnatt!
Jeg kom på at de plantene fra Zimtrade må jeg også finne plass til i drivhuset. Huff! ;-)

16 kommentarer:

 1. Du blir veldig sprek før sommeren sån som du bærer ,det er vel en grunn til de fant opp aprilsnar , en føler seg litt lurt på denne siden av våren.
  God helg Marit

  SvarSlett
 2. Dette høres kjent ut. Bortsett fra at jeg, når jeg først har fått ting ut i drivhuset, nekter å flytte det inn igjen. Da får heller ovnene gå for fullt for å holde koken ;-) Plassmangelen derimot, er et kjent fenomen. Selv om mitt drivhus er vesentlig større enn ditt, begynner det allerede å bli sprengfullt. Det blir en utfordring å få plassert alle Darwinplantene til uka :-\

  SvarSlett
 3. Nog tusan ligger snön som kom kvar här, men inte nere i stan, där har den smältit i löpet av dagen. Jag hoppas bara dom här 10 cm är borta innan nästa laddning på tisdag. Sen får det vara bra, nu satsar vi på våren. Dina plantor kommer nog fram till slut. Fulla västhus, är inte det ett säkert vårtegn :)

  SvarSlett
 4. marit's, ja kanskje jeg virkelig blir sprek i sommer ;)
  Ja i går ble en i hvertfall lurt med all den snøen som kom her. God helg til deg også!

  SvarSlett
 5. Trine, ja jeg skulle nok ønske jeg hadde like stort drivhus som deg. Men når du begynner å snakke om plassproblemer, så kan du jo tenke hvordan jeg har det. Darwinplantene vet jeg ikke hvor jeg skal sette. Men det blir vel en løsning på det også...

  SvarSlett
 6. Mia, ja den er ikke helt borte her heller. Det er ergelig at en får snø i slutten av mars. Neste ladning på tirsdag? Nei, nå vil jeg ikke ha mer snø!!!!

  SvarSlett
 7. Enig med deg.. nok er nok.. av snø, altså. Tenk, vi er gått inn i den sjette måneden med snø. Må si som Karius og Baktus.. vi vil ha.. vi vil ha..
  vår..
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Parkvegens hageglede, ja 6 mnd. er mer enn nok. Vil ha vår nå ja. Ønsker meg en kortere vinter og lengre sommer heretter! God helg til deg også!

  SvarSlett
 9. Når eg held på i drivhuset så fantaserar eg ofte om kor kjekt dette hadde vore med eit kjempestort hus, gjerne så stort som Trine sitt. Men så prøver eg å ta meg innatt med at deå hadde det vorte endå fleire planter å bere ut og inn og att og fram og dekke til og passe på og plante ut og....
  Vi får prøve å gjere det beste ut av det vi har, og spreke vert vi, berre vent til sommaren.

  SvarSlett
 10. Jeg håper inderlig at det var siste krampetrekning fra kong vinter så du slipper å ta den turen frem og tilbake en gang til. Begrensningens kunst er ikke enkel når det finnes så utrolig mye fint der ute som man bare må ha:)
  Jeg hadde nok vært der jeg også om jeg bare kunne.
  Kanskje posten også går frem og tilbake den samme veien noen ganger:D)

  SvarSlett
 11. Else T, aj du har så rett. Jeg har mange ganger ønsket meg så stort drivhus som Trine sitt, men har innsett at det hadde vært enda mere jobb ja. Så en får være glad at en har drivhus, og gjøre det beste ut av det selv om en kunne trengt noen flere kvm. nå på våren.
  Det er fint at vi blir så spreke!

  SvarSlett
 12. Marit, ja det håper jeg også. Jeg ser at de melder muligens snø på tirsdag morgen, men det må være feil....
  Begrensningens kunst har jeg aldri visst hva har vært ;)
  Posten får nok litt å gjøre etterhvert fra meg ;)

  SvarSlett
 13. Vi får håpe at våren er like om hjørnet og at du slipper inn- og utbæring flere ganger! 6 måneder med snø er nok, det synes også jeg!
  Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 14. Tyra, ja nå må det være våren so kommer. Orker ikke mer vinter nå nei. Vinteren skulle bare ha vart i 3 mnd. etter min mening!

  SvarSlett
 15. 3 måneder vinter!? Jeg skulle fint klart meg uten, 3 måneder høstvær hadde vært akkurat passe! Her ligger det meste av snøen enda, med stålis på bunnen og tele under der igjen :P

  Helleborus thibetanus dukker sikkert opp et sted, de ser ut til å tåle absolutt alt, men det hender de hopper over blomstringen det første året etter planting og da er de tregere.

  SvarSlett
 16. Bjørnar, ok 1. mnd med vinter da ;)
  Her er jeg vant til hvit jul, så akkurat da er det greit med litt vinter. Jeg skulle ønske at våren og sommeren varte lenger, høsten kan jeg godt hoppe over. Ja, jeg finner nok den julerosen igjen. Hyggelig å høre at de tåler absolutt alt. Jeg har noen ganger dårlig erfaring med juleroser. Plutselig bare råtner de.

  SvarSlett