lørdag 26. februar 2011

Snø og atter snø...

Det er lenge til det er vår på disse kanter av landet, det er helt sikkert. Jeg måket bort ti cm i går, og det er kommet nesten 10 cm i dag også. Jeg ser på yr.no på snødybder at det er ca 78 cm med snø på Kongsberg. Det er minst det her også. Det regnet i går og i dag tidlig, men så ble det snø igjen :( Huff og atter huff! Jeg er så lei denne snøen at jeg ikke kan få sagt det. Men til tross for det, så er det i hvertfall vår inne. Heuchera spirene vokser mye selv om de er feilfargede ;) Blodbegerplantene i kjelleren har skiftet farge, for de står egentlig for kaldt. De har nå helt lilla blader slik som de får om høsten. Men bare det går en mnd. fra nå skal jeg få de ut i drivhuset, og håper da på litt mer varme fra sola.
Det er litt svinn blandt hostafrøene, og det er de helt gule som ikke klarer seg av en eller annen grunn. De som er stripete og de helt grønne klarer seg veldig fint. Jeg får drømme om vår og hosta i full vekst i hagen....

                                                 'Devon Green'

                                                   'Devon Blue'
                                                                     'Cherry Berry'

                                                                   'Eternal Flame'

10 kommentarer:

 1. Så mange fine Hostaer du har. Jeg har bare 5 forskellige, og har aldrig forsøgt at så dem. Det var måske noget, som jeg skulle kaste mig ud i. Stakkels dig, som har så meget sne og kulde. Jeg har familie i Kongsberg, så jeg ved det. Lige nu er jeg glad for at bo i Danmark, selv om vi mangler fjeldet. Her på Sjælland er der stadig frost, men bare 1-2 cm sne.

  Hilsen Ina

  SvarSlett
 2. Ina, jeg har samlet hosta i mange år, så det er derfor jeg har så mange. Det er morsomt å så egne hosta, du burde prøve.
  Så du har familie på Kongsberg! Jeg forstår at du er glad for å bo i Danmark nå, her er det altfor mye snø!

  SvarSlett
 3. Så synd att den gula inte tar sig, det hade ju varit en knall färg ihop med dom andra. Snö ja, läste precis at vi på Konnerud fått 70.0mm nederbør iår, det måste ju innebära mer än 7 cm, känns mer som 70 cm! Det är bara att hålla ut..

  SvarSlett
 4. Mia, ja det er ikke annet å gjøre enn å holde ut. En gang blir det jo vår, selv om det virker lenge til. Ja det er synd med de gule hostaene at de skal være så vanskelig å få frem. Jeg vet ikke hvorfor de er så vanskelig.

  SvarSlett
 5. Jo da det er både regn og snø her også. Vinteren vil ikke slippe taket her heller om det kan være noen trøst.
  Men vi har ikke fullt så mye snø som dere så når varmen kommer så forsvinner den nok ganske fort.

  SvarSlett
 6. Marit, ja jeg håper også at snøen forsvinner fort her også bare varmen kommer. Det er heldigvis ikke tele i bakken, så snøen smelter fort rett ned i bakken.

  SvarSlett
 7. Hosta er en plante jeg liker bare mer og mer! Nå har jeg bestilt 5 sorter til av Svein på Raufoss! De kommer i april, så da må jeg bare finne ut hvor de skal plantes =)
  Dine er bare helt nydelige!
  Jeg har sådd en sort Hosta i år, men skal de ut i kulden? jeg har de på planterommet nå!

  SvarSlett
 8. Krepsemor, ja hosta er en fin plante! Jeg kommer også til å ha noen for salg senere på våren.
  Du må ikke sette frøplantene ut nå, du må vente til frosten er over. Jeg satte mine frøplanter fra i fjor ut nå i høst, så de er jeg veldig spent på om har klart seg. Men de som jeg har sådd nå i år setter jeg ikke ut før i mai.

  SvarSlett
 9. Snø ja..... vi har fått vår dose IGJEN vi også :-( men det er mildt og det drypper av taket, så jeg trøster meg med at det tærer på det som allerede ligger :-)
  Jeg tipper de gule hostaene har for lite klorofyll til å kunne klare seg. Mulig de rett og slett er albino og ikke levedyktige. Det blir litt som med de hvite/gule Brugmansiaspirene. De spirer og vokser litt før de klapper sammen og dør :-(

  SvarSlett
 10. Trine, ja nå synes jeg at det holder med snø her på våre kanter. Det tærer på det som ligger under ja, så det smelter nok fort bare plussgradene kommer for alvor.
  Ja, det har nok med klorofyll å gjøre på de gule hostaene. De vokser litt, og så klapper de sammen. Det finnes jo masse gule hosta, så noen må jo være levedyktig også. Men det kan jo være som du sier at de er albino, og da klarer de seg ikke :(

  SvarSlett