søndag 13. februar 2011

Iskaldt igjen...

Vinteren i Norge er altfor lang! Nå hadde det vært fint med vår og en kunne vært ute i hagen. F. eks. i Nederland har de begynt å sende ut hosta i posten slik at de kan plante de rett ut i hagen nå. Jeg bor i feil land, det er det ingen tvil om. I går var det 26 minus her på kvelden før de slo om til "bare" 12 kalde nå. Hvor jeg hater denne kulda!

I går priklet jeg bittesmå hostaspirer av de frøene jeg sådde. Det er så morsomt å se hvor forskjellige alle blir,  for nesten ingen av de er like. Gleder meg til de blir litt større.


'Arctic Blast'

'Ann Culpa'

'Antioch'

17 kommentarer:

 1. Ja, du skal længere sydpå, for her i Danmark har det også været frost i dag. Dog ikke 26 minus grader. Det var koldt! Jeg kunne også ønske , at det bare var frostfrit, så man kunne plante og ordne i haven nu.

  SvarSlett
 2. Så enig, vintern är för lång och sommaren alldeles för kort. Om det ändå inte varit så j--la kallt. Men jag vill ha snö fram tills björken får musöron och det kan den gott få första april tycker jag.
  Hur otroligt många Hosta har du? Läckert med alla olika blad, bara så synd dom tar sån plats..
  Ha en fin vecka :)

  SvarSlett
 3. Artic Blast skled rett inn på ønskelista !! Sukk !!

  SvarSlett
 4. Det hadde vært noe det,frosfritt.
  Her var det nesten -20 i natt.
  Drømmer om varmere klima ja.
  Men må jo si at Hosta er favoritt her også.

  SvarSlett
 5. Du får flytte hit... :) Hosta trives dårlig, men andre planter med enda større blader erstatter dem uten savn. Krysser fingrene for mildvær hos dere snart.

  SvarSlett
 6. Jeg bor også i feil land, er ingen tilhenger av sprengkulde og store snømengder. Noe snø er jo bra å ha når man først bor her nord, så ikke tela dreper alt som er av planter i hagen, men når vårlengselen tar en allerede i februar, blir det lenge å vente!

  SvarSlett
 7. Ina, ja jeg må nok enda lenger syd enn Danmark for å slippe unna snø og kulde. 26 grader er fryktelig kaldt ja. Det hadde vært mye bedre med vår og deilige tempraturer så en kunne være ute i steden for å sitte inne å legge ved i ovnen.

  SvarSlett
 8. Mia, jeg kan være enig med deg at det er fint med snødekke helt til det er vår. Det er best for plantene.

  Hehe, jeg har 360 hosta pr. i dag. De tar plass ja, men plen må vike plassen for hostaene. Jeg har helt dilla på de :) He en fin uke du også!

  SvarSlett
 9. Bjørg, jeg tror at Fransen har den i listen sin, de hadde den før i hvertfall. Den er kjempelekker, mne vokser veldig sakte. Jeg har hatt min i tre år uten at den har vokst noe særlig.

  SvarSlett
 10. Else Marie, ja det haded vært noe om det ble vår snart. En blir jo så fryktelig lei denne snøen og ikke minst kulda. Hosta er en flott plante som passer inn over alt :)

  SvarSlett
 11. orchis, ja det hadde vært hyggelig :) Men det er fordeler og baksdeler med alt, også der du bor. Jeg som holdt på å stryke med av synet av en buorm i hagen, haded nok ikke likt meg i Portugal

  SvarSlett
 12. Utsikkt mot Lurfjellet, ja det er sant at snø er bar som dekke. Men vi har snø altfor lenge. Det er det som er problemet her i Norge.
  Ja, vårlengselen er fryktelig når det er så lange til snøen går.

  SvarSlett
 13. Du vet nå å varme en stakkar med fristebilder tross sprengkulda! I dag er det forresten bedre hos meg, 13 i dag tidlig og stigende.

  SvarSlett
 14. Berit, ja en må jo ha noen bilder å varme seg på. Det er godt å ha litt fristelser å se på! Det er litt stigende her også nå, ikke mer enn 8 blå.

  SvarSlett
 15. Ja nå kom vinteren tilbake her også. Vi har heldigvis ikke så mange kuldegrader, men det snør og blåser noe bort i veggene, så det FØLES virkelig iskaldt og langt, langt fra vår. Jeg er helt enig, vinteren er altfor lang!
  Gled deg til sommeren du og en tilværelse som bestemor kan varmt anbefales!

  SvarSlett
 16. Marit, ja dette vinterværet ser ut til å fortsette både her og der. Får håpe det snur snart og at det blir vår tidlig i år. Selv om det ikke ser sånn ut nå...

  SvarSlett
 17. Hei Marit! Heldig er du som har antydning til vår allerede i mars. Hos meg kan jeg ikke plante ut noe før etter 10-15 juni og i år lå snøen til omtrent 1 juni. I dag har vi 10 grader og regn og har omtrent ikke hatt sommer. Så vær glad for H4, vi som bor i nord hadde gitt mye for å ha så gunstig klima som du har ��.
  Ønsker deg en fin hagesøndag,
  Lena

  SvarSlett