søndag 27. februar 2011

Drypping fra taket og snart mars...

I dag startet jeg dagen med å måke drivhustaket for ørtne gang denne vinteren. Det lå en del snø på taket fra før, og det regnet så det sprutet for noen dager siden. I går kom det 10 nye cm med snø, så det var blytungt oppå drivhuset i dag. Jeg så at platene nesten bøyde seg, så det var absolutt på høy tid å få snøen vekk. Nå er det snø helt opp til kanten av taket, så nå må det rett og slett ikke komme mere snø. Det ble hele 2,5 pluss her i dag og det dryppet fra takene. Helt herlig! Nå er det øyeblikkelig mars, og da er det bare fire uker til jeg flytter plantene ut i drivhuset. Da er det vår for alvor! Det minner meg på at nå må jeg få sådd agurk og tomat. Jeg har ventet litt med vilje, for jeg kan bare la de stå inne i teltet og så vokser de fortere enn svint.

                                 Min aller største hosta, 'Sum and Substance'. Jeg har ikke hjerte til å dele den, for jeg vil ha en giganthosta som virkelig synes ;)

'Winter Snow'  er en sport av 'Sum and Substance'. Den blir nesten like stor!

'Pure Heart' er en av "muse" hostaene. Bitteliten men veldig søt...

'Paradise Power' er en sport av 'Sun Power' som jeg viste for noen dager siden. Den har denne tynne grønne kanten som den andre mangler og er litt mindre.

13 kommentarer:

 1. Yess da er du og jeg; klar for vårmnd. og varme grader.
  Har hatt utrolig god tålmodighet med denne hersens snøvinteren.
  Ha en god og fin soluke .

  SvarSlett
 2. Her har vi også måket drivhustaket en gang i vinter, og tror jammen vi må gjøre det en gang til. Best å passe på før det skulle falle helt sammen.
  Så utrolig mange flotte Hosta du har!

  SvarSlett
 3. MariO, ja nå er vi veldig klare for vår og slutt på snøen. Det har vært en lang og kald vinter, så nå skald et smake med vår! Ha en flott uke med sol og plussgrader du også! :)

  SvarSlett
 4. Vivi, jeg har måket mitt så mange ganger at jeg har kommet ut av tellingen. Det er ingen fordel med masse tung snø på taket, nei.

  Hyggelig at du liker hostaene mine :)

  SvarSlett
 5. Vi går mot vår. Ikke sakte, men sikkert!

  Håper det var siste drivhustakmåkingen!

  SvarSlett
 6. Da er vi enige om at i mars vil vi bare ha varmegrader !!!! Gleder meg til min Sum&Substance blir stor og flott. Ha en fin uke.

  SvarSlett
 7. Maria, ja heldigvis vet vi at våren er rett rundt hjørnet. Den kommer helt sikkert!
  Ja, jeg håper også at det ikke kommer mer snø, det er nok nå.

  Bjørg, den blir etterhvert kjempestor din også. Det er en flott hosta. Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 8. Ja i morgen er det vår, sier min mann. Jeg har litt vondt for å tro på ham, selv om vi bikker over i mars, men det er nok allikevel ikke så mange dagene nå før jeg fyrer opp drivhuset igjen. Nå er det så trangt under lysrørene i kjelleren, at prikling er en umulighet, før jeg får flyttet noe ned i drivhuset.

  SvarSlett
 9. Trine, langtidsvarselet er i hvertfall lovende. Det ser ut som det er plussgrader på dagen i hele perioden. Mars er den første vårmåneden, så det er lov å håpe på bedring ute. Jeg har ikke plass til mer inne jeg heller, så det er litt krise med plassen.

  SvarSlett
 10. Får inderlig håpe at du har hatt den siste måkeøkten for denne sesongen - for det har jammen vært mange!
  Ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 11. Tyra, ja jeg er lei av å måke det drivhustaket. Det har aldri vært så mange ganger som i fjor/år. Så nå ønkser jeg at all snøen skal smelte!
  Ha en flott kveld du også!

  SvarSlett
 12. Sum and Substance er det planen å kjøpe i år. Både på grunn av størrelsen og fordi jeg har lest at den ikke er så fristende for snegler. Håper det siste stemmer.

  Skjønner godt at du er lei av snø nå. Vi hadde det snøfritt, før det igjen ble kaldt og kom litt snø på søndag. Hadde gledet meg til en solrik mandag, men her lå tåken tett nesten hele dagen. Likevel, nå er vi i mars og det merkes at det blir lysere dag for dag.

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 13. Mariann, jeg har heldigvis ikke plager med snegler untatt sånne åkersnegler. Men den har tykke blader, så det er kanskje derfor den ikke er så plaget med det?

  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett