onsdag 16. februar 2011

Plassmangel...

Etter å ha vært veldig impulsiv i det siste mht. til såing av frø, så begynner angeren nå å ta meg. Jeg har fått opp over 100 blodbegerspirer som er fordelt på nesten 50 potter. Iris og dagliljer spirer som bare det, og jeg har fått opp lobelia, heuchera, valmuesøster og purre. Her i forrige uke begynte noen å snakke om Darwinplantene fra importen til Trine på hagegal, og hvordan en best kan passe på plantene. Hjelpe og trøste, de må jo stå i drivhuset i en mnd. minst! Det hadde ikke jeg tenkt på i det hele tatt, så i år blir drivhuset mitt mer enn trangt. Snakk om å ha hodet oppe i jordsekken eller noe sånt!!! Jaja, det går vel bra med plantene håper jeg. Jeg satser på en meget tidlig vår... ;)

Nå har det snødd her siden søndag, men det blir nesten ikke noe ut av det heldigvis.

'June Fever' med litt "redigering"

12 kommentarer:

 1. Det ska börjas i tide... tänk att så bittesmå frö kan bli så stora..plötsligt så blir det fort mer. Men det är sån det ska vara eller? Man ska låta sig frestas av paradisets äpple. Obotlig hagefantast och det blir fullt :) Darwinplantor? Vad är det för spännande utveckling?
  Tidig vår ja, jag har bett om snöfritt 1 april och musöron på björken före påsk ;)

  SvarSlett
 2. Mia, ja det er nesten utrolig hvordan små frø kan bli store planter. Tenk bare på bjørka! :)
  Darwinplantene var en import som var i høst på hagegal. De kommer fra Nederland i April, så hos meg blir det mer enn fullt. Jeg husker nesten ikke hva jeg bestilte, men det var endel heuchera. Kanskje det blir noen planter til overs også...

  SvarSlett
 3. Jeg satser også på en tidlig vår. Vi må da snart ha fått vår porsjon av vinter for denne gangen? Og nå snør det igjen! :(

  SvarSlett
 4. Knis, velkommen i klubben. Heldigvis har jeg større drivhus enn deg, men staidg flere frø spirer her også og alle overvintringsplantene krever sin plass. Kan bli nok en spennende vår, for flere av oss ja.

  SvarSlett
 5. Berit, en kan lure på hvordan det skal bli tidlig vår når snøen fortsetter å lave ned????
  Vi får håpe det beste fremover!

  SvarSlett
 6. Trine, takk for det!!! :)
  Ja, det blir nok fullt både her og der fremover. Jeg så igjennom listen min i dag og får nesten hetta. Lurer på hvor jeg skal få plassert alt sammen i drivhuset. Du har større drivhus ja, så du burde få plass, heldige deg :)

  SvarSlett
 7. Hei, ramlet innom bloggen din, den var kjempefin, må vel også begynne og tenke på litt frø såing snart, har drøyd det med vilje iår, sia det har vært så kaldt.

  Lisbeth.

  SvarSlett
 8. 100 blodbegerspirer... du er jo ikke riktig klok!

  Tydelig at du har bedre spiring enn meg, noen fordeler skal man ha når man er slurvete og /eller uheldig ;-)

  SvarSlett
 9. stallnilsen, hyggelig å høre fra deg! Ja, det kan være en fordel å vente med å så pga. kulde, men jeg har ikke klart å la være...

  SvarSlett
 10. Maria, jeg vet at jeg ikke er helt klok. Det er derfor man blir bevent som hagegal!!! ;)Hvis du ikke har fått spiring på dine frø, kan du godt få noen av meg. Her spruter de fortsatt opp av jorda. egentlig har jeg mye mer enn 100, sikkert 150 spirer. Men jeg kan ikke ha 150 potter, det får klare seg meg 50 potter med blodbeger! ;)

  SvarSlett
 11. Jeg tror jaggu du har hatt "hodet i jordsekken"!! Men - det er jo så fryktelig artig å være hagegal. Tenk for en glede et lite frø kan gi oss, eller en liten stikling eller en plante som har overlevd etter vinteropplag. Også jeg vil ha tidlig vår, jeg vil i allefall ikke ha en gjentakelse av fjorårets vår og sommer! Men du - 150 blodbeger høres voldsomt ut!!
  Uansett, lykke til med sådden og ha en fortsatt fin kveld.

  SvarSlett
 12. Tyra, jeg jeg har nok stadig hodet i jordsekken! Sånn er det å være hagegal, men du verden hvor hyggelig og trivelig det er. Det skal ikke så mye til for å glede oss :) Ha en flott helg!

  SvarSlett