tirsdag 22. februar 2011

Går jeg i frø mon tro?

Ja, en kan virkelig lure noen ganger. Jeg har fra før store mengder frø og klarer stadig å kjøpe flere. Siden jeg fikk rotet meg inn på den siden til Plant World for å lete etter de heucherafrøene, så klarte jeg ikke å gå ut av siden uten å ha bestilt et par pakker med frø til. Det ble noen lyselilla Papaver somniferumfrø som jeg ikke hadde fra før og noen lekre Viola koreana frø. Jeg lurer veldig på om de er herdige her, men det vil jo tiden vise. Det spirer og gror noe utrolig i planteteltet mitt. Det har jeg kjøpt fra Grønt Fokus og har hatt det i flere år. Jeg er så fornøyd med det, for der gror det virkelig fort. Jeg sådde mørkbladede Dahlia sist fredag, og nå har jeg allerede ca. 30 frø å prikle. Hjelp!  At jeg aldri lærer å så mindre av gangen... Men de skal selges på planteauksjonen i hagelaget, så det er bra at det blir mange planter.

Og så noen flere hosta fra i sommer. Nå noen av de "blå"...

                                            'Fragrant Blue'

                                                 'Blue Flame'

                                              'Dark Star'

                                              'Deep Blue Sea'

14 kommentarer:

 1. Det blir fort mycket frö, nu ska jag inte köpa fler förrän det är dags med grönsaker (om jag klarar..)
  Den auksjonen måste jag slå upp i årsboken, kan bli spännande tror jag :)

  SvarSlett
 2. Mia, ja det er vanskelig å la være å kjøpe frø.

  Den auksjonen er 26. mai i Hvittingfoss. Du er hjertelig velkommen! Det kan bli mye spennende ja. I fjor kom jeg hjem med utrolig mange planter... ;)

  SvarSlett
 3. Uffda, 26 mai er jeg på Jypletangen, hvor nå det måtte være. Du får holde av noen planter til salg hjemme hos deg !!!!! Du tar vanvittig bra bilder av Hostaene dine. Jeg sikler !!!!

  SvarSlett
 4. Bjørg, ja det blir nok noen planter der også skal du se ;)

  SvarSlett
 5. Viola Koreana var en lekker liten sak, håper den overvintrer hos deg.
  Frø blir det ellers ikke for mye av på denne tiden - mens vi venter på våren...

  SvarSlett
 6. Bare to årsoppgjør igjen, så skal jeg dukke ned i frøboksene. Imens koser jeg meg med hostabildene dine - de blå er spennende!

  SvarSlett
 7. Randine, jeg er i hvertfall helt sikker på at Viola koreana hadde klart seg hos deg. Jeg misunner deg et klima hvor en ikke trenger å tenke på klimasoner! ;)
  Ja, vi venter vel alle på våren nå...

  SvarSlett
 8. Berit, ja de blå hostaene er jeg veldig glad i. De er så fine bare en gir de nok skygge. Ellers blir de grønne ;)

  SvarSlett
 9. Du får gjøre som meg, sette "lås" på frøboksen ;-) Jeg har satt stopp for i år, allerede :-0 Her skal det ikke såes flere frø, annet enn muligens noe som kan direktesåes, men det pleier jeg å glemme, for på den tiden av året er det nok annet å henge fingrene i ;-)

  SvarSlett
 10. Trine, ja det er sikkert en god ide. Det er bare et problem og det er at jeg shopper stadig nye frø, og de må jeg jo så... ;)
  Ja, direkte såing er fort å glemme. Det må jeg huske på i år, for jeg vil ha mange valmuer!

  SvarSlett
 11. Så flink du er til så og stelle med frøplanter. Jeg har helt mistet lysten. Det blir ikke til at jeg får sådd noe som helst ser det ut til.
  Jeg skjønner ikke helt hvordan du klarer det hvert år, for utenfor hos dere er det vel nesten alltid vinter på denne tiden? Her pleier det jo ikke være særlig med snø. Vårfølelse og sålyst pleier å dukke opp omtrent samtidig. Nå er alt bare et eneste stort hvitt teppe der ute og slik har det vært i tre vintre på rad. Sukk! Det er fint med snø, jeg liker det jo, men akk, nå er jeg en smule ambivalent.

  SvarSlett
 12. Marit, jeg må jo holde på noe som er hyggelig om vinteren. Her er det som du sier vinter til langt ut på våren, så her må en bare holde ut. Jeg skal sende deg noen frøplanter bare været tilater det!

  SvarSlett
 13. Jeg tror absolutt du er i ferd med å gå i frø!!! Men jeg skal ikke si noe for jeg har prestert å kjøpe flere nye frøposer jeg også - jeg som skulle kjøpe bare noe få poser i år har endt opp med 14! (Men jeg sår bare litt fra hver pose.) Flotte bilder av lekre blå hostaer.
  Ha en fortsatt fin dag.

  SvarSlett
 14. Tyra, jeg tror nok ikke at jeg er alene om å gå i frø ;) Det er flere enn meg som lider av frøgalskap!

  SvarSlett