onsdag 26. januar 2011

Oppdatering av hjemmeside

Siden jeg er i hostamodus for tiden, og ettersom jeg har fått hentet mine bilder  fra den gamle pc min, så fikk jeg lagt inn mange "nye" bilder av hosta og fra hagen på hjemmesiden min. Det er lenge siden jeg har lagt inn bilder der, så det var moro å få laget fortsettelsen på "boken" som dokumenterer alt jeg har gjort i hagen. Jeg er så glad for at jeg begynte med det når vi flyttet hit. Vanskelig å dokumentere sånt i etterkant. Det er jo bare for min egen skyld jeg gjør det, så det er moro å se tilbake. Det jeg må bli flinkere til er å ta flere oversiktsbilder, for jeg er mest opptatt å ta bilder av den enkelte plante.

I går kom det frøpakke fra SIGNA, og nå står det ørten bokser med frø som er lagt i vann på kjøkkenbenken. Irisfrø er ikke av de letteste å få til å spire, for de trenger en lang kuldeperiode også. Så etter bløtleggingen skal de en ligge i kjøleskapet i noen mnd. I fjor gjorde jeg jo dette, og glemte bort frøene. Men nå skal jeg si de spirer, så de tar i hvertfall ikke skade av å ligge i noen mnd. kaldt.

I går var det bare 1 minusgrad her på morgenen, i dag var det minus 20. Fryktelig med sånn kulde når det har vært flere dager over null. Men sola varmer i hvertfall gjennom stuevinduet, og kommer stadig høyere opp på himmelen. Det gjør at bare på litt over en uke er sola oppe 1,5 time lenger. Det er en ås her som gjør at i desember ser vi bare sola et par timer om dagen. Men nå er det altså mye bedre.

Dagens bilde er hostaen 'Striptease' som er en av mine mange favoritter.

4 kommentarer:

 1. Den er da virkelig vakker, og jeg har ikke den helleer ??? Så på listen til Rom, men det var da bare store typer de hadde lagt ut på nett. Har jo plass til de store på hytta, da, så vi får se etterhvert.skal titte innom hjemmesiden din. Ha en ellers fin torsdag, kanskje ikke såååå kaldt som idag, hos meg var det minus 18 kl halv 9 i dag tidlig.

  SvarSlett
 2. Neimen Bjørg, har du virkelig ikke den??? Den må du bare få skaffet deg. Tror jeg har en til salg til neste år.
  Du er heldig som har to hager :)
  Ha en fin torsdag du også.

  SvarSlett
 3. For en nydelig hosta!
  Den får komme på min ønskeliste også.
  Det skal bli artig og se om de jeg sådde i fjor har klart seg gjennom vinteren.
  Det kjennes så godt at sola begynner å få tak og dagene blir lengre og lengre.
  Her kan vi ikke skryte på oss samme
  antall blå grader, men 7-8 var det her i dag tidlig, og det er kaldt synes jeg.

  SvarSlett
 4. Marit, ja det er en vakker hosta. Den og 'Kiwi Full Monty' ligner ganske mye på hverandre. Begge er en sport av 'Gold Standard'.
  Her var det 14 blå i dag, og jeg er fryktelig lei kulde og snø. Godt at dagene blir lengre nå fremover.

  SvarSlett

Innendørs blomstring er gull verdt nå...

 Nå har vi hatt Sibirkulde i over en uke, og det har vært helt nede i - 16 i tre netter på rad. Nå har det begynt å snø litt ute, og det er ...