torsdag 20. januar 2011

Frøopdatering

Det kommer stadig nye spirer her. Blodbegerene har kommet med mange grønne spirer, og det samme med hostafrøene. Det er så spennende å se hvordan de blir. Irisfrøene som hadde ligget nesten et år i kjøleskapet spirer som noen skulle ha skremt de opp. Jeg har aldri sett så mange frø spire på en gang som av de! Gjett om jeg får priklejobb fremover...
I går kjøpte jeg purrefrø på garteriet, for det hadde jeg klart å glemme  når jeg har bestilt frø fra utlandet. Nå er de sådd, og det pleier ikke å ta lang tid før de kommer opp.

I går var det 18 minus her på morgenen, men i dag "kun" 8 kalde.  Sola er oppe litt lenger hver dag nå, og det er så deilig å kjenne den varme gjennom vinduet.

Jeg har noen frø av Paeonia rockii som jeg kjøpte før jul av en på hagegal. Nå har de ligget fuktig og varmt i 3 mnd., så snart skal de såes. Det blir så spennende om jeg får spiring på de. Jeg har aldri sådd peoner før i år, så det skal bli moro om det kommer opp noe i pottene.

10 kommentarer:

 1. Spirende frø er søte helt til de skal prikles, spesielt hvis det de er mange...

  Ja det er deilig med solen og lyset som er tilbake!

  SvarSlett
 2. Så spännande, priklejobbet blir bara ett nöje, i varje fall de första hundra.. Peoner trodde jag var svåra, men du får det säkert till med sådan spirekraft som det är hos dig. Ska man lägga dom iblöt i tre månader förresten, jag var optimist och tog några frö av min pappas dillpion i somras. Kanske jag skulle våga försöka.. egentligen hade jag ju givit upp hela grejen efter att jag läst det tar tre år, men du ger mig mod :)

  SvarSlett
 3. Inspirert av deg, sådde jeg også Hosta i dag =) Jeg trodde jeg hadde to sorter, men fant kun en! Det blir spennende å se om det kommer spirer!

  SvarSlett
 4. Randine, ja det er dessverre bakdelen med å så. Noen ganger kommer det litt for mange frø opp...

  SvarSlett
 5. Mia, jeg er jo ikke sikker på at peonene kommer opp, men det er morsomt å forsøke det. Peoner er ikke av de enkleste å få til, men det er forsøket verdt. Lykke til med forsøket!

  SvarSlett
 6. Krepsemor, det er hyggelig å kunne inspirere andre :) Jeg fant ut at hostafrø godt kan ligge i vann de også før en sår de. Mine frø har brukt 14 dager på å spire. Du får nok spiring på de skal du se!

  SvarSlett
 7. Det er kjekt når spirene bare spretter opp. Jeg er litt treg i år, nå må jeg visst snart sette i gang med såingen.
  Vi har mildvær og regn nå, så mesteparten av is og snø er borte.

  SvarSlett
 8. Mariann, ja det er ikke alltid like lett å komme igang. Du er heldig som er kvitt snøen, her er det omtrent 70 cm. Jeg ønsker at den blir borte i morgen :)

  SvarSlett
 9. oj,oj Marit, jag sådde Festuca förra året och har satt dom små plantorna både här och där i min lilla hage, blir dom så stora alltså?? Då har jag nog långsamt ett problem om dom övervintrar. Men stiliga är dom, en härlig blåfärg :) Jag hämtade förresten in fröskolmarna till dillpionen och trodde jag skulle hitta ett stort svart frö, men däri låg många små bruna, ca 1-2mm, frön. Antingen är dom inte spireduktiga eller så har dillpionen (P. tenuifolia) helt andra frö...suck..

  SvarSlett
 10. Mia, de blir jo ikke kjempesrore sånn sett, men jeg ble overasket over hvor store de blir den andre året. Jeg må flytte på noen av mine jeg også :) Her har de ikke hatt problemer med overvintringen, og her var tempraturen 28 minus tidligere.
  Da var nok dessverre ikke de dillpeonfrøene modne er jeg redd. De pleier å være svarte de andre peonfrøene i hvertfall. Jeg har ikke dillpeon i min hage, men jeg håper å komme over en plante en gang. De pleier dessverre å være ganske dyre.

  SvarSlett