søndag 9. januar 2011

Allerede spiring på frøsådden

Sånn var det i fjor, og sånn ble det i år også. Dagliljefrøene har allerede kommet med sine første grønne bladtupper over jorda. Jeg sådde de den 3. så det er bare supert at de kommer opp så fort.  I går fikk jeg frø i posten fra England, og nye julerosefrø er lagt i bløt.

I hele går snødde det skikkelig her og det er nok en 70 cm med snø her nå. Gjett om jeg er lei denne snøen! Desto hyggeligere er det å se på de små grønne inne.

10 kommentarer:

 1. Kjekt med rask spiring.
  I går snødde det, i dag regner det. Håper det ikke fryser på igjen før alt er borte i veien vår, ellers blir det skøytebane her.

  SvarSlett
 2. Så bra at du allerede har grønne spirer :)

  Jeg lurer på hvor du bestiller julerosefrøene fra?

  SvarSlett
 3. Tenkte på deg da jeg passerte deg hjem fra Krøderen på fredag formiddag. Jammen er det mye snø rundt deg. Ha en flott uke, ser ut til at kulda har gitt seg, men da blir det jo bare mer snø !! Sukk !!

  SvarSlett
 4. Mariann, ja det er fint når det spirer så raskt. Det har regnet her også i dag, så det er nok glatt i morgen. Får håpe det ikke blir så glatt hos deg som du frykter.

  SvarSlett
 5. Heidi, ja det er kjempebra. Jeg har bestilt de aller fleste hos Thompson&Morgan. De trenger kuldebehandling for å spire, så jeg legger de i vann i noen dager og så legger jeg de i kjøleskapet et par måneder eller setter de ut og håper de spirer til våren.

  SvarSlett
 6. Bjørg, ja det er mye snø her nå og enda mer enn da du passerte på fredag. Jeg er lei hele snøen og enda skal det komme mer. Huff!

  SvarSlett
 7. Spiring i frøpottene er en utrolig spennende oppdagelse - uansett hvor lang tid det tar. Jeg forsøker å fortelle meg selv at jeg må få de frøene i jorden...

  Det regner her forresten...

  SvarSlett
 8. Maria, ja det er spennede å følge med i pottene. Det hører med til denne tiden av året for meg. Du får prøve om du klarer å få noen frø ned i noen få potter. Du trenger jo ikke så i så mange til å begynne med.
  Det regnet her også i går kveld, så i dag er det skikkelig glatt her.

  SvarSlett
 9. Oj, så heldig du er! Ikke noe er så hyggelig som en liten spire på denne tiden! Jeg venter i spenning jeg også =)

  SvarSlett
 10. krepsemor, ja det er kjempehyggelig med noe grønt i pottene på denne tiden av året :)
  Lykke til med dine potter!

  SvarSlett