torsdag 6. januar 2011

Jeg har kommet ut av tellingen...

...på antall måkinger av drivhustaket. Denne vinteren ser det ut til å bli rekord på akkurat det. Huff, det er den eneste bakdelen jeg ser med å ha drivhus...
I går, i hele natt og i hele dag har snøen lavet ned her. I dag kunne jeg ikke finne den mellomste gardintrappa jeg bruker når jeg måker taket. Til slutt måtte jeg måke meg igjennom minst 70 cm med snø på flatmark for å komme bort til uteboden. Det var så mye snø der at jeg holdt på å gi opp. Mistenker at det har føyket mye akkurat der selvsagt...
Det var jo typisk at den trappa var der, men etter mye strev og slit fikk jeg hentet den og fikk måket taket. Snøen var mye tyngre i dag, så det var absolutt nødvendig. Da var armene mine helt utslitt, så det var dagens store gjøremål.

Jeg fikk mail fra et sted i England i går som har mye spennende frø, og jeg endte opp med enda en bestilling av frø. Men nå må det snart være stopp. Jeg har jo ikke plass til å drive frem halvparten... Den tid , den sorg ;)
Det er ennå ikke noe som har spirt enda, men det regnet jeg heller ikke med. Men jeg må jo bort hver dag og se om det snart dukker opp noe grønne spirer.
Er det noe som heter frøfeber? :)

12 kommentarer:

 1. Ha-ha, frøfeber her og. Noen kom i posten i dag, og flere skal under snøen. Fortrenger tanker om hvor de skal plasseres når/hvis de kommer opp...

  SvarSlett
 2. Det er utrolig så mye snø det kommer hos deg, her er 1 cm nysnø.

  Frøfeber har nok jeg også...

  SvarSlett
 3. Frøfeber her også :-)))))
  Jeg sådde på nyttårsaften - for det meste stauder som jeg satte ut, men også blodbeger og i dag mener jeg å se en bittebitteliten spire i potta (etter mye mysing)
  I morgen får jeg se om det bare er et ruskk eller om det er noe på gang :-)
  Lykke til med sådden.

  SvarSlett
 4. Villrose, ja det er nok mange som har frøfeber om dagen. Det er tiden for det nå. Ja, en kan fortrenge litt angående plassen, for inne er det ikke plass til alt jeg sår.

  SvarSlett
 5. Randine, ja det er visst et snøhull og kuldehull her. Det verste er at det er meldt om masse mer snø + kulde. Minus 20 her akkurat nå...

  SvarSlett
 6. New Dawn, det jeg har sådd er frø som har ligget i kjøleskapet lenge, så de kan muligens spire inne. Får håpe dine blodbeger har spirt da, moro det!

  SvarSlett
 7. Her var det begynt å minke på snøen før vi fikk påfyll i går og i natt. Men dere har nok endel mer.
  Lett å bli bitt av frøbasillen. Det er jo så spennende å vente på spiring.

  SvarSlett
 8. Så mye frø du har sådd - og frøfeber, ja det er det sikkert mange som har! Jeg kommer til å ha det til midten av april før jeg kan begynne! Ser at du bl.a. har sådd heuchera - det er en staude jeg skal ha noen nye av, men jeg kjøper dem "ferdig" - har aldri prøvd meg på staudesådd. Jeg har heller ikke plass til så mange flere stauder, må jo ha plass til sommerblomster også.
  Lykke til med videre sådd og god helg.

  SvarSlett
 9. Mariann, ja det er nok mer snø her enn hos deg. Men her er det helt vanlig på denne tiden av året.
  Det er spennende å vente å spiring ja :)

  SvarSlett
 10. Tyra, jeg har muligheten til å driv frem masse planter da jeg har to steder jeg kan så med god plass inne. Men spirer alt jeg har sådd har jeg problemer :)
  Før jeg hadde planterom hadde jeg ikke muligheten til å så før i april jeg heller. Jeg har aldri sådd heuchera før, så det blir spennede om det kommer opp noe spirer. Frøene var ørsmå.
  God helg til deg og alle andre også!

  SvarSlett
 11. Jeg strever for å holde meg unna frøkatalogene. Vet at jeg får sekkevis med barrotsstauder fra Darwin til våren...........

  SvarSlett
 12. Sigrid, ikke minn meg på det engang. Det gjør jeg også... ;)

  SvarSlett