onsdag 12. januar 2011

Blodbegerspirer og hostadrømmer

I dag dukket de aller første blodbegerspirene opp etter å ha blitt sådd 3. januar. De hadde ligget i vann i to døgn før jeg sådde de. Det gjorde jeg ikke med resten av frøene, og de har ennå ikke spirt. Det burde jeg ha gjort med andre ord. Bløtlegging er nok lurt okke som ser det ut som enten det er harde eller bløte frø.
Jeg må snart prikle dagliljespirene. De sår jeg alle av i en liten potte, så der må jeg snart få skilt frøene før de vikler røttene sine for mye i hverandre.

I dag har jeg skrevet opp ønskeliste over hosta jeg skal ha i året som kommer. Etter å ha lest boka "The Book of Little Hostas" fra perm til perm, så blir det mange bittesmå som må importeres i år. De tar mindre plass, og det er snart en fordel når jeg tenker på at hagen begynner å bli full. Enten må jeg gå over til små planter eller lage flere bed. Det blir kanskje litt av begge deler.

I helga sprutregnet det her, men i går kom det litt snø. Det var bra, for den fikk festet seg til isen så det ikke er så glatt lenger. I går var det livsfarlig glatt! Nå er det minus 7 og vinter igjen etter noen vårlige dager. Det er nok ikke vår enda her, nei...

12 kommentarer:

 1. Huff... blodbeger burde jeg ha sådd, ja. Vel. Det er tidsnok ennå.
  Håper nå våren kommer raskt uansett jeg.

  SvarSlett
 2. Mmmmm små planter, flere bed! Det er iallefall ikke noe alternativ å si at det er fullt. Eller ferdig..

  <Jeg har ikke lagt blogbederfrøene i vann - kanskje jeg skal sjøsette hele potten noen dager, da?

  SvarSlett
 3. smgj, ja de bruker så lang tid på å blomstre at jeg pleier å så de tidlig i januar. Men du har da tid enda :)
  Ja, jeg håper også at våren kommer tidlig i år etter denne fæle vinteren.

  SvarSlett
 4. Maria, ja det må nok bli flere bed her :)Jeg har heldigvis mye plen å ta av enda.

  Jeg har ikke gjort det før i år, men det er tydelig at de spirer fortere da. Du kan jo prøve halvparten av hver metode, så risikerer du ikke noe.

  SvarSlett
 5. Kjekt med spirer i januar, når det snør og regner om hverandre...

  Plass til nye planter finner vi alltid.

  SvarSlett
 6. Randine, ja det er alltid hyggelig med grønne spirer.

  SvarSlett
 7. I år tror jeg det blir smått med såing her i gården. Jeg skal i allefall vente litt før jeg starter. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å så noen ting som helst i år, men jeg kjenner meg selv så pass godt at det blir nok bare med tanken:)
  Her er det også vinterlig igjen, med snø i lufta.
  Våren får vi bare drømme om enda en stund.

  SvarSlett
 8. Marit, ja det kan være lurt å vente med såing, men jeg klarer ikke å la det være :)
  Her snør det tett ute, så det er lenge til det blir vår her dessverre.

  SvarSlett
 9. Det med å bløtlegge frøene var en lur ide! Jeg har bare gjort det med de harde frøene. Hosta ja - det er jo så vanvittig mange varianter av denne flotte og lettstelte planten. Her hos oss er det full vinter og mer enn nok med snø - og mer skal vi visst få i morgen.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Tyre, ja det kan gjøre at frøene spirer lettere hvis en bløtlegger de. En trenger nok ikke det med de aller minste, men ellers tror jeg en kan gjøre det med alle frø.
  Det snør her også, og det skal komme enda mer i helga. Full vinter med andre ord. Ha en fin kveld du også :)

  SvarSlett
 11. Så fint att du nämner blötläggning. Det har jag försökt finna ut av. Undrar om jag ska göra som du, försöka med 50% av fröna.. Dagliljor, låter spännande, hoppas få se tjusiga blommor och färger här hos dig :)

  SvarSlett
 12. Mia, ja da er en i hvertfall på den sikre siden når en bare gjør det med halvparten av frøene.
  Jeg sådde dagliljer for første gang i fjor, så ingen av de har blomstret enda. Men håper at de vil det til sommeren. Det blir spennende med krysninger som jeg ikke har sett før.

  SvarSlett