lørdag 29. januar 2011

Litt mimring...

Siden jeg fikk tak i alle bildene mine fra min gamle pc her om dagen, så kan det være hyggelig å se på litt bilder fra året som gikk.
 Ute er det for øyeblikket på null her, men det har vært tre dager på rappen med minus 20. Så sommeren virker fjern for øyeblikket, men desto hyggeligere å se tilbake på.
Starter først med noen vinterbilder...

Bilde fra 3. februar i fjor. Enn så lenge er det mindre snø her nå enn på bildet, men februar er ofte en fæl snømåned her.

 Istapper kan også være pene...

Vinterstemning fra 14. februar i fjor
 Helleborus 'Queen of Night' fra 22.4 i fjor

Det alltid sikre vårtegnet, nemlig blåveisen
 Narciss 'Ice Follis'  2.5.
Hvit kuleprimula
 Blyg blodurt fra 18.5.

 Dobbel hvit primula, 'Dawn Ansell'Her er et lite knippe av forskjellige primula jeg har i hagen. Tror jeg har fått litt primuladilla også...

 Trillium grandiflorum 'Snowbunting' 24.5

 Varigerte tulipaner
 Gul dobbel aurikkel
Hosta 'Designer Genes' dukker opp av jorda med sine spennende blader...
 Phlox 3.6.
Magnolia 'Yellow River' som ikke var så gul likevel...

10 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder du har tatt, og primuladilla har kommet i hus her også :-)
  Har sådd flere typer og venter også på frø fra Impecta.

  SvarSlett
 2. Så fine bilder, vi har mye å se fram til. Blåveisen og trilliumen var jo spesielt flotte.
  Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 3. Så kul att få tillbaka dom gamla bilderna, jag väntar jag också, tre veckor! nu måste väl snart Lefdal ha njutit nog av dom.. Härlig kavalkad du bjuder på, och du, blodurt, är det sanguisorba canadense?blodört på svenska. I så fall blir jag hellycklig, jag har sått den och var osäker på om den överlever här. Får kanske först se om den spirar..

  SvarSlett
 4. New Dawn, ja primuladilla er ikke vanskelig å få, det finnes jo så mange flotte av de. Jeg sådde også mange i fjor, så jeg er spent på om de har klart vinteren.

  SvarSlett
 5. Mariann, den trilliumen er bare så vakker. Den har jeg hatt i fire år, og er livredd for at den en dag skal forsvinne. Blåveisen er tatt med fra der jeg bodde før, men den finnes her også i "vill" tilstand. Den er vakker ja.

  SvarSlett
 6. Mia, jeg kjøpte ny pc i høst, og har bare ikke fått somlet meg til å få overført de før nå. Jeg har savnet bildene ja. Det latinske navnet på blodurten er Sanguinaria canadensis. Det er nok den samme du tenker på. Den har jeg hatt her i fire vintre, og den klarer seg utmerket, har i hvertfall gjort det inntil denne vinteren. Tror den er merket H5 i herdighet.

  SvarSlett
 7. Så deilige vårblomstbilder :-)

  SvarSlett
 8. Sigrid, ja det er deilig å se på litt vår nå :)

  SvarSlett
 9. Takk for hjelpen med latinska namn, men det var den jag tänkte på. Så fint att den är härdig. Och tack, jag är varnad nu, får bara hoppas att inte rötterna sticker så djupt att jag inte får bort dom..

  SvarSlett
 10. Mia, jeg har svart deg i bloggen din :)

  SvarSlett