onsdag 19. februar 2020

Ny rekord...

Vi fikk ryddet opp etter byggingen i går, og det var litt av en jobb. Nå er det meste borte, og det er så deilig.
Jeg fikk kostet hele gårdsplassen, og det var så fint å få bort sand, løv og skjellsand. Skjellsand har vi strødd med når det var så glatt her tidligere i vinter. Egentlig tror jeg at jeg skal strø det flere steder her, for jeg innbiller meg at sneglene ikke liker de skarpe kantene på de. Skjellsand er altså knuste skjell :)
Uansett har jeg aldri kostet ute i gården her så tidlig som nå.

 Som om ikke det var nok, så kan jeg vise frem en annen ny rekord her. Det er nemlig blomstrende primula i veggen bak kjøkkenet :)
Rekordtidlig er bare fornavnet. Jeg kjøpte de i slutten av mars i fjor (tror jeg), og jeg plantet de ut på sensommeren i fjor når jeg reparerte det gamle bedet.  Dette er et opphøyd bed, og bak veggen på kjøkkenet, og det forklarer hvorfor det er så tidlig der. Dessuten med en vinter med lite snø er også medvirkende så klart. For to år siden i februar hadde vi over en meter med snø, og da lå snøen på akkurat samme sted helt til 13. april. 

Uansett så er dette rekordtidlig blomstring her :)



Det var tre ulike farger som blomstret nå. 

Det er ikke så enkelt å se, men hvis dere forstørrer bildet så er det to grønne bladspisser der.  Dette er en hageorkidé som heter Cypripedium 'Philipp'
Den kjøpte jeg i fjor  høst, og den navnesorten har jeg aldri hatt før. Jeg håper inderlig den holder seg i ro til det blir vår her. I natt var det -3,5 grad her, og det er mer normalt enn +7  grader. I løpet av to helger (lørdag/søndag) har vi fått 82 mm med regn. I morgen skal det bli noe lignende, og yr spår som maks. 35 mm. Dette været som er nå er helt vilt. Det skal jo ikke være sånn i februar... Normalt skulle det ha kommet som snø, og da hadde vi fått 80 cm med det i steden ;)
Akkurat det er jeg glad at vi slipper.

Men været må en ta som det kommer. Det er selvsagt hyggelig med primulablomstring nå og jeg nyter den, men det er med en bismak...

33 kommentarer:

  1. Hello Marit, the Primula blooms are pretty, love the different colors. I guess we have no choose as to the weather we have. It feels like a February morning here, in the 30's. Wishing you a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Yes, they are so pretty. I love them very much. Yes, we just have to accept this new weather. Have a nice day!

      Slett
  2. Good afternoon dear Marit
    Beautiful Primula s in bloom. Enjoy it eventhough we know they are early
    Better to have flowers as having a lot of snow.
    Have a wonderful day
    Rosehugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good afternoon dear Marijke,
      Thank you. Yes, I enjoy the blooming, and it's better than a lot of snow.
      Have a wonderful day.

      Rosehugs, Marit

      Slett
  3. Hello dear Marit,

    I can't believe that!
    In this period of the year in your garden there were always mountains of snow, and now you have little primulas!Enjoy your early Spring! Have a nice afternoon!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello dear Ella,

      No, it's unbelivable. Even last winter we had about 60 cm with snow. Yes, I enjoy it very much!
      Have a nice afternoon!
      Hugs!

      Slett
  4. Hejsan!

    Ja du, visst är det roligt när de efterlängtade växterna visar sig och till och med vågar blomma men det är drastiska förändringar i våra trädgårdar - och det går snabbt.

    Här blommar också en del men riktigt glad är jag inte, än kan det smälla till med både snö och kyla. Hoppas att buskar och träd inte börjar visa sina blad. Primula klarar sig nog även om den fryser ner kommer den igen.

    Kram!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Gunilla!

      Ja, det er jo det, men det er skummelt hvis alt går i et sånt tempo fremover.

      Ja, det er jo nettopp det jeg frykter at kan skje her også. I mars kan det fort komme 30 cm med tung våt snø av gangen, og kaldt kan det også bli.

      Primula tåler veldig mye, ja.

      Klem!

      Slett
  5. Hej Marit
    Dejligt med blomstrende primula og ingen sne, men ingen ved, hvordan marts bliver. Vi tør ikke rigtigt tro på, at vi slipper i år, men alt er anderledes så måske.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, det er deilig, men jeg frykter at vinteren ikke helt over enda. Mars måned kan være både vinter og vår på en gang.
      Ja, alt er annerledes i år.
      Klem

      Slett
  6. Hej Marit

    Noget kunne tyde på at der kommer nogen dage med mere almindelig vinter omkring månedsskiftet til marts. Bare der er sne også, så går det nok!
    Imponerende blomstring, nogen planter har ligesom en kalender indbygget - andre benytter sig af enhver chance - og godt ser det ud:)

    Ha en dejlig aften

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, det kan se sånn ut som det kan bli litt kaldere fremover, me jeg synes alt snur så hurtig. Litt snø hadde vært ok å få hvis det blir kaldt fremover. Jeg tror at de der bare benytter sjansen!
      Ja, ikke sant. Jeg fikk helt sjokk når jeg så de :)

      Ha en deilig aften

      Slett
  7. This kind of weather may be pleasant, but is a bit concerning, Marit. A sudden cold snap now would kill all those new blooms wouldn't it? And of course, it is still possible that snow could arrive, but given the total lack this year it is probably unlikely.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I think this weather are very concerning, David. I think the plants maybe are hardy enough, but I'm not sure. I don't have any experience with this kind of winter. I prefer a little snow, but it don't come this year.

      Slett
  8. Wow! Primula! Tok en titt etter blomstring på forsiden her, men må visst titte rundt overalt, i tilfelle.
    Ikke i morgen, for da blir det nok rotbløyte etter en kald natt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nesten ikke til å tro! Jeg ble helt sjokkert når jeg så de blomstre der.
      I morgen skal det bøtte ned ja. Det skal begynne som sludd her.

      Slett
  9. Skjønner godt at det er uvanlig hos deg med blomstring i februar. Søte små Primula.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er det absolutt! De er så søte ja. I natt var det -4 igjen, men jeg tror de må tåle mye siden de allerede blomstrer.

      Ha en fin dag!

      Slett
  10. Hej Marit!
    Visst är det en ovanlig vinter, söta primula. Gick en stund i trädgården igår och det fanns både snödroppar, julrosor och blåsippor som blommade. Solen sken och det kändes som vår.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!

      Ja, denne vinteren er helt uvanlig. Så bra at du har så mye som blomstrer. Her regner det veldig mye i dag, så nyt det fine været hos deg.
      Ha det godt.

      Slett
  11. Hei Marit!
    Ikke fortvil - du kan få ettpar meter av meg :)
    Neida - det er jo litt deilig med vårbilder i midten av februar selv om jeg skjønner at det er litt skummelt mtp frost. Håper det går bra. Jeg tror ikke dere får noe særlig mer vinter i år i sør Norge.
    Ha en fin dag,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lena!

      Ja takk, og så kan du få litt vårvær herfra :)
      Vår i februar er jo deilig, men jeg vet ikke om det vil vare.
      Jeg håper jo at du får rett! :)
      Ha en fin dag.

      Slett
  12. Hei Marit.
    Nå er det meldt kaldere fremover.
    Primula blomstring hos deg i februar høres utrolig ut. Vi kan ikke gjøre annet enn å ta imot været vi får.
    God torsdag.
    Hane-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise
      Ja, det ser sånn ut. Jeg må bare håpe på at det ikke blir så kaldt fremover. Jeg er ikke vant til primulablomstring i februar, nei. Det må vi bare gjøre ja.
      Ha en fin dag.

      Slett
  13. Det blir spennende for deg framover, om det blir mer snø eller ikke. Her er det regn, regn og regn - og vind. Håper på noen vindstille dager med sol framover. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det blir veldig spennende. Jeg tror nok ikke det er slutt på vinteren her enda. Det regner sidelengs her i dag også. Ja, det hadde vært fint.
      Ha en fortsatt fin dag du også.

      Slett
  14. Oj, tidlig. Primulene står grønne med nye skudd her også, men har ikke sett noen blomster ennå. Blir spennende hvordan senvinter/våren arter seg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er utrolig tidlig. Denne vinteren er ikke som andre vintre. Det blir spennende å se, ja.

      Slett
  15. Hej Marit
    Som du. er jeg lidt ambivalent over det tidlige forår, men isoleret set er det jo skønt med blomstrende pimulaer. De tåler nok også frost, hvis I skulle få det. Det er værre med din haveorkide. Jeg krydser finge for dig.
    Hos os er der ikke tegn på frost i hvert fald de næste 14 dage.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Ja, det er med blandede følelser når jeg ser blomstring i februar, for dette er ikke helt vanlig her for å si det mildt. Selvfølgelig er det hyggelig med blomstring selv om det er alt for tidlig. Jeg tror nok også at de tåler det, for primula er en plante som tåler mye. Jeg håper at hageorkidéen hokder seg i ro til det blir april.
      Her er det helt motsatt. Sludd og regn på mandag, og etter det melder yr om ned mot -6 og om minusgrader hver dag i neste uke. Jeg håper at de tar feil...

      Slett
  16. Hei Marit! Ser du som om du har fått vestlandvår der i øst :-)) Mye som blomstrer her men hagen kan kun nytes i små porsjoner når det en skjelden gang er litt oppholdsvær.. Fine pusen i det flotte nye tilbygget! God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Marit!
      Ja, det virjer som vi har fått Bergensvær her nå :)
      Det regner nesten hele tiden her også. Tusen takk,
      God helg!

      Slett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...