lørdag 15. februar 2020

Endelig noen vårtegn her også...

I dag gikk jeg en tur i hagen før regnet satte inn. Telen er borte hvor det er bart, og det ligger kun litt is noen få steder.
Jeg måtte bare se om det hadde kommet opp noen vårtegn siden sist jeg så etter.

Det var flere spennende  ting å se!

Julerose /Helleborus niger


Ikke bare en, men to :)

Ikke lett å se hva dette er for dere, men det er en plante som jeg trodde var død. Etter den varme sommeren i 2018 har jeg ikke sett den i det hele tatt. Gjett om jeg var glad da jeg så den i dag! Det er altså Helleborus thibetanus som har kommet tilbake :)

Jeg har alltid hatt to av de, og dette er den andre som stikker sine rosa skudd opp gjennom løvet. 

For dere som ikke kjenner til den, så ser den altså sånn ut

Dette er altså et bilde fra 2016

Vi storkoser oss i vår nye hagestue. I går var vi avgårde og fikk kjøpt to stoler, og fikk bestilt et bord. Jeg potter om planter, og får gitt de ny jord. Det er en del ting jeg må bli ferdig med først. Så en vakker dag kommer det garantert noen bilder herfra :)

Imens får dere nye utsikten innefra og ut i hagen . Bildet er tatt ut gjennom vinduet, så derfor er det litt gjenskinn fra lyset inne. 

Alle solcellelampene lyser så fint om kvelden nå. De girbså fint lys ute i hagen når det er blitt helt mørkt.

Sist helg fikk vi 40 mm med regn, og det er meldt om samme mengde i løpet av helgen nå også og masse vind. 

Ha en fortsatt fin helg!


30 kommentarer:

  1. Hello Marit,
    I like the helleborus, looks lovely. I would like to add some of this plant to our garden. Your place looks nice with the solar lamps. Is the Storm Dennis headed your way? Stay safe. Enjoy your day, happy weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      Thank you. Yes, they are lovely flowers. You must try them!
      We are lucky, because the storm doesn't hit us, but inthe north of Norway they get a terrible storm. Enjoy your day too!

      Slett
  2. Hei Marit

    Super at vårtegnene også kommer myldrende frem hos dig nu!
    Helleborus thibetanus er noget af en favorit.
    Godt at høre at den bare sprang et år over - det kan feks martagon-liljer jo også gøre.
    Det er meget regn midt i februar - mon ikke det tager de sidste is?

    Ha en dejlig helg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Karsten

      Ja, det er så fint å se de komme nå. Så tidlig har det aldri vært her noen gang. Ja, den er og blir en favoritt. Jeg var redd at den hadde tørket ut, og det var sikkert ikke langt unna. Den vokser ved siden av store furutrær, og de tar mye vann. Ja, til å være februar er dette helt vilt. Det skulle jo normalt sett ha kommet som snø. Da hadde vi fått 40 cm med snø sist helg, og jeg er jo glad for at vi slipper det. Den minker i hvertfall for hver dag som går.

      Ha en deilig dag

      Slett
  3. Hej Marit
    Godt der også er vårtegn hos dig. Tænk hvor dejligt at sneen er på vej væk, det kan I rigtigt nyde, når I kigger ud af vinduet. Dejlig udsigt. Jeg er overrasket over alle de huse, der ligger i jeres nærhed, jeg troede, I boede for jer selv.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth

      Ja, det er så deilig både med vårtegn, og minkende snø. Tusen takk. Hovedveien nedover til Larvik går forbi der du ser de husene. Jeg bor i en sidevei 50 meter ned fra hoveveien, og her er det bare trær og en nabo som jeg ser når jeg er ute i hagen. Jeg bor sentralt samtidig som jeg bor ute i skogen :)
      Klem

      Slett
  4. Good morning dear Marit,
    Wonderful to see spring is coming into your garden. The Thibetanus is a beautiful Helleborus. A lot of rain and wind also at my place. But you have your beautiful new oranjerie to enjoy.Have a wonderful day
    Rosehugs Marijke

    SvarSlett
    Svar
    1. Good morning dear Marijke,
      Thank you. Yes, it can rain as much as it like. I'm dry and can enjoy our new livingroom.
      Have a wonderful day.
      Rosehugs, Marit

      Slett
  5. Kjekt at du finner vårtegn i hagen i februar, det er alltid spennende. Flott utsikt fra hagestuen din.

    Ha en fin søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så hyggelig. Tusen takk.

      Ha en fin dag!

      Slett
  6. Hei Marit, så deilig med vårtegn hos deg også. Alt regnet gjør at jeg for det meste holder meg inne, det er trist, for nå er det mye blomstring på vei. Jeg har ikke fått til mer enn en helleborus hos meg, synes de er for dyre til å prøve om og om igjen, men nå har jeg i hvert fall flere frøplanter som jeg har flyttet til andre steder, så nå får vi se. Gleder meg til å se bilder fra hagestuen. Ha en fin søndag, klem fra Anne-Kristin

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne-Kristin
      Ja, det er jeg så glad for. Det er trist, og sånn er det her også nå. Regn og atter regn. De er absolutt ikke av de enkleste å få til, nei. Frøplanter pleier å være enklere å få til.
      Ha en fin søndag!
      Klem fra Marit

      Slett
  7. Beautiful photos Marit, do you have still snow ? Have a nice sunday. Greetings Caroline

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Caroline.
      Yes, but it's more ice than snow. Finally it's soon going away.
      Have a nice Sunday.
      Greetings, Marit

      Slett
  8. Et velkomment gensyn med tibethanus👍

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Den er meget velkommen 👍

      Slett
  9. Härligt med utsikten över trädgården. Så trevligt med de nya stolarna och bordet ni beställt. Förstår att ni gärna håller till där. Och vårtecken har du också. Grattis till Helleborus thibetanus som dykt upp igen. Mina Helleborus har också knoppar och jag såg även snödroppar som börjar titta upp i det mörkaste hörnet i trädgården.
    Nu är en ny storm på väg in tillsammans med regn. Hoppas den inte ställer till problem.

    Önskar dig en fin söndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, stolene er på plass, og bordet er bestilt. Vi hadde når vi fikk tenkt oss om et gammel bord som passet perfekt der. Men vi behøvde uansett et bord til, så det blir plassert et annet sted.
      Ja, jeg hygger meg veldig her nå når hagestuen er ferdig.
      Det var jeg så glad for når jeg så de i går. Så fint at du også har knopper på dine Helleborus, Anita!
      Det virker som du får våren litt tidligere enn her.
      Vi får krysser fingrene for at det går bra!

      Ønsker deg også en fin søndag!
      Klem, Marit

      Slett
  10. Hej Marit!
    Vad trevligt att dina helleborus tittar fram, de har det gjort ett tag hos mig också. Helleborus Niger verkar vara lättare att få att trivas. Har några i andra färger men de har tyvärr inte visat sig, får vänta och se kanske de kommer så småningom. Fin utsikt över trädgården.
    Ha en skön söndag /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika
      Ja, det er så hyggelig. Ja, den er absolutt den enkleste å få til av de. Kanskje de kommer senere, for niger er alltid den tidligste.
      Tusen takk.
      Ha en fin søndag!

      Slett
  11. Hej Marit!

    I går gjorde jag ett arbetspass i trädgården och såg att många julrosors blomknopper hade kommit upp. Då tänkte jag på din H. thibetanus som jag beundrat så många gånger och hoppades att den finns kvar i din trädgård. Kul att du skriver om den nu.
    Själv har jag inte lyckats få tag i ett exemplar ännu.

    Kram!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Gunilla!
      Så hyggelig at det er mange juleroser på vei opp hos deg. Det var da veldig hyggelig at du tenkte på meg og mine thibetanus :)
      Ja, plutselig så dukket begge opp. Jeg har aldri sett frøplanter av de, men kanskje de aldri blir modne her. Hvis det dukker opp frø skal jeg sende deg noen! De er dessverre veldig sjelden i salg som planter disse thibetanus.

      Klem!

      Slett
  12. Härlig utsikt ni har fått från vinterträdgården :) Att kunna sitta 'ute' när det regnar och njuta är härligt. Jag hade en stor balkong som jag satt under många gånger när det regnade.

    H thibetanus har blommat hos mig för första gången - hurra!! Blommorna såg väldigt vita ut men det kanske är för den står skuggigt. Har förstått att blomfärgen är variabel. Och så har fröerna från Kina grott så jag kanske kan få till en grupplantering på sikt.

    Kram, Carina

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er helt super! :)
      Ja, nå kan det regne så mye det vil, og likevel er jeg "ute" i hagen! Ja, det er også en mulighet. På sommeren er det jo fint å kunne sitte under tak og likevel være ute.

      Så bra da! Jeg har også forstått at fargen kan variere fra rosa til nesten hvit. Begge mine er rosa og den ene står i nesten bel skygge. Men som du sier, så kan det være at din står litt mørkt.
      Så spennende da! Hvor og hos hvem har du bestilt de fra Kina? ;)

      Klem, Marit

      Slett
  13. It is incredible, Marit, that you have flowers already in your garden, while we have only a dense blanket of snow. Is it fair? I don't think so! And not only that, you now have a conservatory, with chairs and a table even, to sit inside with plants, and watch outside with plants, and probably drink coffee and eat biscotti too. I would throw a tantrum if it would do any good, but I suspect I will just have to suffer from afar.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, thats true David, and it's not fair at all. I don't drink coffee at all, but I drink tea every day. I enjoy my new conservatory very much. I send good vibrations to you, and I hope it can ease your pain ;)

      Slett
  14. Hei Marit.
    Flott stemningsbilde fra hagen. Har følgt deg noen år og det er første gang tror jeg at jeg har sett blomster hos deg i februar.
    En merkelig vinter. Vi har lagt et stormfylt døgn bak oss.
    God søndag.
    Hanne-Lise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hanne-Lise
      Tusen takk. Ja, det er absolutt helt utrolig. Der vi bodde før opplevde jeg en gang at blåveis blomstret i slutten av februar, men det er ikke vanlig. Ja, det tror jeg på, for det har blåst masse her også.
      Ha en fin søndag.

      Slett
  15. Helt sikre vårtegn :) Så dejligt at sneen er på retur og at I kan ibrugttage jeres nye havestue.
    God søndag.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ser sånn ut :)
      Det er så deilig, ja!
      God søndag, klem.

      Slett

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm...