fredag 2. mars 2018

Desperat...

Det er sikkert alt for tidlig å spørre etter hvor det blir av våren, men jeg spør likevel... ;)
Jeg har på følelsen at jeg bor i en fryseboks, og at den er innstilt på fra -10 til - 20 grader som det har vært denne uken :(
Mars er etter kaldenderen en vårmåned, men det kjennes bare ikke sånn ut.

Jeg lengter veldig etter noe annet enn snø og kulde, og i påvente av våren gikk jeg i går amok i bestillinger av planter både her og der. Både hos Langangen planteskole fant jeg stauder, og hos Gardenliving.no fant jeg barrotsplanter/ stauder jeg hadde lyst på. Merkelig ikke sant? ;)

I fjor var mars måned  mild og det var veldig lite snø. I år er det helt motsatt. Det er fortsatt nøyaktig 100 cm med snø her i følge yr (på Kongsberg), og det er ikke meldt om temperaturer over 0 grader i de neste 10 dagene. Jeg er så utålmodig etter vår at jeg blir helt desperat. Måtte bare finne frem noen bilder som er tatt i slutten av mars i fjor til trøst.

Bilde fra 26.mars i fjor. Tror neppe de blomstrer like tidlig i år...

Jeg får trøste meg med at denne som jeg kjøpte i mars i fjor nå står med store knopper i kjelleren. Men det er nok minst en måned til den begynner å blomstre, for det er så kjølig der den står.

Ha en fin helg!

60 kommentarer:

 1. Skjønner godt at du blir desperat av lengsel etter vår. Det har vært kaldt lenge nok nå, det synes jeg også. Trøsteshopping hjelper kanskje litt.

  En fin helg til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Vi får jo håpe at det snart snur. Det hjelper bittelitt, ja ;)

   Slett
 2. You're tired of snow and I'm not surprised at all. There is very little snow in me, and there is frost and I am afraid of plants in the garden. I have already started to browse the sites for the purchase of plants, because I think that the losses will be in the garden. Regards.

  SvarSlett
  Svar
  1. No, and I guess that you are tired of winter too. Yes, that's terrible for plants when it's no snow in the winter. We had the same problems here last winter, and many plants died.
   Regards

   Slett
 3. Hei Marit.
  Trøsteshopping gjorde jeg mye ifjor med det dårlige været vi hadde. Det hjelper litt. Her er det mellom 60-70 cm med snø, iskaldt og stiv kuling. Lurer på når vi får se krokusene blomstre i år. Og det skal bare forsette. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Ja, det husker jeg, og det hjelper litt ja.
   Det er iskaldt her også, og krokus og snøklokker tror jeg det er lenge til vi får se igjen.
   Ha en fin dag!

   Slett
 4. Hej Marit
  Det eneste jeg måske kan trøste dig med er, at du i det mindste har sne. Her i Ebeltoft i Danmark er det ned til -10 om natten og barfrost. Jorden har skiftet farve de seneste dage. Jeg synes aldrig, jeg har set det før. Den er helt mærkelig grå og død, og jeg frygter det værste for planterne.
  Jeg trøstekøber løg, som jeg har indenfor. Der ender med at være en ordentlig samling, der skal sættes i jorden, når det bliver muligt.
  God weekend til dig.
  Mange hilsener, Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, jeg vet at snøen hjelper plantene mine, så det er jo en god trøst det. Det høres fryktelig ut for dine planter, for de var jo også kommet godt i gang med veksten.
   Det høres ut som en god idé! Jeg har også mange planter i kjelleren som venter på å komme ut en gang.
   God weekend til deg.

   Slett
 5. Snowdrops are poking through the ground here, Marit. The weather for the last week or so has been really mild with the temperature at 14 degrees one day. It snowed over night but not too much, and after all it is March and winter is about to make its departure. At least we hope so!

  SvarSlett
  Svar
  1. You are very lucky, David. We are had -14 degrees c last night. Yes, we must hope so!

   Slett
 6. Hei Marit

  Ja, det kender jeg godt!
  Nu har vi haft en hel uge med konstant hård frost (og ingen sne). Men faktisk tror jeg vi og du når det!
  Men sikken en vårflod det bliver hos dig! når al den sne regner væk i midten af måneden..... Egentlig ville det være bedre hvis solen bare kunne få lov til at fjerne lag på lag, men sådan bliver det næppe.

  Her tror DMI ikke på dagfrost efter søndag så vor forfrosne jord vil langsom tø, selv om Putin-vinden skal fortsætte et par dage til.

  Så jeg er optimist - vi når det!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, og det vet jeg godt! :)
   Vi hagefolk er kanskje egentlig mer tålmodig enn folk flest, men når det gjelder været er vi ikke det,nei... ;)

   Jeg håper jo på det. Ja, hvis snøsmeltingen kommer sammen ned regn får vi 50 årsflom i mai/juni. For det er som regel da snøsmeltingen i fjellene er. Det var 50 års flom her i 2007, og da kom det masse regn samtidig. Så jeg er klar over at det kan bli sånn i år også.

   Søndag 11.mars melder yr om 0 grader, og det er i såfall første gang på lenge. Putinvinden har vært fryktelig her også, så den ser jeg frem til at blir borte.

   Jeg vil gjerne at du får rett! :)

   Ha en deilig weekend

   Slett
 7. Hi Marit!

  Hold the mood!
  The Spring are coming next week ... for sure!
  (meteorologists announce that, here in Netherlands)

  I wish you a pleasant and fragrant weekend! Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Ella!

   Yes, I must hold the mood up!
   I think you will get spring before here, but in the end it comes here too.

   I wish you too a wonderful weekend!
   Hugs!

   Slett
 8. Hej Marit
  Ja vi er ved at være kede af den grusomme kulde, men det hjælper os desværre ikke, vi må tålmodigt vente på mildere vinde fra vest, det der kommer fra Putin er ikke godt. Jeg kan godt forstå, at du er lei af sne, vi er så nogle der er kede af barfrosten, sådan er der så meget.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, vi er lei både det ene og andre av denne vinteren. Ja, så lenge vinden kommer i fra nord hjelper det ikke. Jeg forstår det veldig godt, for sånn hadde vi det i fjor vinter. Da døde alle mine påskeklokker og rosene frøys helt ned. Så barfrost er verre enn snø.
   Klem

   Slett
 9. Hej Marit!

  Tro mig, jag förstår din otålighet! Själv försöker jag hitta på lite trevliga saker att syssla med. Just nu är det ganska kallt så det där med fotografering känns inte så tilltalande. Men, jag var på årets bokrea häromdagen och kom hem med en packe böcker, läsning är alltid ett alternativ. Men visst känns det bättre att vi nu är i månaden mars? Även om det är kallt så låter mars mycket bättre än februari.

  Kram!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja, jeg er sikkert på at du vet hvordan det er. Jeg leser også mye, og det gjør jeg hele vinteren. I de siste dagene har vi flyttet både min mor og mye av hennes ting bort til hennes nye leilighet, så dagene går hurtig. Likevel lengter jeg veldig etter varmere vær. Ja, og i slutten av mars må det jo uansett bli varmere i været!
   Klem!

   Slett
 10. Jag förstår dig så väl Marit, ni har ju haft och har fortfarande en av de värsta vintrarna. Helt otroligt att se skillnaden mot mars förra året och tänka på att ni nu fortfarande har 100 cm snö. Vi har ju fått vinter också men vi har nog bra 15 cm snö. Men när jag var ute och promenerade var det inte skönt. Trodde det skulle vara det för solen skiner och det är bara minus 3 men vinden, oj så kall den var. Jag var tvungen att skydda ansiktet.

  Din camellia är fantastiskt vacker. Du har i varje fall den att se fram emot. Även mina tar tid på sig att slå ut i och med att det är kallt och så har ju snön lagt sig på det genomskinliga taket i uterummet så det är inte alls så mycket ljus som det skulle kunna vara den här tiden på året.

  Trots all snö så önskar jag dig i varje fall en fin helg!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Anita! Det er en fryktelig vinter i år ja, så nå må vi bare håpe at det blir bedre fremover.
   Jeg var ute på butikken nå nettopp, og det er bare så iskaldt. Vi får håpe at våre camellia vil blomstre innen det er sommer :)

   Jeg ønsker deg også en fin helg!

   Klem, Marit

   Ja, det er godt å ha noe å se frem imot nå.

   Slett
 11. Hej Marit!
  Förstår att du tröttnat på snön, det är inga små mängder ni fått. Jag kan faktiskt stå ut med den, men vi har små mängder som kommer att försvinna när vårsolen börjar värma. Solen skiner och vi har ca -9 grader, så det är riktigt skönt. Vi får hoppas att snödropparna tittar fram snart, men det kanske inte blir i Mars. Det var lite vårlikt i luften idag, och fåglarna kvittrade.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, en blir temmelig lei all denne snøen. Ja,hos dere blir det nok bart på veiene. Nei, jeg tror nok ikke de vil blomstre i mars. Her har det vært -10 og iskald vind.
   God helg!

   Slett
 12. Hello dear Marit!
  Many parts in Europe are having a awful winter !
  The same in the Netherlands too where my daughter lives!
  All the canals and the lake at the Hague’s palace are frozen!
  Love the snowdrops and the Camelia flowers!
  Wishing you a lovely new month and hope that Spring will arrive to you soon!Hugs!
  Dimi...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Dimi!
   Yes, it's a terrible winter!
   That's not often that the canals freeze!
   Thank you!
   I wish you a wonderful new month,and a lovely weekend!
   Hugs!

   Slett
 13. Vi er vist allesammen ved at være desperate og kender det med at få flyvske ideer ved computeren. Er der stadigvæk for meget sne til, at du kan stå på ski? Søren elsker at skøjte; men indtil nu har isen ikke været tyk nok på søen, hvor han plejer at skøjte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Jeg har ikke prøvd det på lenge, fordi det har vært enten kraftig snøvær eller iskaldt. Nå holder jeg på flytte min mor,så tiden løper avsted. Da skulle han komme hit,for her må isen være mange meter tykk... ;)

   Slett
 14. Ser at Yr varsler litt mildere for neste uke enn de opprinnelig gjorde. Fortsatt minusgrader, men mer minus 2 enn 10 :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg også sett, og håper jo at de får rett. Det er helt klart mye bedre :)

   Slett
 15. Satte mig i bilen i eftermiddags och man intervjuade en forskare/meteorolog från SMHI om vädret som varit och är. Man trodde det berodde på en störning i nån virvel som inträffar ibland.. Förlåt det ospecifika men jag kom inte lite för sent i programmet... Annars brukar jag göra som du - hitta nån trevlig webshop med saker jag bara måste ha :) Men inte i år. Nånstans så har jag insikten om att jag kommer vara supertrött när de kommer för det är så mycket annat. Jag ska få drygt 30 rhododendron och camelia från UK i mars. Hur ska det gå om vädret fortsätter så här?

  HA en fin helg! Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det stemmer sikkert. Det er noe som har skjedd i vinter, og dette er jo sånn vintrene var før. Iskaldt og mye snø er det i alle fall.
   Prøver du å si at du har bestilt mye camellia uten å nevne det? Jeg satt i går og funderte på om vi skulle bestille noen camellia i sammen... ;)
   Nei, det kan du spørre om. Mine rhododendron kommer heldigvis ikke før i slutten av april. Ellers hadde jeg hatt alvorlige problemer.
   God helg til deg også!
   Klem, Marit

   Slett
 16. Jag förstår dig så väl! Så trist med all kyla och snö, måtte det vända snart.
  I dag har vi haft ca-5° och blåst. Burr. Men vi har ingen snö på vägarna, bara på gräsmattor och så. Mina olivträd som står ute på balkongen kommer nog inte klar sig tyvärr.
  kram och ha en fin helg
  /Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må jo gjøre det snart. Det har vært iskaldt her også. Nei, de har nok ikke tålt det dessverre. De tåler nok noen kuldegrader, men neppe så mange.
   Klem, og god helg til deg også!

   Slett
 17. Jeg forstår dig godt! Jeg er allerede træt af vinter efter 4 dage med sne og frost, og her er det ikke mere end 5 graders frost. Dejligt du har dine billeder til en trøst!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikkesant ;)
   Vi har hatt full vinter siden jul,og nå holder det. Ja, det er godt å ha de nå.

   Slett
 18. Våren er en god meter og 20 grader unna...
  Vært hos Langgangen, ja. Skulle jo ikke ha noe særlig, men de sibiririsene hos Garden Living :o

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp! Jepp, det blir sånn hver vinter/vår. Det er ikke til å unngå ;)

   Slett
 19. Men Marit, våren kommer jo etter Påske,)
  Og etter Påske, DA skal det være vår! Og Påska er jo tidlig i år. Ellers så er jeg ikke så nøye på været, bare det er bra med alle rundt meg.
  Du er heldig som kan trøstehandle. Jeg har 500 kroner i året på å handle inn til hagen, resten går til det nødvendige.
  Bestillingen på årets frø ligger fortsatt i gangen.
  Så syns jeg det er fint at årene varierer. Det gjør det spennede å være hageeier:)

  Ha en fin fin helg, Marit :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Katrine, den gjør nok det. Før eller siden så må den jo komme.
   Jeg er jo enig med deg i det. Jeg bare føler meg kvalt her av ulike årsaker.
   Det er helt sant,og til våren skal jeg dele noen planter med deg.
   Ja, det er helt fint med variasjon, men i år er det for mye av alt. Vi har hatt full vinter siden jul,og nå holder det for min del.

   Ha en fin helg du også, Kathrine :)

   Slett
 20. Hei Marit!
  Jeg føler akkurat det samme. Jeg synes vinteren er lang nok som den er.
  I dag er det bare -4 grader her. Litt bedre i hvert fall.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!

   Ja, den er egentlig alt for lang her i landet. Bare - 2,2 grader her nå, og det er jo så deilig!
   Ha det godt!
   Klem, Marit

   Slett
 21. Last night we've had some snow here. About 3 cm and most of it is already gone. Temperatures are rising this week. So, keep on hoping, Marit! Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it have been very cold in the hole Europe lately. It will be warmer here too in next week. I hope it can be over 0 degrees. Thank you! I wish you a nice weekend, Jan.

   Slett
 22. Tror att många, liksom du, är väldigt trötta på vintern.
  Här i Spanien har alla spanjorer väntat på regnet som förutspåtts många gånger,men inte kommit förrän nu. Regn i två dagar och reservoarerna börjar fyllas på, äntligen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tror jeg også. Så bra at det har kommet regn. Her er det varmeste dag på lenge med -2 grader :)

   Slett
 23. Hei Marit! Huff og huff! Jeg føler med deg og for en gangs skyld kan jeg kjenne litt med deg også.. Skikkelig vinter her også, mot normal :-)) Men været er vakkert og solfylt så det er nok ikke lov å klage.. Alternativet er vel mildvær og vatten ;-)) Ønsker deg en flott søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja, det begynner å tære på tålmodigheten nå, for denne vinteren tar jo aldri slutt. Jeg har fått med meg at dere også har fått vinter. Uvanlig til å være i Bergen ;)
   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 24. Hei Marit. Jeg skjønner godt at du er lei, her har det vært sprengkulde siste uken, det kaldeste jeg har sett var minus 15. Det går en del år mellom hver gang vi har slike temperaturer, og aldri har det vært så kaldt i mars i Bergen. Snølaget er bare ca ti cm, så jeg håper ikke noen av plantene dør av frost. Men jeg er enig med fru ranten over, alternativet er regnvær, og det har vi hatt nok av. Ha en fin søndag! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne-Kristin.
   Ja,en blir jo det når vinteren bare fortsetter og fortsetter. Huff, det var jo veldig kaldt til Vestlandet å være! Får håpe at plantene dine overlever.
   Ha en fin søndag!
   Klem, Marit

   Slett
 25. Skikkelig kjip start på mars. Jeg også har bare lyst å drive på i hagen. Takk for tips om Garden Living. Måtte shoppe litt jeg også. Ha en flott søndag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det er helt sikkert. Det er fortsatt 1 meter med snø her,så jeg jeg litt pessimistisk angående våren...
   Bare hyggelig!
   Ha en fin søndag du også!

   Slett
 26. Hei, ja det er forskjell fra i år og samme tid i fjor...
  Men våren kommer, hvert år🌱
  Enig med deg at det er vel mye snø,
  Ha en fin søndag,

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Det gjør den jo, men den virker litt langt unna akkurat nå. Det er akkurat 1 meter med snø her, og det tar litt mer tid i år.
   Ha en fin søndag.
   Klem, Marit

   Slett
 27. Forstår godt at du er utålmodig, er det jeg også, selv om vi har litt mer antydning til vår her, så virker det å drøye litt før det blir noe hagevær. Ha en fin søndag uansett, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nettopp det vi er. Her er det veldig lenge til det er noen vårtegn. Ha en fin søndag du også!

   Slett
 28. Jeg har ikke prøvd Garden Living, men Langangen har jeg vært kunde hos i mange år. Hun kan jeg absolutt gi min beste anbefaling.
  "Head-bildet" ditt er jo aldeles nydelig da Marit. Kaldt javisst, men et godt dekke over plantene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun har mye fint, og jeg har truffet henne flere ganger. Veldig hyggelig og kunnskapsrik dame. Tusen takk!
   Her er det nå 105 cm med snø, og mer skal det komme...

   Slett
 29. Que lindas as imagens.
  Prazer em conhecer seu blog.
  janicce.

  SvarSlett
 30. Ja, vi lengter virkelig etter våren nå alle og enhver. Uvanlig kald og isete vinter, som jeg sa må vi være på vei inn i en ny istid.
  Men vi kan ikke gjøre noe fra eller til..annet enn å glede oss til det skjer:)
  Jeg fikk pakke fra Graden living i dag, bestil noe insektnett og diverse prakriske ting+litt frø:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør vi. Det er mange år siden vi hadde en sånn vinter,ja. Vi får ikke håpe det :(
   Vi må bare vente, for våren kommer jo en gang.
   Så hyggelig da!

   Slett