onsdag 28. mars 2018

Middagsgjester som ikke er invitert...

Jeg var desperat etter å å se noe som blomstret i går, så jeg dro bort til det lokale gartneriet. Der var det fullt av stemorsblomster, perleblomster og påskeliljer, men få til å kjøpe de. Salget går  mildt sagt sent,  for det er jo så iskaldt fortsatt.  De hadde også fått inn flere store traller fulle av rhododendron som normalt sett skulle selges på denne tiden. De var så fortvilte for de har egentlig ikke plass til å ha utendørsvarer inne nå, men det må de jo bare. Varene ble jo bestilt på høsten i fjor, og hvis våren i år hadde vært som den i fjor så hadde det vært uten snø her og varmegrader. Men sånn er det ikke, og det må jo være fortvilende for de som skal leve av dette. -10 i dag tidlig, og vinteren vil ingen ende ta...

I går sjekket jeg snødybdene på yr, og snøen har sunket fra 110 cm som det var på det meste til 80 cm nå. Jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte av dette...

Det er ikke så merkelig at det ble med hjem to orkidéer fra gartneriet i går, og egentlig skulle jeg kjøpt mange flere... ;)


Uvanlig farge og mønster på disse


I går når jeg skulle lage middag så fikk jeg plutselig se to rådyr som gikk på veien forbi her og de gikk gjennom thujahekken og inn i hagen. Pga. all snøen som kom de veldig høyt opp. Det ene så inn til meg på kjøkkenet som ikke hadde vært mulig uten all snøen. De så veldig hjemmevante ut, og ruslet bort til min hengealm som de prøvde å spise på. Men den kan ikke ha smakt godt, for de gikk videre ned i hagen og da så jeg de ikke mer. Der er det uansett ikke mulig for meg å komme ned pga. all snøen. Jeg får bare håpe på at snøen dekker det meste der nede nå, for disse to har jeg sett her før og de går den samme runden hver gang. Altså gjennom hagen her. Der er det sikkert mye godt å spise for de, men det er vanskelig å komme til for de nå. Jeg synes veldig synd på de nå, for det må være veldig lite å spise når det er så mye snø fortsatt.

Det er takrasene i flertall som er den høye kanten her, og skadene på lønnen som ligger kvestet der er tydelig. Den fikk dessverre også gjennomgå av gravemaskinen i høst, så det gjenstår å se om den overlever. Snømengden der som takraset ligger tror jeg må være på 1,5 meter eller noe sånt. Dette er på nordsiden av huset og der er det mest skygge. Noen som vil tippe på hvor lenge snøen blir liggende der?
Jeg tipper 17.mai... ;)

Her er den på vei bort til hengealmen som ikke kom med på bildet. Rosebuen som synes bakerst på bildet er jo så høy at jeg kan gå fint under den  med  veldig god margin. Mye snø ja... ;)

Jeg ønsker dere en fortsatt god påskeuke!


57 kommentarer:

 1. Hello dear Marit!

  I'm not so skeptical! I think you will not have any snow on 1 May! (maybe earlier!) If it rains at a temperature of 10 degrees, the snow will melt immediately! Poor deer,is looking for food!
  I wish you a Happy Easter with your loved ones!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Ella!

   I'm glad to hear that. Yes, if it comes rain it will melt sooner. Yes, they are very hungry when it's so little to eat.

   I wish you too a Happy Easter!
   Hugs!

   Slett
 2. Any business that is seasonal in nature is always precarious, I suppose. Sometimes the ski slopes here have little snow, but at other times even when they have lots, the driving conditions are poor and few people wish to travel the highways to get there. The visit of the deer was very special. Have hope, Marit. I predict that your snow will all be gone within four weeks at the most.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's not so easy because it's very difficult to predict how the next year will be.

   They are very hungry, and they don't seems to be afraid.
   I hope you are right!

   Slett
 3. Hej Marit!
  Hoppas inte rådjuren kalasar på dina buskar och träd. Ser att det är stora snödrivor kvar. Hoppas verkligen att snön är borta före 17.5, jag tippar på att den har försvunnit till 25.4.
  Ha en fin Påsk!
  Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika

   Nei, det er jo bare å håpe på. Jeg håper du har rett.
   God påske!

   Slett
 4. Opps :o Rådyra må gjeren gumle litt hekk hos oss på senvinteren - men ikke røre busker og småtrær!
  Nydelig farge på orkideene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er greit med thuja, men ikke noe mer. Det synes jeg også :)

   Slett
 5. Hello, I love the beautiful orchids. I wonder what the deer eat when all the snow is around? They are cute critters. Enjoy your day!


  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! They have big problems to find food in the long cold winter as this year. Last year we had spring at the same time. Yes, they are.
   I wish you a nice day!

   Slett
 6. Det er jo helt sykt så mye snø dere har. Her har snart snøen gått, men er -10 på nettene. Blir påskeliljer til sommerferien i stedet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant. Det synes jeg også. Heldige deg. Her er det -9 akkurat nå. Ja, jeg tror ikke det blir noen blomster her på evigheter.

   Slett
 7. Hei Marit

  Uha ja - sneen fra et takras er noget af det mest kompakte,. der skal meget varme til at få det helt væk. Hernede regner DMI stadig mere sikkert med at varmen kommer umiddelbart efter påsken, med en masse regn. Måske det ogsåp blever til regn hos jer? Det håber vi!
  Ja stakkels rådyr, og jeg tænker jagttiden er forbi nu...

  Ha en glad påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er jo nettopp det som det er. Veldig tung våt snø som kommer ned i en rasende fart blir veldig kompakt. På topoen av det hele ligger dette på nordsiden av huset hvor det er minst sol, så det tar nok sin tid. Det høres deilig ut, og det må den jo også gjøre snart. Jeg vil gjerne ha noe regn nå ja, men samtidig så advares det mot storflom denne våren. Det vil til slutt bli så varmt at alt smelter på en gang og det er jo heller ikke bra.
   Ja, det er synd på de. Jakttiden var vel over i høst tror jeg ;)

   God påske!

   Slett
 8. Hello dear Marit!
  Wonderful pictures!
  So glad that the snow is melting!
  Poor deer’s looking what to eat!
  Your orchids are very beautiful!
  Enjoy your Easter week! Hugs!
  Dimi...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello dear Dimi!

   Thank you!
   Yes,I'm glad for it too, but it goes so slowly.
   Yes, they have big problems now. Thank you!
   Enjoy your Easter week too!
   Hugs!

   Slett
 9. Uf...at I stadig har så meget sne. Her fik vi 5-7 cm i morges, men meget af det er tøet væk igen...vi skulle dog få mere...nogle siger endda snestorm imorgen. Sikke en marts måned i år. Det er ligesom i 2013. Der havde jeg sne i haven helt hen i april måned.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,det kan du si. Jeg er så trett av denne snøen at jeg har ikke ord. Det er nesten utrolig at dette kalde været ikke holder opp. Det kan se ut til å bli en veldig sen vår dette året.

   Slett
 10. Hej Marit!

  Kanske får du lite tröst av vackra blommande orkidéer. Usch ja, du kan säkert hålla dig för skratt när du ser dessa mängder med snö. Det som rasar från taken brukar bli is, det smälter och fryser och det bildas en jättehård isskorpa som tar lång tid att smälta. Här är det också bekymmersamt, iskalla nätter och varma soliga dagar. Temperaturskillnader över 20 grader mellan natt och dag. Jag vet vad det brukar innebära för städsegröna växter.

  Ha en Glad Påsk Marit trots den eländiga snön!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Gunilla!

   Ja, det er en god trøst i de. Ute er det jo ikke noe som blomstrer på lenge. Det er ikke mye å le av, nei. Jeg er trøtt av hele vinteren. Det tar nok sin tid å få smeltet det, ja. Oi, det var stor forskjell! Det er ikke bra, nei. Da blir det sviskader på de.

   Tusen takk! God påske til deg også, Gunilla!

   Klem!

   Slett
 11. I'm sorry that you still have a lot of snow. Regret of animals who have problems getting food. I hope that orchids have improved your mood a bit. Greetings.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Giga! It's a pity for the poor animals out in the wood. They have big problems with getting enough food now.
   Yes, they have :)

   Slett
 12. Det er koldt for dyrene, og de har jo ikke lige et lunt hus, de kan gå ind i. Det er da helt vild, så meget sne I har. Jeg kan godt forstå, det bliver spændende at se, hvordan der ser ud nede under sneen.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er jo nettopp sånn det er, og jeg føler med de. Ja, det kan du si. Det er helt vilt med snø her som ikke blir borte.
   Ja, det blir det.

   Slett
 13. Hei Marit.
  Nydelige orkideer. Det går nok litt fortere skal du se. Når det først begynner å tine går det fort.Vi har det ikke så kalt her, men iskald vind. Så her smelter det godt. Fortsatt god påske til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Jeg får håpe at du har rett. Heldige deg. Her er det -8 akkurat nå.
   Fortsatt god påske!

   Slett
 14. Hi Marit
  Beautiful orchids, mine have not bloomed yet.
  Wonderful shots of the two deer.
  Greetings
  Maria de
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Maria,

   Thank you! Yes, they are so pretty.
   Greetings

   Slett
 15. Nydelige Orkideer du har fått deg. Rådyr er søte men ikke når de leter etter mat i hagen.

  Ha en fortsatt fin påskehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! De er søte ja, men jeg vil nelst ikke ha de her.

   God påskehelg ønskes deg også!

   Slett
 16. Dina orkidéer är i varje fall väldigt vackra Marit. Den här vintern har dragit med sig många konsekvenser. Plantskolor som får sina leveranser för tidigt. Rådjuren som inte kan komma åt maten. Och kylan som inte vill ge med sig. Jag har inte så mycket snö som du men den snö som ligger den ligger där som om den vore fastvuxen. Jag har inte en enda rabatt som är fri från snö.
  Jag har ju sett förut att du har mycket snö men det har varit svårt att se proportionerna. Men nu när jag ser rosenbågen, då syns det verkligen. Det är ju helt makalöst. Men jag hoppas verkligen att den är borta innan 17 maj.

  Önskar dig en riktigt fin påskhelg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita!
   Ja, denne vinteren gir mange konsekvenser. Det var nesten uvirkelig å se alle de store rhododendron som var kommet, for jeg tenker at det fortsatt er vinter og det er det jo også.
   Ja, det er noe med å se snøen i forhold til andre ting. Der som rosebuen står har det heller ikke kommet snø fra takras og lignende. Det er bare all snøen som har kommet i vinter :(
   Ja, det håper jeg også!

   Ønsker deg også en fin påskehelg!
   Klem, Marit

   Slett
 17. Deer and Orchids in one post! Super pictures, Marit.
  As you wrote, it's hard to find some food for a deer, they notice your garden has a lot of new smells under that white blanket. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Jan! Yes,it must be something like they they can feel. They was here last year in April, so maybe they remember it.

   Slett
 18. Huff rådyr vil vi jo ikke ha i hagen! Håper de ikke gjorde noen skade.
  Her har våren parkert helt, det skjer ikke stort når det er 1 eller 2 varmegrader på dagen og iskaldt på natten. Jeg hadde håpet på en hagepåske, men det blir det ikke mye av. Det er vel bare å fortsette å smøre seg med tålmodighet.....
  Fortsatt god påske til deg!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det vil vi ikke! Ikke så langt som jeg kan se, men nede i hagen kommer jeg ikke til så det er ikke godt å si. Det er identisk vær med her. -9 i natt, og 1 grad midt på dagen. Det er til å bli sprø av. Fortsatt god påske til deg også!
   Klem

   Slett
 19. Hello Marit, your orchid is beautiful and has a lovely colour. Deer are beautiful in the photos, but not my favourite animals at all. :)
  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sara,

   Thank you! Yes, they are beautiful, but I like them only in photos ;)
   Hyvä pääsiäinen!

   Slett
 20. Det ser helt idyllisk ud med rådyr i den sneklædte have, men er uden tvivl dybt frustrerende. Vi har rådyr i haven om natten, kan vi se på sporene. Mærkeligt nok er der ikke rigtig tegn på, at de æder af planterne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jo det, men det er bare på bildet det er idyllisk. Jeg vil helst ikke ha de her,for de spiser på mange hageplanter. Så heldig dere er.

   Slett
 21. Så søte rådyr :-) Ja, det er nok vanskelig for dem å finne mat nå.
  Veldig fine orkideer også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, søte er de! Det er nok det,og når det ikke er noe bar mark så er det nok veldig vanskelig for de, ja.
   Tusen takk! :)

   Slett
 22. Nydelige bilder. Rådyr her har gjørt det, snøen er over.
  Så masse snø du har... våren er på vent.
  God påske... og varme hilsen fra meg. Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Ja, det er mye snø her. Våren er ikke her enda.
   God påske til deg også!

   Slett
 23. Beautiful images of the snowy landscape. I love deer!
  I wish you Happy Easter!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you!
   I wish you too a Happy Easter!

   Slett
 24. Så flott å sjå dyra så nær.
  Og nydelege orkideer.
  God påske vidare frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er jo fint med dyr i nærheten. Tusen takk!
   Fortsatt god påske ønskes deg også!

   Slett
 25. ÅHHH vad vackra rådjur :) Fattar inte hur folk kan skjuta dem :(

  Jag önskar dig en riktigt mysig och GLAD PÅSK med mycket gott i påskägget :) LOVE Maria på Inredningsvis

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine! Nei, det forstår ikke jeg heller.

   Tusen takk! Jeg ønsker deg også en riktig god påske!
   Klem

   Slett
 26. I admire your beautiful orchids!!This is a wonderful substitute of spring!
  Happy Easter !

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, they are. I wish for spring, but the snow will not melt.
   Happy Easter!

   Slett
 27. Jag hade sällskap av två rådjur utanför fönstret när jag matade dotterns katt i morse... Så idag ska jag ut och spruta Tricogarden. Rådjuren brukar älska mina vårblommande irisar...

  Du ska glädjas - det är ju trots allt 27,272727..% lägre snödjup - förlåt jag retas. Men det är ju nästan en tredjedel som försvunnit trots allt.

  Orkidéerna gillade jag - både färger och mönster. De var behagligt 'mutade' till en skön mix.

  Glad Påsk! Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig da ;)

   Noe sånt må jeg også få kjøpt for i fjor spiste de på mine acer.

   Takk for trøsten! ;) Ja, en får glede seg over det som er borte.

   De har en farge som jeg ikke har sett før, og jeg synes de er fine og uvanlige.

   God påske!

   Klem, Marit

   Slett
 28. Ja nu är man verkligen less på all snö. Här har det börjat tina på södersidan så man kan börja räfsa lite i rabatterna. Men på nätterna är det ännu runt 10 minus och det går sakta.

  Tack för att du länkat ditt inlägg till Trädgårdsfägring :)
  Fortsätt gärna!

  Ha en fin påsk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert! Det går bare så sent.

   Hyggelig å være med!

   God påske!

   Slett
 29. https://mirandamiep.blogspot.com/
  Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  สมัคร HolidayPalace

  SvarSlett