tirsdag 5. mai 2015

Noen nye fuglebilder, og ny ovn...

Jeg har fått jobbet mye i hagen i det siste. Har rukket å komme rundt hele bedet ved dammen og da er det egentlig "bare" 4 gigantiske bed igjen å rense... Jaja, det blir nok en råd med det også... ;)
Det blir utrolig mye hageavfall av det, men alt blir lagt i kaldkomposten, og blir sakte til jord. Jeg fyller ut en skråning hvor det opprinnelig var veldig smalt, men nå har det blitt et bredt område takket være utallige lass med hageavfall. Kjekt med gjenbruk... ;)

Det er litt av et fugleliv vi har her. Vi har begynt å skrive opp hvor mange forskjellige fugler som er observert akkurat her, og vi er nå oppe i 30 stykker så langt. Det er ganske utrolig når en tenker på at hovedveien tross alt går bare 50 meter fra her hvor vi bor. Jeg synes det er så spennende med alle disse fuglene som er her. Noen går igjen ganske ofte, mens andre ikke er så ofte å se. Noen som har vært her i det siste er dompapen, og det synes jeg er litt merkelig. Den forbinder jeg med vinter ;)
Men med kun 4 grader i går, så er det kanskje ikke så merkelig at den er her...? ;)Bokfink

Flaggspett, hunn

Alltid like sulten...

Denne er ikke så ofte å se, og veldig sky. Bildene er tatt med fjernlinse nede i bekken som renner forbi her. Stokkand, hann 

Den leter etter mat den ogsåGrønnfink igjen, Er de ikke søte?

Bråkebøtta tatt på fersk gjerning igjen. Heldigvis er den snart ferdig med bråket sitt denne våren. Er lei av å bli vekket 05.30 av den... ;))


I går regnet det skikkelig hele dagen, og det skal det også gjøre i dag. Håper det snart stopper igjen, for det er både kaldt og guffent ute. I går fyrte vi ovnen....

Angående ovn så har vi satt inn ny ovn her. I går var det opptenning i den nye ovnen vi har kjøpt.
Jeg hadde tenkt å vente til høsten med å fyre i den, men når det bare er 4 grader ute, så nekter jeg å fryse inne... ;)
Vi hadde maken ovn før, men den var ikke rentbrennende som denne nye. Så nå er det en ny miljøvennelig ovn som står her :)

Ny ovn og "ny" vegg med fliser som mannen har satt opp. Jeg er veldig fornøyd med det :)

Ha en fin dag!


50 kommentarer:

 1. Det er deilig med fuglekvitter og sang. Gratulerer med ny ovn - skikkelig fin. Fortsatt fin dag ønskes deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Tusen takk :)

   Ha en fin dag dere også.

   Slett
 2. Det er så koselig med fugler i hagen - her om dagen hadde vi faktisk et stokkandpar som lå i dammen vår og koste seg.
  Her har vi bare fått 3 mm regn siste døgnet og bare ca 10 mm totalt siden 1. april. Det er veldig tørt ute for å si det mildt så du får gjerne sende regnet hit:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig koselig med alle fuglene. Så gøy da! Det opplevde jeg i fjor da en hunn stokkand landet i dammen min :)
   Huff da, det hørtes ille ut! Her har vi nok fått ca 25 mm og det er jeg veldig glad for. Skulle gjerne ha sendt deg litt regn!

   Klem, Marit

   Slett
 3. Koselig med stokkand :) Dompaper har vi i hagen om sommeren også. Nå koser jeg med på tidlige morgenturer med måltrostsang :) (mye bedre enn uendelige trommesoloer...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er veldig pene å se på og koselig å få på besøk. Det er utrolig flott fuglesang om morgenen nå ja. Ikke sant... ;))

   Slett
 4. En braskamin är det bästa vi har köpt till vårt hus! När vinden viner och det regnar och är råkallt inomhus är det guld värt att elda lite och känna värmen sprida sig :-)
  Många fina fåglar där!
  Vi har också ganska så många olika sorter här och det mest udda jag har sett är en sädesärla (SÅ mycket sommar) sitta bredvid en Domherre (SÅ mycket vinter) på vår gräsmatta. Skulle velat haft en kamera då.
  Får jag bara vara lite frågvis: är det verkligen en domherre och inte en bofink på bilden??? JAG kan ha fel...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi her i Norden kan trenge det! Det er utrolig godt å ha en god vedovn.
   Ja, det er veldig mange flotte fugler her, og jeg liker så godt å se på de både ute i hagen og inne fra om vinteren. Det er morsomt å ta bilder av de ja.
   Du har helt rett, det er visst en bokfink. :)

   Slett
 5. Beautiful photos of the birds. You live along a main road, but close to a forest edge, so to see many birds seems not unusual. The oven gives you a lot of fun with his warmth.
  Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Jan! Yes, we live very near the forest, so we are lucky who can see so many different birds here.
   Yes, it's a good oven :)

   Slett
 6. Kjekt med rikt fugleliv i hagen, det er jammen mange sorter du har der. Fine fuglebilder du har tatt.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig kjekt med det! Tusen takk!

   Ha en fin onsdag!

   Slett
 7. Vilken fin kamin! Vi hade en liknande i vårt förra hus, det blev så varmt och skönt när man eldade i den. Idag har vi fått lite varmare väder, det är på tiden:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er en god ting å ha i et hus når en bor så langt nord som vi gjør :)
   Håper at varmen kommer hit også snart :)

   Slett
 8. Slett ikke verst med så mange fuglesorter hos dere, nesten utrolig! 30 slag! Men det er ikke overraskende at dompap og andre trekker til hagen din – jeg har en sterk mistanke om at du har mye godt og stabilt tilført fôr til småfuglene. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig, men alle er ikke stamfugler som mange av de andre er. Du har nok rett i det, jeg gir de mye god mat ;))

   Slett
 9. Koselig med fugler:) Også koselig med vedovn, og fyre må en jo når det ikke er så varmt. Men til meg i dag, er det straks 15 pluss! Klesvasken er hengt opp ute, og det er veeldig vanskelig å jobbe inne,)
  Vi og har en bråkebøtte i nærheten. Lyktestolper med metall er vist svært så populært til flaggspetten. Ha en fin dag!
  Ps:Dompapphunnen din er nok en bokfink:-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det! Vedovn er helt nødvendig i et hus her i Norge ;)) Så deilig det hørtes ut. Det er litt bedre her i dag, for nå skinner sola, og det blir helt klart varmere her i dag enn i går. Forstår godt at det er vanskelig å jobbe inne i et sånt flott vær!
   Flaggspetten er ei bråkebøtte ja, de elsker å lage lyd...
   Takk for det, da vet jeg det ;)

   Ha en fin dag!

   Slett
 10. Jeg kan godt forstå, du er tilfreds med det, den ser sød ud din ovn, sådan en har jeg ikke set før. Dejligt med et godt fugleliv i haven.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er jeg veldig tilfreds med. Det er en norsk ovn, og den har egentlig vært i mange år. Ja, det er det!

   Klem

   Slett
 11. Hi Marit,
  Nice that you could work equally well in the garden!
  Today it is also in our country fall weather!
  What a beautiful birds come to you in the garden!
  The ducks comes here a lot for us and you even see them already with babies swimming around.

  Love, Gerry

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, and I have done so much this weekend in the garden. It's lovely!
   Yesterday was like fall here too. Much rain and wind.
   Thank you! Ducks are so lovely!

   Love, Marit

   Slett
 12. congratulations on the new heater! i like your bird visitors, too. yes, the woodpeckers can be very noisy and destructive, too!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, the woodpeckers are very noisy ;)

   Slett
 13. Vilka härliga fågelbilder du bjuder på! Så klart att dom trivs hos dig. Det är ju ett paradis för dom. Det är likadant hos mig, massor av fåglar och det är så härligt. Jag brukar inte se domherren så ofta men de senaste dagarna har ett domherrepar varit här hos oss till min stora glädje. Vi har också många grönfinkar och jag blir glad när jag ser att ni har det också. Dom har minskat i antal pga av en sjukdom men förhoppningsvis så ökar antalet igen.

  Hoppas att värmen återkommer snart. Och er nya spis är jättefin och väggen bakom också. Förstår att du är nöjd.

  Ha en fin fortsatt vecka. Jag kommer inte att vara så aktiv med bloggandet närmaste veckorna men det är bara tillfälligt. Måste komma ikapp med allt :)

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Det er så herlig med mase fugler, ja. Det er jo nesten som vi begge to har de samme fuglene samtidig! Her har det vært veldig mange grønnfinker i det siste, og det lover jo godt!

   Ja, det håper jeg virkelig. Litt nedtur når det plutselig er bare 4 grader når vi nettopp hadde 15 grader... Tusen takk!

   Ha en fortsatt fin uke du også! Nei, en kan ikke rekke alt. Det er ganske travelt her også, så det blir ikke alltid så mye blogging på meg heller. Håper du snart er tilbake!

   Klem, Marit

   Slett
 14. Härliga fåglar du har på besök, och en riktigt fin kamin. Ha det gott!

  SvarSlett
 15. Morsomt med alle de fuglene. Vi hører hakkespetten her også :-)
  Flott ovn!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så morsomt med så mange forskjellige fugler! Hakkespetten er vel over alt tror jeg :)
   Tusen takk!

   Slett
 16. Hello Marit !
  I'm delighted with your oven. It's beautiful.
  Lots of birds visiting your garden. They feel safe here.
  Greenfinches are beautiful. They have a lot of yellow color.
  Greetings.
  Lucia

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Lucia

   Thank you!
   Greenfinks have a lot of yellow color, yes. They are so lovely to watch.

   Slett
 17. Greenfinches are wonderful little birds, at this moment we have a nest of them in one the birdhouses against the garage. You have a nice new oven, like the colour we have a graphite one.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are so wonderful. It must be nice to have a nest of them so close.
   Thank you!

   Slett
 18. Koselig med fugler i hagen :-)) Her har vi sluttet å fore dem så vi har dem ikke så tett på lengere. Det er mest fordi hunkatten har begynt å være ute igjen og hun er en eminent jeger.. Men det er liv i fuglekassene og kveldene er fylt med fuglesang :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig koselig med masse fugler i hagen. Både å se på og høre på. Mine katter er innekatter, så jeg slipper å engste meg for at de skal drepe småfuglene ;)

   Slett
 19. Moro med "flygende blomster" i hagen også. 30 forskjellige var jammen mange. Lykke til videre med vårrengjøringen i hagen

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! :) Det er mange forskjellige vi har observert her ja. Takk, det kan jeg trenge ;))

   Slett
 20. Så härligt med ett rikt fågelliv i trädgården. Vi hade 10° i morse, jag blev förvånad över att det var så "varmt". Regnet har öst ner och i kväll har åskan dundrat förbi. Hoppas det blir ännu varmare nu. Grattis till ny ovn, önskar jag också hade en:)
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det virkelig! 10 grader hørtes deilig ut, og det har vi her i dag også. Det regnet skikkelig i hele går, men vi fikk ikke noe torden. Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 21. Hej Marit
  Det er dejligt at have mange fugle i haven. Jeg har ikke talt hvor mange forskellige der er her. Dompap og spætte kommer jævnligt på besøg her også.
  Hvor er din nye ovn flot og med køligt vejr må den da afprøves :-)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne

   Ja, det er så deilig både å se og høre på de. Du har nok mange du også!
   Tusen takk! Ja, det var en passende anledning til å få prøvd den :)
   Klem

   Slett
 22. Så fine fugler=) Jeg jobber med det samme som deg, rydder og rydder bed=) Heldigvis er det hyggelig også=) Kos deg i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er mye å gjøre i hagen nå om våren. Det er veldig hyggelig, ja!
   Kos deg i hagen du også!

   Slett
 23. Mange fine fuglebilder :O) Den ovnen var flott. Trivelig med litt fornying. Her er det også maaaaange bed igjen å renske. Har vært så mye sur vind i vår, så det går tregt.

  UnaCita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, litt fornying er bare hyggelig .)
   Det er det her også, men det går da sakte fremover... Ja, det er den vinden sin skyld at det har blitt så lite gjort ute. Orker ikke det når det har vært så kaldt...

   Slett
 24. Hei! Kaldkompsten er hjertet i hagen. Nydelig følelse og se ugress bli til jord. Her det også et utrolig fugleliv. Vi fyller solsikkefrø flere ganger for dagen. Dompapen, flere , er innom og spiser. På søndag oppdaget vi et fugledrama ved foringsplassen. En flaggspett som trolig har brukket vingen. Man blir veldig usikker på hva man bør gjøre.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, du er flink som omdanner det til jord som du kan bruke i hagen. Her blir det til fyllmasse, men det er veldig fint det også, for jeg trenger masse jord der.
   De er utrolig sultne nå. Må være lite insekter ute enda. Huff, det hørtes ikke bra ut. Vanskelig å vite hva en skal gjøre da ja.
   Klem, Marit

   Slett
 25. Den ovnen er en klassiker jeg har sett før.
  Jeg har også kjøpt ny ovn med glassdør. Den er ikke montert enda, og jeg har ikke hatt glass før. Håper det ikke blir veldig krevende med rengjøring av døra.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt riktig! Det er en gammel klassiker som har fått ny innmat :)
   Det blir litt ekstra rengjøring med glas, men det er veldig enkelt å rengjøre glasset. Bruk et fuktig papir og dypp det i ren aske. Gni det på glasset et par ganger og tørk til slutt med vått/tørt papir. Da blir glasset som nytt :)

   Slett