mandag 18. mai 2015

Noen nye bestillinger...

Ja, det må jo bli noen nye bestillinger ;)) I forrige uke ringte jeg ned til hagesenteret vi skal dra på tur til med hagelaget den 6. juni. Jeg hadde nemlig bedt om å få tilsendt på mail roselisten deres, så jeg visste hva de hadde. De hadde heldigvis Austinrosen 'Munstead Wood' der, så den har jeg satt av 3 stk, av ;)) Den har jeg lett etter så lenge, og den er bare så vakker. Så jeg gleder meg til å plante de når den tid kommer. Alle rosene mine som jeg kjøpte i fjor ser ut til å komme fint nå. Det er bare en som er litt sen, men den kommer seg den også tror jeg.

Friskt og flott bladverk på de nå med en nesten rødbrun farge!

Jeg har blitt så glad for at fluesnapperparet har flyttet inn her, så her om dagen bestilte jeg to fuglekasser til hos Garden Living. En med litt større åpning til stær og en mindre til meiser/ fluessnappere som er maken til den jeg kjøpte på hagemessen.

I dag har jeg bestilt to peoner av Pionmannen for høstlevering. Dvs. at jeg får de i august. De to jeg bestilte er 'Athena og 'Apricot Whisper' Jeg så nemlig 'Athena' i dag på bloggen til Karsten, og ble øyeblikkelig forelsket i den. Jeg har så få blomster med aprikos/ferskenfarge, at det måtte jeg bare gjøre noe med ;)) Ingen peoner med åpne knopper her enda nei, for det er alt for kjølig for tiden. I går måtte jeg lukke igjen drivhuset mens jeg jobbet der, for det var for kjølig til å ha døren oppe! Nå håper jeg snart at varmen kommer snart!

Her kommer noen bilder tatt i det siste
Bregner som ruller seg ut

Primula som jeg har hatt i to år. Stadig like søt :)

Mange andre primula som også blomstrer nåFlere helleborusbilder. De er vakre opp ned også :)

Noen av de som blomstret først har allertede dannet frøkapsler. Jeg ser nå i det første bedet jeg lagde her for to år siden med mange helleborus, så kommer det nå opp mengder med spirende frø. Jeg gleder meg enormt til de en gang vil blomstre og 3-4 år. De krysser seg ustanselig (omtrent som akeleier), og en vet aldri hvordan frøplantene vil se ut. Spennende!

Nå er alle sorter "hjerter" i blomst. Dette er Dicentra formosa 'Aurora' som sprer seg veldig godt, nesten for godt...

Til slutt i dag fylt gulveis, Anemone ranuculoides 'Pleniflora'Ønsker dere alle en fin vårdag!

38 kommentarer:

 1. Vi plantet også mange nye roser ifjor og alle har klart vinteren bra! 'Munstead Wood' er jo kjempefin, bra valg!
  Her er det også kaldt og igår regnet det hele dagen og var bare 6-7 grader. Det ble en innendörs 17. mai på meg dessverre. Men nå er ihvertfall hagen godt vannet og det ser ut til at det kan bli litt varmere i löpet av uken så jeg krysser fingrene for fint hagevär om ett par dager:-)
  Håper du får en fin ny uke!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Ja, det er en flott rose! Det har vært så kaldt her også. Ja, det var iskaldt her også på 17. Mai. Nå håper jeg på varmere vær!

   Ha en fortsatt fin uke!

   Klem!

   Slett
 2. Nydelig Rose "Mustead Wood", godt valg. Mange vakre vårblomster hos deg nå. Her er det også kjøligere enn jeg liker.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er nydelig! Det er mye fint som blomstrer nå :)
   Ha en fin kveld!

   Slett
 3. Fine blomsterbilder fra hagen din :-) Så fint at alle rosene kommer igjen, vi kjøpte også en del roser i fjor og alle kommer igjen her også. Håper sommeren blir varm og god så vi virkelig kan nyte rosene våre.
  Gjester i fuglekasse her også, det er blåmeiser som hekker for andre året på rad, kjempespennende å følge med. Må nok også vurdere å utvide med noen flere fuglekasser, det er litt krig om den ene har jeg sett og hørt ;-)
  Ønsker deg ei fin maiuke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er gledelig at rosene har overlevd. Det får vi håpe på!
   Det er så koselig med småfugler! Fuglekasser har jeg ikke hatt før, og det er spennende å følge med på :)
   Ha en fin uke du også!

   Slett
 4. Nice photo series, Marit.
  Gr Jan W

  SvarSlett
 5. Koselig med bestillinger:) Og veldig søt primula! Ja, fuglekasser må en ha i en hage, og jeg tenker du kommer til å bestille flere til stæren, for den er en sosial fugl som liker best å hekke mange sammen. Så kanskje du skulle bestille to til av stærkasssene i samme slengen, så er du på den sikre siden at de vil hekke til deg?
  Bregner er noen flotte planter. Veldig dekorative.
  Fin dag til deg:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! ;)) Primula er jeg veldig glad i. Ja, det blir stas med flere fuglekasser. De var allerede sendt, så jeg får vente litt med å bestille flere. Håper det kommer noen stær likevel.
   Ja, det er de. De frør seg og dukker opp både her og der disse bregnene.
   Ha en fin uke!

   Slett
 6. i love the ferns! glad the flycatchers have moved in!

  SvarSlett
 7. Du er en kvinde lige efter mit hjerte - hvis man forelsker sig i en plante, så skrider man til handling:-) Her bliver der også ved med at komme enkelte nye helleborusblomster. Jeg er ellers begyndt at klippe blomsterne af for ikke at få haven fyldt med frøplanter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre, Marie! Ja, da er det ikke noe å vente med! :)
   Jeg har ønske om å få enda flere helleborus planter her, slik at jeg kan flytte rundt på frøplantene til andre steder i hagen. Så da må de helst frø seg mange steder!

   Slett
 8. Så bra at rosene har klart seg gjennom vinteren.
  Ferskenfargede peoner høres vakkert ut :-)

  SvarSlett
 9. Godt du fik fat i Munstead Wood, håber du også lykkes en gang ,ed R. Charles Dickens. Dejligt at se påskeklokker hos dig nu, mine er vist ved at være slut, men der er masser af frø :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig bra! Håper jeg finner den en gang også. Ja, her vil de blomstre lenge, for det er så kjølig nå. Masse frø er bra!

   Slett
 10. Er det en bregne du har kjøpt eller har du hentet den i skogen? Jeg var og hentet noe som ligner i skogen for noen år siden og nå har jeg hele hagen full, de er kjempefine. Mener jeg har hørt om vintergrønne bregner også, som jeg godt kunne tenke meg, men jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått sjekket det ut ennå. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har faktisk spadd den opp fra hagen her, fir de frør seg fra skogen rett ved. Ja, de er veldig fine. Tror det finnes noe som heter tre bregner, men de tror jeg ikke er herdige nok her.

   Slett
 11. Lekker rose!...jeg elsker Austinroser og denne har jeg også sett...så flott:)
  Og peoner kan en heller ikke få for mange av...du har jo så mange flotte sorter hos deg:)
  Blir det varme snart da?...håper:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Austinroser er mine favoritt roser også :)
   Peoner får en ikke nok av nei!
   Håper på det!

   Slett
 12. Så artig med en ny bestilling=) Koselig å ha noe å se frem til, selv om det er en stund til de kommer. Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så koselig! Mosomt å plante og enda mer gøy når de en gang blomstrer :)
   Håper du får en fin uke!

   Slett
 13. Hej Marit
  Fine ting du har handlet ind både planter og fuglebo. Håber at nye fugle vil flytte ind. Den er meget smuk den dobbelte primula og dine Helleborus er stadig fine. Her er de ved at være lidt blege og gøre sig klar til at give frø til næste generation :-)

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne
   Tusen takk!
   Ja, det håper jeg de gjør. Ja, de doble primula er så fine. Hos deg er det kommet mye lenger enn her. Fortsatt kaldt her :(

   Slett
 14. Hei Marit

  Ja hvis du eller dine naboer ikke har Munstead Wood så er det et oplagt køb, udover sin flotte farve og form er den sund og robust - en super kombination!
  Det gælder også for Athena - Jeg kender ikke apricot whisper. men fandt en "potentilla fruticosa apricot whisper" den så da ogsåm spændende ud - kender ikke meget til den slægt:)
  Godt at se hjerterne i blomst alle mine er blevet sneglenes bytte - på onsdag laver jeg mit snegle eksperiment!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Nei, ingen har den her. Håper den også vil trives her. Gjelder meg til den en gang vil blomstre her. Den er så flott! Den står i listen til Pionmannen.no. Den slekten kjenner ikke jeg til heller ;)
   Jeg har fire forskjellige "store" hjerter og like mange av de små. Liker de så godt! Synd at dine blir spist!
   Det blir spennende å lese om!

   Ha en deilig aften

   Slett
 15. Nydelig tur blant alle fargerike blomster hos deg. Som vanlig blir jeg imponert over ditt mangfold :)

  SvarSlett
 16. Flugsnappare är trevliga fåglar att ha i trädgården. Vi hade ett par som häckade i vår flerfamiljsholk förra året, men i år har vi inte sett till dem. Hoppas de häckar fint hos dig. Härliga nyinköp du gjort och mycket fint som blommar hos dig nu./ Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de! Jeg håper de vil trives her i hagen :)
   Tusen takk!

   Slett
 17. Bestillingsfinger'n går ;) Jeg har faktisk besinnet meg (noe) i år. Må bare prøve å få oversikt over hva som finnes, så det ikke blir planting og graving oppå noe jeg har glemt er der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp! ;) Begrensningens kunst er ikke noe for meg ;))

   Slett
 18. Så mange fine billeder, Marit, og spændende med dine nye fuglekasser til stær og fluesnapper og de pæonerne, du har bestilt!
  Ha' en dejlig aften, klem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Ha en deilig dag, Gitte, klem!

   Slett