fredag 22. mai 2015

Mange bilder i dag...


I dag blir det veldig mange bilder, for nå går alt så hurtig i hagen. Nytter ikke å gjemme på bilder, for de er "gamle" før en vet ordet av det ;)) Mye blomstring på en gang nå...

Starter i dag med en staude jeg kjøpte for to år siden. Blomstene er egentlig litt vanskelige å se før en kommer veldig tett på. Jeg holdt på å skrive feil navn, for jeg husket ikke riktig navn. Måtte søke i min egen blogg for å finne navnet på den. Det er grunnen til at jeg skriver opp alt jeg kjøper her, for da kan jeg gå tilbake å finne riktig navn...Noen av de går nemlig i glemmeboka  ;)) Brunnera macropylla 'Jennifer'  Nært beslektet med 'Jack Frost',  'Mr. Mose' osv. Denne er litt mer beskjeden i bladene, men har så søte blomster.

Så til denne her. Vet ikke hva den heter bortsett fra at det er en Lamium. Den har jeg aldri plantet, men den har kommet med som en rotbit med en annen plante, og siden har den bokstavelig talt tatt over hele bedet. Særdeles villig, og jeg har mer enn en gang vurdert å ta den bort helt til jeg kommer på hvem som elsker nettopp denne planten...

...nemlig humlene. De er helt ville etter den, og jeg får nesten ikke tatt bilder av de, for de er skremmende mange nå om dagen ;)

Jeg blir aldri lei av å ta bilder av denne... Pulsatilla vulgaris 'Alba' 

Denne Trillium pusillum har blomstret en stund, og begynner nå å bli rosa

En annen som blomstrer nå er Trillium erectum (den til venstre) og snart begynner Trillium luteum. Den har aldri blomstret før her, og jeg har den mest pga. det flotte bladverket. Men det er jo veldig hyggelig med en blomst på den også ;)


Disse her "jukser" litt. De andre jeg har av den samme som står inntil en vegg er avblomstret for en stund siden. Men disse står i mye skygge med bare litt sollys siden den står under en stor rhododendron. På dette bildet er den truffet av litt sollys, og ser ut som den er selvlysende ;)
Sanguinaria canadensis 'Multiplex'

Primula vulgaris 'Miss Indigo'

Dette er maken til den Primulaen jeg nettopp kjøpte på planteauksjonen og som jeg ikke vet navnet på. Blomsten er lys lilla, og er helt nydelig :)

Nok en Primula/Aurikkel. Priumula pubescens som sprer seg sakte men sikkert utover.

Epimedium sulphurum har akkurat begynt å blomstre. Jeg bare elsker denne planteslekten :)

Lungeurt/Pulmonaria er det humlene som elsker. De sitter som limt til de. Må være mye godsaker i de blomstene!

Gjett om jeg ble glad her om dagen da jeg oppdaget denne! Hvit Glaucidium palmatum som jeg kjøpte i fjor høst på Vegge gartneri. Den fikk jeg også en avlegger av i fjor, men den har dessverre ikke kommet opp. Men jeg er veldig fornøyd med at denne ikke bare har en, men to blomster på en gang!
Her er den rosa/lilla utgaven av den. Den har jeg hatt i flere år, og jeg flyttet den i fjor. Godt at den overlevde det...

Hadde jeg ikke visst bedre hadde jeg trodd at det var et uhyre som kom opp av bakken... ;))
Fotblad/ Podophyllum hexandrum

Se så fine blader denne Hepatica americana har!

Anemone nemorosa 'Vestal'

Anemone nemorosa 'Royal Blue'. Jeg har flere "blå" anemoner, men denne er den mørkeste av de.

Mer blått, Forglemmegei/ Myosotis

Denne peonen har aldri blomstret her, men liker den så godt pga. det flotte bladverket. Paeonia obovata var. alba. Håper jo at den en gang vil blomstre...

Fembladet tannrot/ Cardamine pentaphyllos blomstrer nå, og endelig fikk jeg tatt bilde av den. I fjor var det borte etter få dager pga. varmen. Den står lenger i kjølig vær ja...

Denne husker jeg ikke navnet på. Hadde den meg meg fra min gamle hage. Tror den heter Clematis alpina rubra/ruby eller noe sånt. Har googlet den , men finner ikke noe bilder som passer. Den er veldig mørk, og blomstrer egentlig hele sommeren fordi den stadig kommer med noen nye blomster.

Bronseblad/ Rodgersia podophylla

Nålephlox, Phlox subulata

En enslig Iris germanica som alltid blomstrer så tidlig om våren. Ikke så høy og ikke så lav heller. 

Snøsløyfe/ Iberis sempervirens

God pinsehelg!

60 kommentarer:

 1. Massor av läcker blomstring hos dig, Marit :) Har suttit och funderat med mig och morronkaffet en stund. Ska jag ta 'ledigt' från husbestyr och ge mig upp till växterna... eller ej... Nu blir det växterna - tack för hjälpen ;)

  Kram, Carina

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Carina! Ja, det var et godt valg! :)

  Klem, Marit

  SvarSlett
 3. Så mane vakre planter som blomstrer hos deg nå i mai. Stor variasjon i planter har du også.

  Ha en fin Pinse

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det er mye forskjellig i hagen nå :)

   Ha en fin pinse du også!

   Slett
 4. Masser af lækre blomster i din have nu. Det er gået stærkt, efter at kulden er forsvundet. Bladene på obovata er lige så smukke som de fine blomster, du viser.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har gått fort her også til tross for at det stadig er kjølig :(
   Akkurat nå brenner jeg i ovnen...

   Ja, bladene på den er så flotte. Ønsker bare at den ville blomstre også :)

   Slett
 5. Mye flott vårblomstring!
  Tenkte å spørre hvordan du får overført bildene dine? Mine blir lett "gamle" i kameraet før jeg får de inn på bloggen (må overføre + komprimere + inn på bloggen...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Det er ikke så enkelt å forklare, men jeg skal prøve. Jeg har minnekort i fotoapparatet som jeg setter i et spor på min stasjonære pc. Derfra går de rett til Picasa. Jeg har et annet fotoprogram som fulgte med pc som heter Digital Photo Professional som jeg komprimerer bildene i. Deretter legger de seg inn blandt mine bilder på pc, og jeg henter de da derfra og legger de ut på bloggen. Det er sikkert mange andre program en kan bruke også. Det gjelder å legge de inn ofte, for ellers blir de lett "gamle" ja.

   Slett
  2. Takk for raskt svar Marit! Ja, man ønsker seg jo verden enklest mulig teknisk... men det tar fort litt tid når man setter seg ned med bildene for å lage innlegg :-)

   Slett
  3. Ja, det tar faktisk ikke så rent lite tid med å legge inn bilder i bloggen! Men det er en del av det hele, og den tiden må vi bare ta ;)

   Slett
 6. I think you walk all day with a big smile in your garden, Marit.
  Beautiful series, lots of different flowers....top!!
  Wish you a nice pentecost weekend. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I do, Jan! :))

   Thank you!

   I wish you a nice weekend

   Slett
 7. Ja du har ret, billederne kan hurtigt blive for gamle, så det er med at få dem vist. Sikken en masse skønne billeder du viser her. Lamium er også nogen af dem jeg ikke er begejstret for, men det er rigtigt at humlerne er, så får de vel være der. Pæonen har et smukt løv, det bliver spændende at se blomsten en gang.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, på denne tiden av året gjør de hurtig det. Det skjer jo noe nytt i hagen hver dag ;))
   Jeg liker egentlig Lamium godt, i alle fall de som er lys rosa. Jeg har to av de, men de er ikke så villige som denne jeg viser i dag. Ja, jeg har den lilla mest for humlene sin skyld, for ellers hadde jeg fjernet den.
   Ja, jeg håper jo at den en gang vil blomstre her. I mens får jeg nyte bladene på den .)

   Klem

   Slett
 8. Du har så mycket vackert i din trädgård, Marit! Nu måste man ta sig tid att njuta av allt, för det går så fort förbi. Jag är så glad att jag är ledig denna vecka. Trevlig helg/ Titti

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, vi må ta oss tid til å nyte alt sammen også, for nå går det veldig fort der ute i hagen. Ja, det passet jo helt perfekt!

   God helg!

   Slett
 9. oh, so gorgeous! keep them coming! :) the trilliums are beautiful, but my favorites were 'alba' and 'vestal'. wow!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, the white flowers are so beautiful. I love them all :))

   Slett
 10. Åh, så mange fine blomster! Heldige deg som får se alt dette hver dag :-)

  SvarSlett
 11. What an enjoyment, Marit!
  The many purple flowers whose name you do not know, I think it's the "purple dead-nettle," a wild flower.
  And the blue button can would be the start button of the "Columbine".
  So delicious that you can enjoy your garden. And all your primroses do it heerlijk!
  Fine Whitsun weekend!

  Warm regards, Gerry

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Gerry! And thank you for the name on it. Yes, it's dead nettle who thrive very much here, maybe too much ;))
   The primroses are so lovely here right now!

   Have a nice weekend, Gerry!

   Love, Marit

   Slett
 12. Du har så mye fint Marit, å ja nå må en henge med for det skjer så mye i hagen.
  God pinsehelg, håper solen viser seg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Marit! Ja, en må henge med nå for å få med seg alt!

   God pinsehelg til deg også. Solen skinner endelig her i dag :))

   Slett
 13. Du har den dejligste botaniske have, Marit! Jeg må ty til vores Botanisk Have i København, når jeg vil have den slags oplevelser. Ha' en rigtig god aften, klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, men du er jo heldig som har den i nærheten av deg!

   Ha en deilig dag, Gitte, klem!

   Slett
 14. Heisann! Du har så mange planter jeg aldri har sett før! Selvfølgelig kan vi bytte aurikler:) kan du ikke sende meg adressen din til denlykkeligehagen@gmail.com, så sender jeg deg en plante. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg! Ja, det er nok mye rart her som mange ikke har sett før. Sånn blir det når en samler på planter ;)) Jeg har akkurat sendt deg en mail!

   God helg!

   Slett
 15. Så mycket fint hos dig. Gillar den fina färgen på Klematisen och Irisen. Bronsbladet är också riktigt fint. Backsippan är en favorit. Ha en fin Pingsthelg! Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de fargene på de to er så fine. Jeg liker også de veldig godt! Det er mye fint som blomstrer på denne tiden av året.

   God pinsehelg!

   Slett
 16. Hei Marit
  Ja, nå må vi bare kose oss og nyte hagen, for det er som du sier, tiden går fort nå om våren. Kjempe mange flotte blomster du viser. Takk for titten.

  Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Vivi!

   Ja, nå må vi kose oss ute og nyte alt som er det. Det går så fort nå, og plutselig er masse avblomstret til tross for det kjølige været.
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Hei Marit

  podophyllum er en super spændende slægt godt at se at den trives hos dig!
  Paeonia obovata alba ser lækker ud - og blomsten kan du glæde dig til!
  http://www.greenmilenursery.be/paeoniaobovataalba.jpg

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, den trives veldig godt de mest herdige av de. Jeg kjøpte en gang en som het 'Spotty Dotty', men den overlevde ikke her dessverre. Men hexandrum klarer seg. Jeg har både hvit og rosa av de.
   Takk for den linken! Jeg blir nesten dårlig av å se på den. Så vakker den er i blomst! Håper den vil blomstre en gang her også.

   Ha en deilig dag

   Slett
 18. Kære Marit
  Tak for de skønne kig i din have. Hvor er det dejlige fotos. Det er virkelig en skøn tid :-)
  Kh - og god weekend til dig <3
  Lone

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for dine vennlige ord, Lone! Ja, nå er det en herlig tid med alt som blomstrer akkurat nå.

   God weekend til deg også!

   Klem

   Slett
 19. Du har så mange flotte blomster! Forstår godt at du må skrive navn på dem. Jeg har også oppdaget at det er letter å ha kontroll på hva som er plantet hvis jeg skriver listen på bloggen min. Artig å se at jeg har en del av plantene du viser frem i hagen min. God pinsehelg til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Ja, det er faktisk den eneste måten jeg klarer å huske de på, nemlig ved å søke igjennom min egen blogg. Det er smart at du også gjør det ;))
   Så fint at du også har mange av de samme plantene som er her :)

   God pinsehelg til deg også!

   Slett
 20. enjoying every single floral shot!

  xoxo, Juliana | PJ’ Happies :)

  SvarSlett
 21. Vi tåler vel en stor dose bilder når det er så mye vakkert å se på?! God helg Marit!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg håper da det ;))

   God helg til deg også, Marit!

   Slett
 22. Det er litt av et planteutvalg du har Marit. Hagerunde hos deg må ta tid ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har etterhvert blitt mange planteslag her, og ja det tar litt tid hvis en skal se på og fotografere alle sammen ;))

   Slett
 23. Ja, haven eksploderer nærmest af dejlige planter lige nu. Jeg er glad for at se, at Hepatica Americana trives i din have. Har netop sået den og blev så lidt bekymret, da jeg læste et sted at den skulle dyrkes i drivhus.
  Det er et rigtig fint billede af din dobbelte blodurt i modlys.
  Også god pinse til dig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert! Det synes jeg hørtes merkelig ut, for her står de ute hele vinteren. Ingen av de har noen gang vist tegn til å ikke ville trives her. Her er det tross alt ned mot - 20 om vinteren. Tusen takk!

   God pinse til deg også!

   Slett
 24. Underbara bilder....så mycket ögongodis.....=)

  Kram Ninni

  SvarSlett
 25. Fantastiska bilder! Vilka vackra växter du har! En fröjd för ögat!
  Ha en trevlig pingst!

  SvarSlett
 26. Tusen takk, Lena!

  God pinse til deg også :)

  SvarSlett
 27. Hej Marit.Du har bare så mange dejlige planter i din have.Og den som du viser som laminum hedder tvetand her hos os.................har den selv.
  Bronzeblad er jeg rigtig glad for på de skyggede steder i haven.
  Skønne anemoner.................der er slut her.
  Og primula er bare sådan en dejlig plante der blomstre rigtig længe.
  Rigtig god pinse i det nordlige knus Jette

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jette

   Tusen takk! Jeg tror faktisk at den kalles tvetann her også når du sier det. Jeg liker de veldig godt bare de ikke tar over hele bedet ;)
   Bronseblad er flotte planter! Anemonene som står i skygge blomstrer stadig her. De er så søte. Ja, primula er en klar favoritt her også. De finnes så mange sorter av de, så en kan få en lang blomstring.

   God pinse til deg i syd!

   Klem, Marit

   Slett
 28. Hej Marit
  Jeg blir da helt rundtosset af alle de smukke planter du viser. Sidste sommer såede jeg både hvide og lilla Glaucidium. Har 2 små spirer i de hvide men ingen lilla endnu. Håber stadig at der viser sig nogle.
  Jeg skal besøge Lisbeth i Høneballe haven i morgen. Meget bedre kan en pinsedag vist ikke blive.
  Fortsat god pinse til dig.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anne

   Tusen takk! :)) Det er hyggelig at du sier det. Så spennende! De har jeg aldri prøvd å så. Håper du får spirer på den lilla da! Heldige deg! Der skulle jeg gjerne ha vært en tur og sett på alle de flotte blomstene hun har :)
   Fortsatt god pinse til deg også!

   Klem

   Slett
 29. Ja, det går virkelig fort i hagen om dagen, og det liker jeg=) Jeg rekker heller ikke legge ut bilder før det er noe nytt å ta bilder av.

  Det har vært skikkelig kjedelig vær her de siste dagene, og det er sååå kjedelig. Håper på glade sommerdager etter hvert=)

  God pinse=)

  Vibeke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jeg også! :) Nei, det skjer for mye til at en rekker det nå. Men noe får du sikkert tatt bilde av, så jeg håper at du legger noen bilder ut på bloggen din.

   Ja, sånn har det vært her også. Fint vær i går, men i dag skal det regne igjen :(

   Fortsatt god pinse!

   Slett
 30. Så mye flott, Marit!
  God pinse til deg også!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!

   Fortsatt god pinse til deg også!

   Klem!

   Slett
 31. Så mye fint :) Det hr definitivt kommet mye lengre hos deg enn her, våknet til hvit hage i går, 23 mai. Grrr, liker ikke, men været styrer ingen. Nyt pinsedagene :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ja, det har vel det. Huff, det hørtes ikke bra ut! Skjønner at du blir frustrert over det. Nei, det er vel snart det eneste vi ikke styrer, og godt er det ;)

   Kos deg i pinsen du også!

   Slett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...