søndag 19. august 2012

Nok en syrinhortensia...

Ja, jeg lover, dette er den siste jeg har i hagen (enn så lenge) ;-) Jeg har skrevet om to tidligere og dette er altså den siste. Som den forrige jeg skrev om så kjøpte jeg også denne fra et postordrefirma. Denne kom også som en liten tørr pinne for fire år siden i posten. Jeg hadde ikke trua på at den kom til å overleve den første vinteren, men heldigvis tok jeg feil. Etter hva jeg har lest er denne litt mindre herdig enn de to andre jeg har, men så lenge planta ikke vet om det er det helt greit for meg ;-)

Denne flyttet jeg i forrige uke, for den sto plutselig helt malplassert bak en kjempestor svarthyll som plutselig hadde vokst så mye at denne syrinhortensiaen kom helt i skyggen bokstavelig talt.

Planten heter Hydrangea paniculata 'Pinky Winky.' I denne linken ligger det bilder fra et google søk på navnet. Min har aldri sett så rød/rosa ut, men min skifter også til mere rosa utover høsten. Forskjellen på denne og de andre jeg har skrevet om er at blomsterklasene er mye spissere og vokser mye mer rett opp.Som dere ser så har den kun to stammer, det andre er en bambuspinne for å støtte den opp etter flyttingen. Den har blitt sånn oppstammet av seg selv, så jeg er veldig fornøyd med formen på akkurat den planta. Ennå har den ikke skiftet over til rosa i blomstene, men det kommer senere.


24 kommentarer:

 1. Måtte sjekke først, men to av de jeg plantet i tunbedet er faktisk Pinky Winky. Ikke noe rosaskjær her enda heller, og her har de helt vanlig buskform.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan jo hende at plantene kan være litt forskjellige selv om de er samme navnesort. Nei, det er fortsatt ikke noe rosaskjær her heller på mine blomster.

   Slett
 2. Nydelig med syrinhortensia. Her er det bare en eneste en, den er ca 5 cm høy etter 6 år, så noe busk er det ikke å snakke om hi-hi. Den lever såvidt, men jeg antar syrinhortensia ikke går her.
  Men skam på den som ikke har prøvd ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg trodde at noen av de gamle sortene var relativt herdige, men jeg kan jo ta feil der. 5 cm på 6 år var ikke mye til vekst nei ;-)
   Ja, det er jo greit å ha testet den ut, for da vet du det at den ikke trives i ditt kalde klima.

   Slett
 3. Så spennende! At den kan skifte farger på den måten :) Jeg likte godt den oppstammete måten :) God søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er morsomt med sånne forvandlingsblomster som skifter farge etterhvert. Ja, jeg har også sansen for oppstammede planter. Ha en fortsatt fin søndag du også!

   Slett
 4. Enn så lenge, ja.
  Har den samme, helt nydelig, også nyflyttet og "oppstammet". (Og fra postordre). Den fikk bytte plass med en rose som sto for mørkt. Tror det var vellykket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skriver det, for jeg vet at hvis jeg kommer over nye navnesorter, så blir de fort med hjem ;-)
   Det kan lønne seg å flytte på de ja, hvis de ikke kommer til sin rett der de står.

   Slett
 5. Enda en nydelig syrinhortensia! Min står fremdeles med knopper.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må være mye senere hos deg i år enn ellers, for Bergen pleier normalt å være mye tidligere ute på blomstring enn her. Det er nok den ultra tidlige våren vi hadde i år som endret på det.

   Slett
 6. Det var nok en fin Syrenhortensia ulik de andre som du har i hagen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er mye spissere i blomsten enn de andre jeg har. Kjekt med forskjellige former på blomsten :-)

   Slett
 7. Ja flotte planter dette. Eg vart så freista av dine inlegg at eg måtte avgarde å handle. Så no har eg også fått planta meg en :)) Utulig kor fint den lyser opp. Eg har planta den inn i eit stort bed.
  Takk for tippset.
  Klem frå meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn kan det gå!Jeg har også erfart akkurat det samme når folk skriver om noe på hageblogger som jeg gjerne vil ha. Så bra at du ble inspirert :-)
   Bedet ditt ble nok veldig fint kan jeg tenke meg. Klem fra Marit

   Slett
 8. Jeg gir meg nesten over hvor mye du har i hagen din:-) Den ene planten eller busken finere enn den andre!! Du gir massevis av inspirasjon og flotte tips - takk for det!
  Klem Nora

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Nora! Det var hyggelig sagt av deg :-)
   Klem Marit

   Slett
 9. Väldigt vacker! Hoppas den klarar flytten bra!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det ser sånn ut enn så lenge i hvertfall. Planter tåler noen ganger mer enn vi tror :-)

   Slett
 10. Nyyyyyydelige disse blomstene. Forstår godt at du har dilla på disse. Jeg er helt fortapt! En krysning av to av mine favoritter blir jo bare nesten for mye =)
  Takk for alt du deler. Jeg lærer så mange nye flotte planter her inne hos deg. Det er jeg veldig takknemlig for.

  Lykke til med den flyttingen =)
  Det går nok bra hos deg det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er lette å få dilla på, det er helt sikkert. Takk for din hyggelige kommentar!
   Ja, jeg tror at flyttingen av den har gått helt fint. Den har stått på sin nye plass i en uke nå og ser likke frisk og fin ut som før jeg flyttet den.

   Slett
 11. WAU - endnu en smuk blomst....
  Ønsker dig en god dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det stadige noen smukke blomster, Hanne Bente :-)
   Ha en fin dag du også! Klem Marit

   Slett
 12. Fantastic nice flowers, I like such views. I am greeting

  SvarSlett