tirsdag 7. august 2012

Dagen derpå...

Det var veldig dramatisk med veien her i går kveld, for den hadde begynt å rase ut. Dette er en privat gårdsvei til alle husene i veien her hvor bekken renner i et sement rør under veien. Hadde regnværet vart en halv time til hadde veien vært borte. Her er noen dårlige bilder tatt i mørket i går kveld.

Her har det rast fra veien

På bildet her har bekken laget et nytt løp, så i går hadde den to løp

Her er det hvor bekken renner til vanlig og det er fullt av vann i hele grøfta ved siden av veien

I dag ble all massen som var oppå sement røret fjernet, og to dreneringsrør lagt oppå der igjen. Hvis det skulle komme en ny flom vil disse ta av for vannet som ikke kom fort nok igjennom røret som er der fra før. Heldigvis har vi en nabo som har traktorgraver og han hjalp oss med gravingen som måtte til.
Jeg har reparert vei i hele dag. Trillebår på trillebår med masse som måtte til for å reparere veien, for den hadde bare blitt borte i løpet av i går kveld. Så nå er veien reparert og alt er vel. Hagen har mirakuløst klart seg veldig bra.

Her et et bilde fra der som bekken renner gjennom tomta her

Som dere ser så er all vegetasjon slått flatt av alt vannet. Bildet er tatt i ettermiddag.

Her og her står det litt om steder rundt her i lokalavisa. Men midt oppe i det hele har det gått bra rundt her likevel. Andre steder i Buskerud har det blitt enda større skader.  Så jeg er glad tross alt for at det ikke gikk verre.

22 kommentarer:

 1. Det er kjempe skummelt når vannet kommer. Håper virkelig det gir seg nå og tørker opp igjen!

  Trøsteklem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skummelt når naturkreftene tar over. Da har en ikke mye en skulle ha sagt. Klem fra Marit

   Slett
 2. Godt å höre at det gikk bra tross alt. Nå har dere fått godt vannet iallefall, håper dere får opphold nå framover!
  Klem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vanning trenger jeg ikke tenke på en stund nå, nei ;-)Klem

   Slett
 3. Hoppas allt löser sig till det bästa! Otäckt när vägen rasar!! Hoppas på bättre väder så det torkar upp.
  Tack för fin hälsning hos mig.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke noe bra når veiene bare blir borte. Værvarselet ser bra ut fremover nå, og da vil det tørke opp heldigvis. Klem Marit

   Slett
 4. Huff ikke artig når naturkreftene viser seg fra den sia.

  Bra det ikke gikk verre hos dere, her hadde vi jo slikt vær for noen uker sia, men det var Troms fylke det gikk værst ut over, ikke her hos oss , hedligvis,

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, en kan bli skremt av mindre. Ja, jeg så det på nyhetene at Troms fylke fikk flom. Godt det ikke kom til deg da. Ha en fin dag!

   Slett
 5. Jøss, for eit ver det har vore i fylket ditt. Det har ikkje vore småtterier som har ausa ned der. Bra at det gjekk så bra som det gjorde hos deg. At ikkje meir vart øydelagt.
  Forstår at her på Vestlande hos meg har vi hatt det bra i sommar i forhold til mange andre plassar.
  Håper at det kan gi seg no, så det tørkar opp slik at du får nyte resten av sommaren i ein tørrare hage.
  God klem frå meg :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det har vært vann i store mengder som traff Buskerud denne gangen. Ja, det kunne fort ha blitt mye større skader hvis regnet ikke hadde stoppet opp.
   Ja, nå håper jeg på finvær for en stund. Klem fra Marit

   Slett
 6. Uff og uff- dette ekstremværet er vi jo ikke vandt til. Hvordan skal det gå etter hvert tro? Er så leit å se når du som stor hageentusiast opplever dette. Håper å trøste med: Du har vært storveis flink jente i dag:-) . Vil gjerne kontakte deg senere vedr.vinteroppbevaring av mine pelargonier. Blomsterlys er jo så dyrt. Hvordan lys bruker du? Hvor lavt skal de henge over blomstene? Har et rom uten vinduer i kjelleren på ca 2kvm. Er usikker på hvordan lys. Kanskje du kan ha et større innlegg på bloggen om dette, selvfølgelig senere når du har tid. Ønsker deg lykke til med arbeidet ditt i disse dager. Tenker på dere i samme situasjon. Kos deg litt også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, vi er heldigvis ikke vant til sånt ekstremvær. Jeg frykter at vi kommer til å se mer av det i fremtiden. Alt tyder på våtere og villere vær fremover.

   Jeg bruker vanlige lysstoffrør i helt vanlig armaturer i taket. Tror det er 36 W og kaldt hvitt lys jeg bruker. Jeg har også plantelys som henger 20-40 cm over plantene. Det er løse armaturer som jeg også bruker 36W i. Jeg skal prøve å huske på å skrive litt om dette senere en gang. Takk for innspill om det :-)
   Nå skal jeg kose meg i hagen når finværet endelig ser ut til å komme hit en tur :-)

   Slett
 7. Det er krefter i vannmasser på ville veier. Bra at det ikke gikk verre enn det gjorde. Nå får vi håpe det blir litt lettere vær hos dere fremover.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det ingen tvil om. Skremmende krefter. Værvarselet ser lovende ut :-)

   Slett
 8. Woda to niestety i żywioł i czyni szkody. Dobrze, że ogród uratowany. Pozdrawiam.
  Vann er, dessverre, og elementet og gjør skade. Vel, reddet den hagen. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Woda jest elementem o wiele wysiłku w tak. To był na szczęście dobrze z ogrodu.

   Slett
 9. Huff og huff. Godt dere har utstyr selv til å få utbedret skadene. Og godt hagen din ligger høyt nok. Ha en flott høst.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er virkelig en fordel når en bor på landet. Alltid noen som har noe redskap her. Ja, jeg er glad for at jeg har en flat tomt langt unna vannet i den øvre delen av hagen. Ha en fortsatt fin sommer.

   Slett
 10. Hej Marit.
  Skræmmende billeder du viser.
  Håber ikke at det er gået hårdt ud over din have.
  Ønsker dig en od dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, hagen klarte seg utrolig veldig bra. Noen blomster er slått til bakken og rosene ser dårlige ut, men det er ikke verre enn det. Ha en fin dag du også. Klem Marit

   Slett
 11. Det var godt det gikk såpass bra hos deg. Sjokkerende bilder som har vært på nyhetene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er skummelt når sånt uvær setter inn. En kan bli forskrekket av mindre. Jeg er glad for at det gikk såpass bra som det gjorde.

   Slett