onsdag 1. august 2012

Fortsatt irisblomstring...

Jeg har som nevnt før mange iriser her. De første starter i midten av mai, og siden så blomstrer den ene etter den andre. Nå er det snart slutt, men forsatt så blomster det nå noen Iris ensata. Denne her kjøpte jeg i fjor. Den heter 'Jocasta'


Denne har har jeg flere av som blomster på forskjellige steder. Men den fineste av de blomstrer ved siden av dammen i sumpbedet der. Tror de liker endel fuktighet.


Denne hvite kjøpte jeg i forrige uke på Vegge gartneri. Da var den bare i knopp, men jeg tok sjansen på at den var fin. Jeg er meget fornøyd... :-)


24 kommentarer:

 1. Helt nydelige alle sammen, den hvite var jo helt fantastisk fin. Jo da, åpen hage blir det, med vassarve og overgrodd hage. Når en har 1 mål med blomsterbed kan den ikke holdes helt ugressfri heller da. Og om de besøkende ikke liker ugress må de gjerne luke litt her ;))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det må du gjerne invitere de til. Målet med åpen hage er jo ikke å ha en ugressfri hage. Overgrodd hage med masse vassarve høres helt flott ut! :-) Det blir helt sikker en fin dag hos deg.

   Slett
 2. Flotte Iris ensata. Den rosa var jo ekstra lekker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den liker jeg også veldig godt. Jeg er i rosamodus i år :-)

   Slett
 3. Smukke iris - den hvide er helt fantastisk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig fornøyd med den. Kjøpte den i knopp, og da vet en aldri helt hvordan den blir før den springer ut :-)

   Slett
 4. Så fine iris , jeg trodde det var en vår\tidlig sommer blomst , viste ikke at det er noen som blomstrer så sent.

  Den hvite er nydelig.

  Maritklem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mange som ikke kjenner til Iris ensata, så du er ikke alene om det. Jeg elsker iriser, og har derfor veldig lang blomstring når de blomstrer så sent som nå :-)

   Klem fra Marit

   Slett
 5. Tre rigtige skønheder og dejlige farver :-) Findes der Iris som dufter? Jeg kender ikke meget til Iris, har fået to i år, hvor af den ene blomstrede i maj men ingen duft.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har ingen iriser som dufter. Vet heller ikke om de gjør det dessverre, men tror ikke det.

   Slett
 6. Den hvite er fin. Den rosa jeg kjøpte på Vegge er mørklilla. Pen den også, men ikke helt som planlagt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo synd at den ikke var rosa som du håpet. Det er nesten best å kjøpe de helt utsprunget, for da er en helt sikker på fargen. Men sånn passer det ikke bestandig.

   Slett
 7. Flotte Iriser du har Marit. Den rosa og den kvite fallt eg heilt for. Må nok til å ha meg fleire sortar ser eg :-)
  Ha ein fin August dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det vil jeg absolutt anbefale deg :-)
   Ha en fin dag du også!

   Slett
 8. Flotte Iris som fortsatt blomstrer hos deg i august.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er flotte og gir meg sensommerglede. Ha en fortsatt fin dag du også!

   Slett
 9. Så flotte iris - og skjønner godt du er fornøyd med den hvite - fantastisk flott! Hadde den noe navn? Augustklem fra Anne Kari

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det hadde den dessverre ikke. Men jeg har googlet litt og funnet en som er prikk lik. Den heter 'White Lady', så det kan være det den heter.
   Klem fra Marit

   Slett
 10. Den hvite og rosa var virkelig nydelige! Har ingen iriser enda - men om jeg utvider bedene noe, så står de på ønskelista! Leste om iriser i dag i et hageblad, og det er jo noen for enhver type jord - skygge/sol, tørt/skygge. Herlig!
  Klem fra Lunalu

  SvarSlett
  Svar
  1. Da må du nok få deg noen iriser. Det stemmer det, de forskjellige kan vokse overalt egentlig. Men disse her ser jeg trives med endel fuktighet. Klem fra Marit

   Slett
 11. Flotte iris du viser, mine er afblomstret.
  Jeg har taget min første gladiolus ind i dag.
  Ønsker dig en god dag:)
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mine som er maken til dine er også avblomstret. Dette er en annen sort som blomstrer mye senere. Gladioler har jeg ikke, men jeg synes de er veldig fine. Og så står de så lenge :-)
   Ha en fortsatt fin dag du også. Klem Marit

   Slett
 12. Hej
  Dejligt med iris i blomst nu, de er rigtig flotte
  Jan

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei!
   Ja det er deilig med iris i blomst nå såpass sent på sommeren. Iris ensata blomster jo nå på denne tiden, så det er alltid hyggelig å se de i blomst.

   Slett