torsdag 8. mars 2012

Rydding i drivhuset

I går var det variert nedbør. Det regnet, sluddet og snødde om hverandre. Sånn så det ut i dag tidlig.

I løpet av dagen har det smeltet mye, og langtidsvarselet er virkelig lovende. I neste uke melder de omtrent 10 pluss hver eneste dag. Så i dag har jeg begynt ryddingen i drivhuset. Har fått komprimert div. inventar slik at det blir enda bedre plass til plantene. Har fått gitt bort tre sekker med store potter som jeg har spart på, men de store får jeg nesten aldri bruk for så derfor var det flott at noen naboer kunne få nytte av de. I morgen skal jeg vaske og starte opp inne i drivhuset. Nå håper jeg at det er slutt på vinteren for denne gang.
I går kom pakken med peonene, så nå er de pottet opp og satt i drivhuset. Inne er det så-stopp, så derfor ser jeg frem til å få sådd mere ute i drivhuset.


Her er mine to "barn" som er veldig gode venner. Zfinx er nå 5 mnd. og begynner å bli en stor katt! 

28 kommentarer:

 1. Vi våkner også til snø i dag, men det går nok fort bort igjen - håper jeg!

  Ønsker deg en fin dag videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper snøen forsvinner fort ja. Ha en fin kveld!

   Slett
 2. Hej Marit.
  Vi havde snevejr i går - men det er smeltet nu.
  Hvor er dine "to børn" søde, som de ligger der i stolen.
  Ønsker dig en god aften.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra at snøen forsvinner så fort som hos deg. Ha en fin kveld du også!

   Slett
 3. Deilig å komme i gang i drivhuset nå når det våres. Snøen forsvinner nok raskt igjen, bare sola får tak de kommende dagene. Her skal den innerste delen av drivhuset tas i bruk til helga :-) Skal bli godt å få en del stiklinger og div. ut av kjelleren og ut i lyset :-) Er ikke så mye varme som skal til nå, for å holde det over 0 om natta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, heldigvis så skal det ikke så mye varme til nå så sant det ikke blir veldig kaldt om natta. Jeg gleder meg til å få ut alle mine planter, for nå er det fryktelig trangt om plassen :-)

   Slett
 4. Når det gjelder drivhus er jeg litt misunnelig :)Det er kjekt med planterom også, men helt det sammme er det jo ikke da.. Men klart bedre enn ingenting :) Veldig flotte pusekatter! Mine går greit i lag men har en intimsome på halvmeteren.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, å ha eget drivhus er noe for seg selv. Det er som en ny verden. Men planterom er bra det også! Mine katter har 7 års års forskjell, så jeg tror han eldste har fått en sånn farsrolle. Han duller og steller med han "lille" som ikke er så liten lenger. de slåss innimellom men stort sett er de venner.

   Slett
 5. Ja, det e ei hærlig tid denne våren, æ venter også på Peoner, de e så nydelig, håper bare æ får dem til.

  Kos dæ med og s\tusle og stelle ute i drivhuset, d gjør æ og,

  Ha ei fin helg, hilsen Lisbeth.

  SvarSlett
  Svar
  1. Peoner er lette å få til, bare ikke plant de for dypt. Det tåler peoner ikke og vil da ikke blomstre. Lykke til med dine! Ha en fin helg du også :-)

   Slett
 6. Heldig du da, som kan starte i drivhuset allerede. Jeg må nok vente flere uker før jeg kan tenke på å starte i mitt.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ekstremt tidlig her også, så jeg er litt skeptisk. Men værmeldingen ser veldig bra ut, så jeg får stole på yr for en gangs skyld :-)Får håpe våren snart kommer til deg også!

   Slett
 7. Her var det også litt sludd i natt, men temperaturen har steget igjen, og nå er alt heldigvis borte. Ser på Yr at det meldes ganske mildt fremover hos oss også. Håper det blir litt mindre regn enn meldt, det vil vise seg.
  Jeg har hatt litt varme i drivhuset i hele vinter, nok til å holde det frostfritt. Men vi har jo ikke hatt noe vinter å snakke om i år.
  Håper det verste er over hos dere også.
  Koselig bilde av pusene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde jeg hatt det så mildt som deg om vinteren hadde jeg nok hatt på varme hele året jeg også. Men her blir det fort under 20 minus hver vinter, så da blir det for dyrt å holde det varmt. Men nå er vinteren på retur heldigvis!

   Slett
 8. Så herlig å kunne starte opp drivhuset! Mitt gikk til h....på 1.juledag =( Nå er planleggingen av et nytt i full gang, så kanskje jeg når i siste del av drivhussesongen? Håper dere får mer vårlige temperaturer snart!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, stakkars deg. Det må ha vært fælt å oppleve det. Får håpe du rekker siste innspurten av sesongen ja! De melder om vårtemp fremover nå :-)

   Slett
 9. Håper å få se litt bilder av alt spennende som skjer i drivhuset utover våren :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg skal få tatt flere bilder inne i drivhuset! :-)

   Slett
 10. Tusen takk for pottene og ikke minst bodbegerene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var kjempefint at dere kunne få bruk for de så jeg slapp å kaste de. Bedre at ting kommer til nytte tross alt. Håper blodbegerene klarer seg fint fremover! :-)

   Slett
 11. Må være fint å ha drivhus. Særlig når dette hvite finner på å dale ned sånn helt på tampen av vinteren. Ha ei knallfin helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig morsomt og nyttig å ha drivhus. Det er til stor glede nå på våren. Ha en fin helg du også!

   Slett
 12. Nysnø tærer på gammel. Nå kommer våren enda fortere! :)
  Nydelige "barn"!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det tenkte jeg også i går. Den gamle snøen har blitt veldig oppbløtt, og da tar det ikke lang tid før den også er borte. Ja, barna er søte! :-)

   Slett
 13. Ja...det er ikke så gøy med snø i mars...men heldigvis smelter det fort:)
  Nydelige kattepuser:)
  Takker for koslig kommentar...hyggelig at du liker mine kreasjoner:))
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne snøen ser ut til å smelte fort hekdigvis. Du er så flink at det er så moro å se på det du lager :-)

   Slett
 14. Nie mam szklarni, więc na wiosnę muszę poczekać w ogródku. Jestem ciekawa Twoich piwonii. Pozdrawiam. *** Jeg har ikke drivhus, så jeg må vente på våren hagearbeid. Jeg er nysgjerrig av peon. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er fint å ha drivhus, for da får jeg jo startet tidlig. Snøen ligger enda på bakken, så det er for tidlig for hagearbeide i hagen. Synd at du må vente da, men det blir en tidlig vår håper jeg. Peonene er kjøpt fra Litauen. Jeg skal vise de frem når de begynner å komme med blader.

   To miło mieć szklarnię, bo wtedy będę musiał zacząć wcześnie.Śnieg jest jeszcze na ziemi, więc jest zbyt wcześnie do pracy w ogrodzie w ogrodzie. Szkoda, że ​​trzeba czekać potem, ale to będzie wczesna wiosna mam nadzieję. Piwonie zakupione z Litwy. Pokażę je, gdy zaczynają się pochodzić z liści.

   Slett