fredag 9. mars 2012

Rekordtidlig oppstart i drivhuset!

Ja, i dag er det 9. mars, og jeg har startet opp i drivhuset i dag. I fjor startet jeg 22. mars, og selv det var tidlig i forhold til andre år. Jeg er jo litt nervøs, jeg skal innrømme det. I natt melder de ikke så kaldt, men natt til søndag ser det verre ut.
Jeg har vasket i hele drivhuset og har båret bort utallige brett med frøplanter.


Her er blodbegerene på plass. Har hatt opptelling og jeg har ca 75 potter. Av de er det ca 4 planter i hver potte, så da kan dere regne ut selv! Mange av de er allerede bortbestilt, og noen skal doneres til planteauksjonen i hagelaget i mai. Som leder må jeg jo produsere litt ;-)
Som nevnt er jeg nervøs for nattetempen, selv med varme på i drivhuset. så jeg har helgardert meg ved å dekke de til med agrylduk. Så mye penger og arbeid er nedlagt i frøkjøp og prikling, at jeg vil ikke risikere at de fryser.

 Var på det lokale gartneri i dag og kjøpte to sekker med jord og lot meg selvsagt friste av et brett med stemorsblomster. Det må være det tidligste jeg noen gang har kjøpt det. Dette tyder på en meget tidlig vår! Jippi!!!! :-)

19 kommentarer:

 1. Det er jo så utrolig deilig å endelig få kommet igang...men som du skriver så kan den nattefrosten ennå være lumsk. Her i sør har vi det rimelig mildt i forhold. Blodbeger er den planten som det alltid ser ut til å bli flest av! Men så er det utrolig gjevt å gi videre til familie og venner når mai kommer :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er deilig å komme i gang så tidlig i drivhuset. Jeg har aldri sådd så mange blodbeger noen gang.Jeg pleier å gi bort til familien jeg også, og det blir satt pris på.

   Slett
 2. Det er flott at du kan ta i brukk drivhuset så tidlig, for det har du sikkert ventet på lenge!
  Pass på dem så de ikke fryser, så går dette helt sikkert fint.

  Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 3. Så heldig du er som allerede er igang med drivhus-bruk! Og for noen fine spirer! Tenker hagen din kommer til å bli et syn!
  God helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet jeg er heldig som kan starte allerede nå. Får håpe det blir bra til sommeren. Ha en fin helg du også!

   Slett
 4. Imponert over omfanget av frøplantene dine :) Krysser fingre og håper virkelig at det ikke blir så kaldt! har du frostvakt? Blodbegeren er jo en tøffing, er den ikke?
  Ønsker deg god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har frostvakt på drivhusovnen ja, så hvis det ikke blir for kaldt skulle det gå bra. Men det var 4 minus ute når jeg sto opp, så jeg håper at det ikke blir noe kaldere enn det fremover. Ha en fin helg du også!

   Slett
 5. Jag hoppas du kan sova i natt zzz jag tror inte jag skulle klara det med den kyla vi har o plantor i växthuset oj oj
  KRAM från mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg sov helt elendig i natt, for jeg visste det ville bli kaldt. Så jeg var oppe kl. 06.00 for å se etter plantene. Men det hadde gått bra til tross for 4 minus ute.

   Slett
 6. Du er jammen tøff synes jeg, i positiv forstand vel og merke. Jeg har fortsatt ikke sådd ett frø (såvegring), men har nå kjøpt jord og nye potter. De jeg hadde tenkt å bruke ligger under takraset. Mars er jo måneden for håp, er det ikke? Håp for selv meg....
  Ha ei fabelaktig helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neimen Tua da, du må da ikke ha såvegring! Skal se du får kommet i gang nå snart. Potter går det vel an å få tak i? :-) Håper du finner tilbake til hageformen. Ha en flott helg du også!:-)

   Slett
 7. Hej Marit.
  Er det ikke for tidligt at du har startet med at have planter i drivhuset - kan de holde til det?
  For mange år siden havde jeg et drivhus - men kun med tomater / agurker/ peberfrugter - ikke andet.
  Ønsker dig en god week-end.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne Bente! Jo det er tidlig og i natt var det 4 minusgrader. Men det hadde gått bra takket være drivhusovnen. Det hadde vært 5 plussgrader inne i drivhuset på det kaldeste. Det skal en ikke klage på :-) Jeg har sådd tomat og agurk også, men det er de flerårige stauder som jeg sår mest av ved siden av blodbeger (Rhodochiton astrosanguineum). Jeg vet ikke hva den heter på dansk, men så svensk heter den Torneroses kjortel eller noe sånt.

   Slett
 8. Minnes gleden over å åpne drivhuset på senvinteren/våren dengang jeg haget i Norge. Deilig følelse! Tittet inn der ørten ganger om dagen og fikk en følelse av vår og sommer hver gang. Håper kulda holder seg borte hos deg.
  God helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi er ikke akkurat bortskjemt her i Norge med haging året rundt, så derfor er sikkert gleden så stor når en endelig kan begynne ute (inne i drivhuset) mens det ennå ligger snø på bakken. Det blir titting flere ganger om dagen ja ;-)
   Ha en fin helg!

   Slett
 9. Det går nok bra Marit. Så lenge det bare er noen få kuldegrader, skal det ikke mye varme til for å holde temperaturen over 0 inne i drivhuset :-) Jeg har riktignok bobleplast som ekstra isolasjon, men ovnene hos meg har knapt gått i vinter. Noen kwt må vi kunne spandere på plantene våre :-)

  SvarSlett
 10. Ja, det går nok bra! Noen kwt. går nok med ja, men det er plantene verdt! :-)

  SvarSlett
 11. Skal si du har masse blodbeger. Blodbeger er litt tøffe planter som tåler litt har jeg inntrykk av.
  Denne vinteren har jeg hatt drivhuset i gang hele vinteren, det er første gang siden jeg fikk drivhus. Men så har vi knapt sett temperaturen ned mot tosifret tall heller. Jeg har isolert drivhuset inni med bobleplast og har isolasjonsmatter under presenning over taket, så det har vært lunt og godt for plantene i drivhuset hele vinteren.
  Og som Trine sier - litt spanderer vi på plantene våre:-)

  SvarSlett
 12. Ja, blodbeger tåler mye bare de er herdet Elsa! :-) Her blir det fort under 20 minus om vinteren, så jeg synes det er unødvendig å holde drivhuset i gang på vinteren når jeg har eget planterom i kjelleren. Men nå er det deilig å ha drivhuset i gang. Spanderer gjerne noen kroner nå på strøm. Det er ikke så mye som kreves nå.
  :-)

  SvarSlett