onsdag 28. mars 2012

Lillaveis...

Dette er en lilla blåveis, men jeg får dessverre ikke gjengitt den slik som fargen egentlig er. Fotoapparatet mitt har alltid slitt med å gjengi denne fargen. Den er mørkere lilla enn det som vises her. 

I går hadde vi hagelagsmøte og hadde besøk av Helene Øksenholt som fortalte og viste frem bilder fra besøkshager i Europa. En virkelig hyggekveld.

I dag er det helt grått ute og mye kjøligere enn det har vært i det siste. Over helga så melder yr om bare 4 grader. Brrrr... det kommer til å bli kaldt når en har vært bortskjemt med 20 grader... Men jeg skal ikke klage, for det har vært sommer her i en uke nå. 

18 kommentarer:

 1. Skal si det er vårlig hos deg! Både veiser, primula og løkblomster. Og kamelia! Tårer i øynene!

  I hjemmehagen min har jeg skilla, og i går sprang de første krokusene ut. Og jeg ser de aller første tulipanspirene. Seinere enn hos deg, men rekordtidlig til å være i dalstroka innanfor! I ettermiddag reiser jeg vestover, primært for båtpuss, men du kan vite jeg skal beundre alt som blomstrer og gror i hagen også.

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å høre i fra deg, Berit! Det var lenge siden. Håper du kommer til å være i bloggverden igjen. Ja, det er en ultratidlig vår her på østlandet. Du får kose deg i vest og se etter vårtegn!

  SvarSlett
 3. Er nesten ikke på nett for tida, Marit. Det har vært annus horribilis for oss av ymse årsaker. Men jeg satser på å stikke nesa over vannflata innimellom og snappe litt hageluft, enten IRL eller virtuelt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff da, Berit! Det var leit å høre. Får håpe det går bedre fremover. Klem fra Marit

   Slett
 4. Nydelige lilla Blåveiser! Kjedelig med kjøligere vær etter varmen, men det er fortsatt mars. ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt kjedelig med kaldt vær etter sommertemperaturer, men som du sier det er fortsatt mars. Ha en fortsatt fin uke du også!

   Slett
 5. Ja det er noen farger som kan være litt vrine å feste på "filmen". Selv synes jeg at enkelte røde farger kan være litt slemme i så måte. Tilbake på normalen altså? Vi har 6 varme, men nå kom det litt sol og da går det oppover! Fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, rødt kan også være en vanskelig farge. Det er ikke like lett å gjengi alle farger riktig. Ja, nå er det mer tilbake til normalen fremover. På onsdag melder de om 3 minus på natta, så da blir det kaldt igjen. Det har vært 15 grader i dag utpå dagen, men i tillegg en ufyselig vind. Ha en fortsatt fin uke du også!

   Slett
 6. Og da fikk jeg kjøpt det Maison-bladet. Jammen var det flotte bilder !! Jeg skal kose meg med bladet i påsken, det ser ut til å bli en grå påske, men langtidsvarsel skal man jo aldri stole på !!! Ha en fin vindfull ettermiddag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var hyggelig å høre at du fikk tak i bladet. Det er faktisk mye å lese om i det. De melder om dårlig vær i påsken ja, men som du sier, en kan jo ikke stole helt på det. Plutselig kan det snu. Ha en fin men vindfull kveld du også!;-)

   Slett
 7. Så herlige bilder av våren i hagen din =)

  Ønsker deg en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ha en fin kveld du også :-)

   Slett
 8. Hej Marit.
  Flot billede af en skøn blomst.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Hanne Bente! Ha en fin dag du også :-)

   Slett
 9. Eg har også problemer med å fotografere lilla, den blir likom alltid for blå. Men veisen var uansett nydelig! eg har berre den vanlige blå, men ønskar meg fleire. Og her hos deg var det jo masse bilde rå bli inspirert av!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lilla har lett for å bli for blå ja, men som du sier så er den jo pen likevel. Veisedilla er en besettende hobby når en først begynner å samle ;-)

   Slett
 10. Taki kolor jak wyszedł na zdjęciu też jest śliczny, bo to kwiatek najważniejszy. Pozdrawiam.*** En slik farge som den kom i bildet er pen, fordi det er blomsten essens. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er pen og den er blomstens essens ja. Håper det går bra med din blåveis(hepatica).

   Jest ładna i to jest kwiat istota tak. Mam nadzieję, że pójdzie dobrze z Twoich czarnych oczu (hepatica).

   Slett