torsdag 22. mars 2012

Finaleplass og nesten sommer...

Anne på Moseplassen hadde for en stund siden en konkurranse om sammenplantinger i hagen. Jeg deltok der med et bilde av et av mine hostabed, og jammen har jeg kommet til finalen!! Det hadde jeg aldri trodd. Mine sammenplantinger i hagen har omtrent kommet rekende på en fjøl, for jeg har det med å kjøpe planter først og plante de ned etterpå der hvor det er en ledig plass. Moro er det i vertfall, og jeg retter en stor takk til Anne som har overskudd til å lage alle disse konkurransene. Det er kjempemoro å delta :-)

I går og i dag har det vært et utrolig vær med sol og så og si vindstille. I går var det 13-14 grader og i dag var det hele 17 grader i skyggen her. Det skal jo ikke være så varmt så tidlig, og jeg er mer enn bekymret for hvordan det vil gå hvis blader kommer ut på busker og trær og så skikkelig frost igjen. Jeg opplevde det en gang på Kongsberg, og da frøs alle de japanske lønnene mine. De kom ikke med nye blader resten av den sesongen, og det håper jeg ikke å opplevde nå i år. Men det er lite en kan få gjort med det, så en får bare kysse fingrene. Men snøen er i vertfall nesten borte nå og det er bra. Den kan jeg godt klare meg uten... ;-)

Jeg har i godværet fått såvidt begynt å rydde i et bed. Får ta det pent og pyntelig i begynnelsen  Jeg har så mange bed og så stor hage, at jeg skal ikke pådra meg vondt i armene så tidlig. Jeg skal vare hele sesongen har jeg planer om... ;-)

Den doble julerosen (helleborus) er nå på sitt aller vakreste. Her kommer noen bilder tatt i dag. Det er vår i hagen nå, det er det ingen tvil om.28 kommentarer:

 1. Så gøy! Dette blir spennende. Veldig fint at vi andre kan stemme på tre stykker, for da kan jeg også stemme på deg!
  Ønsker deg lykke til!

  SvarSlett
 2. Gratulerer så masse med finaleplass! Lykke til! Den julerosen din er en skikkelig sikleplante :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er en sikleplante. Det beste av alt er at jeg ikke visste om den. Plantet den for flere år siden og trodde at den var død. Plutselig så er den der med masse blomster!

   Slett
 3. Gratulere med finaleplass og lykke til! Håper våren holder seg i og blir varm og god! Ha en fin kveld!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ja jeg håper at vi får en fin vår og sommer. Ha en fin fredag!

   Slett
 4. Gratulerer med finaleplassen. Det var et flott bilde av hostabedet ditt:-)

  SvarSlett
 5. You lucky... (stemmer på deg)
  Alt er nesten en måned tidligere enn normalt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for din stemme! Ja, det er omtrent en mnd. tidligere i år enn i fjor. Jeg har sammenlignet med bilder som jeg tok av de samme blomstene i fjor. Det er nesten skummelt...

   Slett
 6. Gratulerer, Marit! Vel fortjent, og lykke til videre!

  SvarSlett
 7. Gratulerer med finaleplassen og lykke til med det fine bedet ditt.Kjenner meg igjen med det at armene skal vare en hel sesong. Blir så gira når det fine været kommer og det spirer og gror =)Vil helst gjøre alt på en gang he,he

  Håper dagen din blir flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :-) Ja, armene får gjennomgå både på våren og sommeren. En blir gira ja, for det er så mye å gjøre nå. Ha en fin helg!

   Slett
 8. Så flott at du kom til finalen, gratulerer!
  I dag har vi sol i Bergen. Endelig, jeg har gledet meg hele uken.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at sola endelig er på plass hos deg. Det var jammen på tide :-) Ha en fin helg du også!

   Slett
 9. Gratulere med finaleplassen, jeg har stemt. Så nydelig bilde av hvit Julerose du har fått i bloggen. Håper det fine været varer hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Julerosen er nydelig ja og selvfølgelig er den hvit! Ja, det håper jeg også :-)

   Slett
 10. Gratulerer med finaleplassen! Jeg likte samplantingen din veldig godt! :-D
  Herlig å se vårbildene forresten. Nå er denne årstiden endelig her!
  Ha en riktig fin helg
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :-)Ja, vårbilder gjør godt å se på nå når våren endelig er her. Det er den beste tiden i hele året. Ha en fin helg du også!

   Slett
 11. Gratulerer med finaleplassen og lykke til! Den julerosen du har som hovedbilde i bloggen var bare helt nydelig! Håper finværet fortsetter hos deg og ønsker deg god hagehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Den en nydelig ja, jeg får liksom ikke sett nok på den ;-) Håper du har fint vær også, og jeg ønsker deg en flott helg!

   Slett
 12. GRATTIS till finalplatsen!
  KRAM från mig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :-)Klem fra Marit

   Slett
 13. Tillykke med finalepladsen.
  Ønsker dig en god week-end.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
 14. Takk! Ha en fin helg du også :-)

  SvarSlett