onsdag 7. mars 2012

Plassproblemer...

Det er fullt av spirer og potter overalt her nå, så nå kan jeg ikke så mer før jeg får begynt ute i drivhuset. I går sådde jeg tomat og agurk, og de må også prikles etterhvert. Tror jeg har sådd litt for mye og litt for fort som vanlig. Jeg lærer jo aldri... ;-)
Jeg venter på at peonene skal dukke opp i posten, og snart kommer det pakke i fra Zimtrade med flere barotsplanter. Mye å glede seg til med andre ord. Dagene blir stadig lengre og snøen smelter stadig. I dag var det meldt 15 mm med nedbør og noe av det skulle komme som snø. Enn så lenge så regner det, og det håper jeg det fortsetter med. Håper at tempraturen om natta holder seg rundt null slik at jeg kan starte i drivhuset rett over helga. Enn så lenge så lengter jeg etter våren og alt som kommer opp i bedene her. Viser her et bilde fra i fjor. Dette er en grønn primula som jeg dessverre ikke husker nanvnet på akkurat nå...

Edit:  Nå har jeg fått leita gjennom alle blogginleggene mine, og primulaen heter 'Franchesca'

20 kommentarer:

 1. Chcesz już szybko wiosny i za szybko posadziłaś pomidory. Nie martw się będą przecież rosły w szklarni, a do ogródka pójdą jak będzie już można.. Pierwiosnek śliczny. Pozdrawiam. *** Vil du ha rask våren og en rask posadziłaś tomater. Ikke bekymre deg, etter at de vokste i drivhuset og hagen som det vil gå av deg .. Primula pen. Hilsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det går nok bra i år også. Tomater pleier å vokse fort og fylle hele drivhuset på sommeren.

   Tak, to chyba dobry w tym roku też. Pomidory rosną szybko i wypełnić szklarni w lecie.

   Slett
 2. Jeg kjenner meg igjen med å så litt mye , men en blir revet med og det er jo så stas og se det spirer og gror.
  Jeg har begynt litt i drivhuset men jeg må prøve meg litt frem for jeg vet ikke hvor kaldt det blir om natten(jeg har en varmovn) og det har gått bra til nå.
  Det blir nok tomater og agurk som sås til helgen.

  Kos deg med vårforbredelser , klem fra Marit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er lett å la seg rive med når en lengter så etter våren. Jeg har en ovn jeg også som jeg bruker, men er usikker på hvor kaldt det kan bli fremover om natta. Det er kaldere her enn hos deg tror jeg, så jeg er litt skeptisk enda. Håper det blir bare plussgrader fremover! Klem fra Marit

   Slett
 3. Det blir fort for mye såing ja, og så er det så vanskelig å kaste prikleplanter. Kjenner meg tydelig igjen ja:-)
  Du har noe å glede deg til. de Peonene du har bestilt er kjempelekre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir mye såing og kasting av prikleplanter kommer ikke på tale ;-) Ja, jeg gleder meg til å se de i blomst en gang. Det tar jo ofte noen år med peoner.

   Slett
 4. Det skal være fult på planterom, for det er jo det vi lever for! Jeg er blitt flinkere til å kaste prikleplanter. Hvorfor skal jeg ha 40 av samme staude? Første gangen jeg kastet disse småe barna, så ble jeg bare sittene å se ned i bøtte. Nå går det greit!

  Ønsker deg en fin onsdag. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Det er dette vi lever og ånder for. Da får det heller være fullt overalt. Huff ja, den med bøtta kjenner jeg igjen. Jeg klarer fortsatt ikke å kaste planter...
   Ha en fin onsdag du også! Klem fra Marit

   Slett
 5. Plassproblemer om våren, høres ut som et kjent fenomen. Det blir bedre når du starter opp i drivhuset, i allefall for en stund.
  Her er det plussgrader, men mye vind og regn. Skikkelig surt, føler det blåser tvers gjennom huset. Jeg fyrer i ovnen så det durer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir nok bedre i drivhuset, men som du skriver, det er nok bare en kort stund. Jeg pleier å ha plassproblemer der også etterhvert... ;-)
   Her har det regnet, sluddet og snødd i dag. Vinteren er tilbake :-(

   Slett
 6. Nydelig primula "Franshisca!, lekker farge. Plassproblemene løser seg nok når du starter opp i drivhuset og det blir mildere ute.

  Ønsker deg en snøfri uke og snarlig vår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er virkelig lekker. Jeg har sansen for grønne blomster. Får håpe det blir mildere fremover nå ja. Ha en fin uke du også!

   Slett
 7. Vi er flere som kjenner oss igjen i dette med mange frøpotter i hus og heim virker det som:) Her er all plass tatt i bruk og det begynner å bli trangt:) men tenk så fint det blir til sommeren da:)
  Ha en fin kveld!
  Klem Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre at det er flere som har det trangt! Det blir nok fint til våren ja :-)
   Ha en fin kveld du også. Klem fra Marit

   Slett
 8. Ja...det blir fort fullt i disse dager:)Men morro når det slår til med spiring...kanskje du kan gi bort noen.....
  Lykke til med "våronna"

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg kommer nok til å gi bort noen. Pleier å donere endel til planteauksjonen i det lokale hagelaget. Det blir fort fullt ja :-)

   Slett
 9. Kjempegøy med mengder av spirer selv om det er litt trangt. Hittil i år har jeg vært lat. Nesten ingenting er sådd. Men det er jo ikke for sent enda... :)
  Ha fine dager.

  SvarSlett
 10. Hyggelig å høre fra deg! Håper det går bra med deg. Det er ikke for sent å så enda nei. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 11. Nydelig primula. Så det forrige innlegget ditt om peoner, har en sorbet, men jeg venter og venter, de er 5 år gamle, ikke en blomst har vist seg. Ny sommer, nye muligheter sier nå jeg. Krysser fingrene for denne sommeren :)
  Klem

  SvarSlett
 12. Sorbet er fin ja. Du burde prøve å grave opp peonene og plante de grunnere. Peoner vil ikke blomstre hvis de står for dypt. Håper du får blomst på dine til sommeren. Klem.

  SvarSlett