tirsdag 17. januar 2012

Enda mere hosta...

Som noen har fått med seg, så er en av mine store diller på hagefronten hosta. Jeg får aldri nok av de, og sitter nå og bestiller hosta som kommer til våren. Det er alltid hyggelig med importer i januar synes jeg, for det er lenge til det er vår på disse kanter.  Da er det hyggelig å kose seg inne med sånt. I dag tidlig var det 9 minus, og det er fortsatt 5 cm med snø på bakken.

Tilbake til hostaene. I sommer så tok jeg mindre bilder av hostaene enn det jeg hadde tenkt, men det kom av at det var så mye regn. Men noen bilder fikk jeg jo tatt, og her kommer tre av de. Jeg viser frem disse tre,  for de blir så store og flotte. De er også tre hosta som selges omtrent overalt, og er lette å få tak i. Noe å tenke på for de som bare vil ha noen få hosta i hagen.

'Gold Standard'
'Frances Williams'
'Sum and Substance'    Denne er en av de aller største hosta som finnes, og blir kjempestor.  Jeg har hatt min i 6 år, og den blir bare større og større for hvert år som går. Jeg lurer på hvor stor den egentlig kan bli...

16 kommentarer:

 1. Ah, digre blader er flott. Gir et skikkelig eksotisk preg! Gleder meg til årets sommerbilder av kjempehostaen.

  SvarSlett
 2. Har en ting med de hostaene jeg også, har fått ganske mange etter hvert. Dog bare de vanligste sortene, men fine er de nå lell :)Ekstra imponerende er de svære tuene.... Lengte til sommeren...

  SvarSlett
 3. Flotte hosta, kanskje min ene sort er en "Sum and Substance".
  Spennende med ny hostaimport, kjekt å holde på med mens vi venter på våren...

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 4. Też lubię hosty i mam w ogródku. Rosną koło oczka wodnego, mają trochę cienia i tez są coraz większe :-). Pozdrawiam. *** Også verter og jeg liker hagearbeid. De vokser i nærheten av dammen, har en lite skygge og er også stadig mer :-). Yours.

  SvarSlett
 5. Tre flotte eksemplarer du viser her. Jeg har lyst på noen i det som blir et bed i halvskygge. Håper bare ikke sneglene blir for voldsomme. Har hørt at sneglene ikke spiser på 'Sum and Substance'.

  SvarSlett
 6. orchis, ja det synes jeg også. Jo større blader, jo bedre. Jeg håper den blir enda større neste sommer!

  SvarSlett
 7. Tua, ja de vanlige er kjempefine de også. Det er moro når de får noen år på seg, for da blir de så store etterhvert.

  SvarSlett
 8. Randine, ja det skal du ikke se bort fra. Den har vært i salg i noen år nå. Ja, det er kjekt å ha noe å holde på mens det er vinter ute. Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 9. Giga, hagearbeid er moro. Hosta trives best i skygge ja. Ved dammer liker de seg godt.

  Giga, ogrodnictwo jest zabawa. Hosta najlepiej w cieniu, tak.Stawów, jak również.

  SvarSlett
 10. Mariann, 'Sum and Substance' har veldig tykke blader. Jeg har tro på at dine kan klare seg uten å bli spist av snegler da.

  SvarSlett
 11. Hej Marit.
  Hvor er dine hosta flotte.
  Glæder mig til at se sommerbilleder fra din have.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 12. Hanne Bente, ja jeg gleder meg til sommeren jeg også. Da skal jeg ta mange bilder! Klem Marit

  SvarSlett
 13. Jeg er så imponert over alle de fine hostaene du har! :-D
  Jeg har også fått mer og mer sansen for hosta. Jeg har desverre ikke så mange sorter ennå, men håper jo på å utvide sortimentet sakte men sikkert. De er de perfekte følgesvenner i en Woodland inspirert hage, eller sagt på en annen måte- på et område med mye skygge ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin dag!

  SvarSlett
 14. Stein, ja hosta er fine følgesvenner i hagen. Det finnes også hosta som trives i full sol, men de fleste trives i skygge/halvskygge. Får håpe du får deg mange sorter etterhvert. Det finnes utrolig mange sorter av de etterhvert. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 15. Du har ju massor så det blir en del foto ska du få med alla. Men när man ser på bilderna ser man inte att sommaren var sååå dårlig. Nu längtar man till nästa. Men hjälpe mig, har dina blodbegerfrö redan spirat??

  SvarSlett
 16. Mia, ja jeg har nok ikke fått attt bilder av alle mine hosta enda. Det skal jeg prøve på til sommeren.
  Neida, det var jo noen fine dager i sommer bl.a. når du var her :-)

  Ja jeg sådde blodbeger i romjula, og den ene potten har det kommet opp mange spirer. Det tar ca 10-15 dager tror jeg før de spirer.

  SvarSlett