torsdag 12. januar 2012

Bonusfrø på meg...

For noen få dager siden bestilte jeg frø fra Zimtrade. Katalogen dumpet ned i postkassa hos meg før helga, og da fant jeg jo selvsagt noen frø som jeg bare måtte ha...
Jeg bestilte  3 poser Lobelia 'Riviera Lilac' og fikk i dag i steden 3 poser Lobelia 'Riviera Midnight Blue'. Jeg ringte med en gang og de beklaget så mye, og jeg skulle ikke returnere frøene siden det ikke var min skyld. Så nå har jeg så mye lobeliafrø med alt det andre jeg har bestilt fra før, at jeg kommer til å drukne i lobelia til våren. Jaja, det er en pen blomst. så det gjør ikke noe det da...

Her er bilde av en annen plante jeg aldri får nok av, nemlig astilbe. De trives så godt ved dammen, og de liker jo mye fuktighet så det er ikke så rart. Når jeg kikker på bilder fra i sommer blir jeg helt dårlig. Jeg lengter  etter vår og sommer...

20 kommentarer:

 1. Astilber er en flott staude i hagen som jeg også liker veldig godt.
  Ser du alt er i gang med såingen. Jeg skal begynne etter helga. Da blir det blodbeger og pelargonfrø som kommer i jorda. Og da er vi i gang med årets hagesesong:-)

  SvarSlett
 2. `Riviera Lilac`var kjempefin! Lobelia er en plante jeg har sådd i flere år, men ikke de to siste av en eller annen merkelig grunn :) Det er en takknemlig og flott plante! Astilbe har jeg også, og jeg har ikke registrert at hjorten bryr seg noe om den heldigvis! Burde nok hatt flere!

  SvarSlett
 3. Astilber er lekre stauder, har mange av dem i forskjellige farver. Nøysomme, herdige her, blomstrer lenge kort sagt ei av mange yndlingsstauder.
  Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 4. Så fint at du fikk beholde de feilsendte frøene. Noen ekstra Lobelia har man alltids plass til...:) Jeg pleier å kjøpe noen småplanter hvert år. Har faktisk hendt at de har selvsådd seg dukket opp året etter.
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
 5. Hej Marit.
  Astilber er ene af de få stauder jeg har i min have, den står imellem mine rhododendron.
  Sidste år købte jeg også nogle prydgræsser.
  Glæder mig til at det bliver forårs / sommer, og til at vi igen kan følge lidt med i de forskellige blogges haver.
  Ønsker dig en god week-end.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 6. Håper blodbegrene dine spirer...., jeg har nemlig ikke sådd noen av dem..., derimot har jeg sådd Verbena bonarensis. Bytte er en fin ting..:-)

  SvarSlett
 7. Elsa, ja astilber er også en av mine favoritt stauder. De er så fine og bladverket er fint både før og etter blomstring. Det er godt å få kommet i gang med årets hagesesong :)

  SvarSlett
 8. krepsemor, ja den likte jeg også. Har hatt den før også, og den har en nydelig farge. Lobelia er lett å så og det blir veldig mange planter bare av en pose frø. Godt at hjorten ikke liker astilber, så da bør du få deg flere av de!

  SvarSlett
 9. Tua, ja astilber er veldig herdige. De tåler alt bortsatt fra å tørke ut. Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 10. orchis, ja ekstra lobelia får en alltids plass til. De passer inn over alt synes jeg. De har faktisk selvsådd seg her også, så de må egentlig være ganske herdige. Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 11. Hanne Bente, ja den kan passe godt sammen med rhododendron. De passer fint sammen i fargene også. Ja, det skal bli deilig med vår/sommer igjen! Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 12. Mette, det høres ut til å være et flott bytte. Jeg har kun hattd e en gang, og da fikk jeg jo de fra deg. De ble kjempehøye og kjempefine. Sommerfuglene likte de veldig godt husker jeg. Får håpe jeg får spiring på blodbeger da... :-)

  SvarSlett
 13. Fine de Lobelia...og Astilbe er jo et must..iallefall hos meg:))
  Ønsker deg god helg..og det er herlig å være igang med hagesesongen:)))

  SvarSlett
 14. Jeg har også god erfaring med at Zimtrade ordner opp når de har gjort en feil.
  Fine astilber. De kan vel klare seg i litt halvskygge også.
  God helg!

  SvarSlett
 15. Inger Marie, ja lobelia er flotte planter. De er lette å få til og passer sammen med det meste. godt å være i gang ja. God helg til deg også!

  SvarSlett
 16. Mariann, ja det er min erfaring også. Zimtrade gjør ofte feil, men gjør i hvertfall opp for seg. Jeg er egentlig veldig fornøyd med de sånn sett. Handler litt der hvert år. Astilber tåler skygge like godt som sol, selv om de kanskje blir finest i full sol. Men de er greie planter. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 17. Nawet jesli nie te nasiona dostałaś, to wszystkie kwiaty są piękne :-). Pozdrawiam.
  Selv om du ikke disse frøene du fikk, alle blomster er vakre :-). Yours

  SvarSlett
 18. Giga, du har helt rett. Alle blomster er vakre!

  Giga, masz rację. Wszystkie kwiaty są piękne!

  SvarSlett
 19. Vilken srvice, och dammen din, praktfull. Astilbe fick jag ju tips av dig om, verkligen dekorativ vid vatten. Längtar, du skämtar! men snart är vi där :)

  SvarSlett
 20. Mia, ja jeg lengter etter sommer jeg også. Heldigvis går det fort fremover nå. Ja, de har bra service. De nye frøene var i postkassa to dager etter at jeg ringte.

  SvarSlett