onsdag 11. januar 2012

Blodbegerfrø i jorda

I dag har jeg endelig fått sådd litt. Ikke mye, men en god begynnelse. Det som ble sådd i dag var blodbeger og purre. Masse blodbeger og masse purre. Det ble i høst så fin avling, at de må jeg bare ha mere av. Blodbegerplantene i fjor ble også fine, så jeg håper på god vekst i år også. Men jeg fikk lite med modne frø, så de har jeg måtte kjøpe i år. Det kom sikkert av den elendige sommeren. Får håpe de spirer godt i det minste. Jeg har sortert frø i dag, og skal snart i gang med å så flere slag. Har masse lobeliafrø som også snart skal i jorda. Tror det blir trangt om plassen i år som i fjor.

Blodbeger 2011

16 kommentarer:

 1. Å det e så koselig og lese rundt på bloggene at folk er begynt såinga av frø :)
  Deilig og tenke på at vi er kommet i den tia kor man skal følge med de småe spirene som kommer opp av jorda, men æ starter ikke før i Mars, det e tidlig nor her i nord :)
  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 2. Å så artig å begyne å så. Jeg klør etter å rote i litt i jorden jeg også.
  Blodbeger har jeg ikke prøvd men jeg har sett den på bilder og blogger å den er jo så flott.

  Jeg er så lei av rot og tull på bloggen min, nå har jeg byttet grensesnitt og oppdatert masse så da får jeg bare se hva som dukker opp nå.
  Det kan ikke være virus for jeg har nylig kjørt antivirus og formaterin på pc`n , men takk for at du holder ut med meg he he .

  Gleder meg til sommeren for da får vi vel se resultatet av jobben du gjør nå.

  Ha en fin dag , klem Marit.

  SvarSlett
 3. Så flink du er:)...jeg har selv startet så smått.Kjempeverbena og stokkroser:)
  Gøy a å se hvordan det spirer hos deg etterhvert:)

  SvarSlett
 4. Lisbeth, ja det er koselig å lese om alle de små spirene landet rundt. Det er tidlig å så her også, men de jeg sår nå trenger så lang tid på å blomstre, og purre trenger lang tid på seg hvis det skal bli en bra avling utpå høsten.

  SvarSlett
 5. Marit's, du burde prøve blodbeger en gang, de har så flotte blomster.

  Jeg forstår veldig godt at det ikke er din feil det med bloggen din, og det må være veldig frustrerende å oppleve sånt. Jeg håper det løser seg og at du ikke får mere trøbbel med den.
  Klem Marit

  SvarSlett
 6. Inger Marie, kjempeverbena har jeg aldri sådd. De er så fine, at de må jeg få sådd en gang jeg også.
  Det kommer nok noen rapporter på hvordan det går med frøene ja ;-)

  SvarSlett
 7. Så flink du er. Jeg har fortsatt ikke sådd noe, men stauder til stratifisering skal det bli. Har ikke drivhus, så den innesådden må vente litt.
  Ha fine dager :)

  SvarSlett
 8. Hej Marit.
  Selvom jeg ikke selv sår frø - har jeg altid været fascineret af hvad sådan et "lille frø" kan udvikle sig til.
  Glæder mig til at se resultatet.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 9. Tua, det er fortsatt tidlig å så, det er bare jeg som ikke klarer å vente. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 10. Hanne Bente, ja det er fasinerende at et bittelite frø kan bli en stor plante. Det er nesten utrolig at det går an. Ha en fin dag du også! Klem Marit

  SvarSlett
 11. Fint bilde av Blodbegerplanten din, minner meg om at våren nok kommer...

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 12. Jeg skal også så blodbeger om ikke så lenge. Har i tillegg to planter i drivhuset til overvintring i tilfelle dårlig spiring.

  SvarSlett
 13. Det kribler også i mine fingre for at komme i gang, men jeg prøver at styre mig lidt endnu. Jeg har ikke lys nok.
  Da jeg så din blodbeger, tænkte jeg, at det måtte være den samme, som hedder Rosenslynge på dansk, altså Rhodochiton atrosanguineum. Den har jeg også sået de sidste par år, og det bliver også en af de første som kommer i jorden hos mig. Lige om lidt tror jeg ;-)

  SvarSlett
 14. Randine, ja våren kommer nok i år også! Ha en fin uke du også :)

  SvarSlett
 15. Mariann, jeg har heller dårlig erfaring med overvintrede blodbeger for jeg får ikke noe dreis på de. Så jeg sår alltid nye planter. Flott at du har en backup hvis spiringen blir dårlig. Jeg har nå sådd så mye frø av de, at noen må jo spire... ;-)

  SvarSlett
 16. Ina, du har helt rett, det er samme latinske navn på de. Roseslynge var et vakkert navn. Det er det som er problemet med norske/danske navn at de kan være ulike, men de latinske/botaniske navnene er alltid de samme. Jeg har lystoffrør som henger over plantene. Da vokser de så fint, for i vinduet er det alfor lite lys enda. Jeg sår mine så tidlig, for jeg vil ha de i blomst tidlig også!

  SvarSlett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...