mandag 23. januar 2012

Blodbegerene spirer!

Nå begynner det å spire i pottene med blodbeger! De første spirte for godt over en uke siden, men de sådde jeg også mellom jul og nyttår. Det er så gøy hver gang de spirer, for jeg føler meg aldri helt trygg på at de vil det. Blodbeger er noen sære, egne planter som har litt primadonnanykker før de vil spire. Varmt, fuktig og helst med undervarme. Jeg har ikke mindre enn 15 isbokser som jeg har sådd frø i, så her skal det bli plassproblemer utover vinteren. Men det er en kjent sak her i huset, så det er bare å ta i bruk alle ledige plasser.


Her om dagen fikk jeg flere frø i posten, og denne gangen var det Bacopafrøene fra T&M som kom. Jeg har alltid kjøpt de som stiklinger på det lokale gartneriet, men i år skal jeg altså prøve å så de. Jeg synes at Bacopa er en av de blomstene jeg må ha hvert år. De passer like godt til ampler som til verandakasser. Under på bildet er det hvi te Bacopa.32 kommentarer:

 1. Heia, ser du har hatt problemer med og få lagt inn kommentar hos mæ, ser alle sier vi må bytte til google chrome., æ må veøl også få gjort det , for æ plages også med og få lagt inn kommentarer på noen av bloggene rundt.
  Håper det ordner seg for oss :=)
  Ha en fin kveld, og uke, hilsen Lisbeth ;O)

  SvarSlett
 2. Så fine blomster- virkelig frodig!
  Ha en flott kveld!

  SvarSlett
 3. Jeg er veldig spent på om jeg får spiring på blodbegerfrøa mine. De ble høsta i 2010 og har ikke hatt optimal oppbevaring. De spirte godt i fjor da jeg sådde av de, så jeg krysser fingrene for noe spiring iår også.

  SvarSlett
 4. Så bra at du har fått god spiring på blodbegerfrøene. Jeg har ikke sådd mine enda.
  Bacopa er flotte sommerblomster. Jeg har også kjøpt ferdige planter, men i år ser jeg at det er flere som har bestilt frø. Det er jo noe å tenke på.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 5. Lisbeth, ja jeg hadde det, men nå har jeg byttet til Chrome, og har ikke hatt problemer så langt med noen blogger. Så du må nok bare bytte, men kan jo fortsatt bruke andre nettlesere til andre ting hvis du ønsker det. Jeg har både chrome og Internett Explorer på maskinen.
  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 6. Maria, ja jeg likte godt de fargene og blomstene jeg hadde i år.De ble veldig frodig og alt regnet som var i sommer hjalp sikkert litt det også! ;-)

  SvarSlett
 7. Elsa, får håpe dine frø spirer. Jeg har erfaring med at blodbeger spirer hvis de er modne nok når de blir innhøstet.

  SvarSlett
 8. Mariann, ja det er ikke noe som er bedre enn det. Du burde nok snart så de, for de trenger mange måneder på å komme i blomst. Men du har også lenger sesong enn her, så det går nok bra.
  Ja bacopa skal jeg prøve å så for første gang i år. Håper det går bra, ellers må jeg nok kjøpe ferdige planter i år også.

  SvarSlett
 9. Gratulerer med blodbegerspiring! Er forresten noen frø på vei til deg. Håper de kommer trygt fram og ikke roter seg bort i Europa et sted... :)
  Ha fin uke.

  SvarSlett
 10. orchis, du er så snill! Jeg gleder meg til å så de, og håper på blomstring en eller annen gang :-)

  Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 11. Flott bilde av bacobaer, riktig sommerlig. Kjekt med mange blodbegerspirer, så det blir nok mange planter utav dem.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 12. Randine, ja det blir nok mange blodbegerplanter ut av alle de frøene. Det håper jeg i hvertfall :)
  Ha en fin dag du også!

  SvarSlett
 13. Też lubię bakopę i mam ją w skrzynkach. Kupuję sadzonki jednak, nie sieję sama. Pozdrawiam. *** Jeg liker det og bakope jeg det i bokser. Jeg kjøper frøplanter imidlertid ingen hvitfisk alene. Yours.

  SvarSlett
 14. Giga, ja bacopa er flotte blomster både til kasser og ampler. Det er veldig greit å kjøpe frøplanter av de hvis en ikke vil så selv.

  Giga,tak Bacopa są wielkie kwiaty na obu polach i kosze. Bardzo łatwo jest kupić sadzonki jeśli tak nie jest nawet.

  SvarSlett
 15. Mine spirer også! Skulle gjerne si at jeg hadde fått sådd noe mer, men ikke ennå. Den tiden den tiden...
  Chrome har fungert fint i alle blogger, og så er den en del raskere enn Explorer. Har bare gode erfaringer.

  SvarSlett
 16. Ja, det er nærmest gått sport i å få de gjenstridige blodbegerfrøa til å spire. Selv når man har gjømt på planter fra i fjor...

  Bacopa er genialt å så (fant jeg ut i fjor).

  SvarSlett
 17. Hej Marit.
  Flotte blomster.
  Jeg glæder mig til at se hvad alle dine frø bliver til.
  Ønsker dig en god dag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 18. Grethe Gyldenlakk, hyggelig å høre om flere som har fått blodbeger til å spire, Ja, det er ikke lett å få tiden til å strekke til bestandig.

  Ja, nå bruker jeg bare chrome og har så langt bare bra erfaringen med den.

  SvarSlett
 19. Villrose, ja det er bare noe en må ha hvert år disse blodbegerene. Det var takket være deg at jeg ble inspirert til å så bacopa. Det skal bli spennende å så de for det har jeg ikke prøvd før.

  SvarSlett
 20. Hanne Bente, ja jeg skal ta bilde av mine frø og blomster siden når de kommer så langt. Ha en fin dag du også! Klem Marit

  SvarSlett
 21. Oj, og oj - har du begynt med såing allerede? det var sikkert et dumt spørsmål for jeg antar du begynte før nyttår? Jeg har tatt vare på de blodbegerplantene som kom fra deg i fjor, og nå lurer jeg på om det er liv i dem, om jeg burde ta dem frem og sette i gang en liten oppvåkning allrede nå. Jeg får vel ta en tur i kjelleren for en aldri så liten sjekk tenker jeg.

  SvarSlett
 22. Hei Marit! Hyggelig å høre fra deg. Ja jeg begynte å så de første blodbegerfrøene allerede i romjula.
  Det var jo lurt av deg å ta vare på plantene dine fra i fjor. Jeg synes at jeg får best resultat ved å så nye planter hvert år. Jeg får ikke helt dreisen på å få noe ut av de gamle plantene. Hvis det er liv i dine er det lurt å starte oppvåkningen av de nå snart ja.

  SvarSlett
 23. Ser du er i gang, ja. Jeg blir liksom satt tilbake i tid, den tida jeg hadde veksthus og planterom i uthuset, og sådde altfor mye. Livet endrer seg, og det er da godt å følge med på hva du foretar deg. Jeg gleder meg til å ta en tur til deg til våren, og SKAL IKKE ha flere Hosta iår, men har du noen for salg, så ....................... Ha en fin vinter. Du har forresten så mange fine bilder.

  SvarSlett
 24. Så hyggelig at du ("hageracer" la deg til som følger til mitt lille pusterom, Marit! Setter stor pris på at du stikker innom. Tenkte først en hageblogg for å huske litt selv hva man gjør og tenker - men har skjønt at dette er et sted for mange spennende nettverk. Synes jeg fikk litt bedre oversikt og kjennskap til følgerne mine når jeg samlet bloggene under en egen fane. Og Hosta har jeg virkelig fått sansen for - og har et stort og kjedelig skyggehjørne ved inngangen.. sier ikke mer!

  SvarSlett
 25. Bjørg, ja jeg er i gang som vanlig på denne tiden av året. jeg forstår at livet har endret seg for deg og at du ikke har de samme mulighetene til å så som før.
  Hostaimport blir det, så du er hjertelig velkommen til å se om det er noen hosta som frister vet du :)

  Ha en fin vinter du også!

  SvarSlett
 26. Grethe, jeg synes det er så moro å lese andres hageblogger, og finner stor inspirasjon i hva andre gjør og forteller om i sine blogger. En kan alltid lære noe nytt angående hage, så det å lese andres hageblogger synes jeg er lærerikt. Jeg bruker også min egen blogg som oppslagsverk for hva jeg planter og gjør i hagen. Så en hageblogg har mange fordeler.

  Hosta er en av mine store diller og jeg har også en egen hostablogg. Siden du også har sansen for hosta, så kan du helt sikkert få leget et spennende bed i hagen din som du nevner. Jeg er sikkert på at det blir fint!

  SvarSlett
 27. Hei!

  Så fin hageblogg- jeg har lett etter en fin hageblogg- og her var det en:)
  Jeg er ikke veldig erfaren med grønne fingre, men har fått et kjempe deilig hage hvor jeg har planta bringebærstiklinger i fjor. Da var det to grener- og maks 30cm høye. I løpet av sommeren ble de 180...cm og iallefall 6stiklinger pr. plante- når kan jeg skille de? skulle jeg gjort det på høsten? Eller kan jeg gjøre det nå til våren? Hilsen Torill

  SvarSlett
 28. Hei Torill!

  Hyggelig at du likte bloggen min :)
  Jeg må innrømme at bringebær er ikke min største dille, og har derfor ikke så mye kunnskap om det. Jeg vet at bringebær skal klippes ned på høsten da de bærer på års skuddene. Så jeg antar at de kan deles på våren. Med hage er det bare å prøve seg frem. Lykke til med din nye hage og bringebærene! :)

  SvarSlett
 29. Hei igjen! Har et spørsmål. Leste nettopp at Cliviafrø ikke skal dekkes helt av jord. Stemmer det? Hvordan sår du dine frø?

  SvarSlett
 30. orchis, det stemmer, det har jeg også lest. Jeg legger frøene i bløt i tre fire dager i såpevann (mild oppvasksåpe) og sår de deretter i vanlig jord. Jeg presser frøene halvveis ned i jorda, men dekker de ikke med jord. Det pleier å funke ganske bra :)

  SvarSlett
 31. Tusen takk! Da må mine "heves" i morgen den dag... :)
  God kveld.

  SvarSlett
 32. orchis, lykke til med cliviafrøene!

  SvarSlett