mandag 12. september 2011

Spennende pakke i posten

Her for noen dager siden fikk jeg en meget spennende pakke i posten. Den var i fra orchis som bor i Portugal. Pakken var postet her i landet, men all jord var vasket vekk så der var alt i sin skjønneste orden i forhold til norske regler ;-)

Pakken inneholdt liljeløk av en stor gul ukjent lilje, liljeløk av Triumphator., og liljeløk av longiflorum. Men til slutt kommer det aller mest spennende jeg fikk, nemlig forskjellige iris. De jeg fikk var Iris confusa,  Iris japonica,  Iris unguicularis og Iris formosana. Ingen av disse skal overvintre ute, de må nok bli i kjelleren i vinter. De er neppe herdige her i det hele tatt, men det kan være artig å prøve. I varmere strøk vokser de nesten som ugress, men det blir neppe et problem her antar jeg... Jeg håper inderlig de overlever kommende vinter og at jeg får de i blomst neste sommer. De har noen fantastisk vakre blomster!

Her regner det som det aldri før, og det er jo blitt en vane i sommer/høst. Nå skal jeg sette meg godt tilrette foran tv, og følge valgsendingene der. Ha en fin kveld alle sammen!

12 kommentarer:

 1. Virkelig spennende pakke! Triumphator kan vel klare seg ute her? Nydelige iriser. Jeg fikk Iris formosana i vår. Den har vokst mye, men ikke blomstret i år. Så jeg er spent på om det blir blomstring til våren. Min skal overvintre i drivhuset.

  SvarSlett
 2. Hej Marit.
  Lyder som en rigtig spændende pakke.
  Glæder mig til at se dine iris.
  Ønsker dig en god tirsdag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 3. Nydelige liljer, og enda vakrer Iriser! De var da fantastisk flotte da! Håper du får dem i blomstring til neste år. Selv om det er litt pes å overvintre de inne.
  Her har det vært forholdsvis pent vær siste dagene, og bra mildt også! Sommerfuglene har gått crazy i georignene mine =)

  SvarSlett
 4. Lykke til med dem. Er ganske sikker på at du vil få stor glede av alle sammen! :)
  Hilsen Vidar

  SvarSlett
 5. En ting til... Iris japonica fins i flere fargevarianter. Den du fikk av meg er blå. Her er bilde: http://www.flickr.com/photos/orchishage/5470801226/in/set-72157623643161484

  SvarSlett
 6. Mariann, ja jeg hadde triumphator et år, men den kom ikke tilbake året etter. Vet ikke om vinteren ble for kald det året. Jeg vet ikke om jeg tør overvintre de i drivhuset, for det er det jo nesten like kaldt som ute. Jeg har ikke på noe varme der om vinteren.

  SvarSlett
 7. Hanne Bente, ja det var en spennende pakke. Jeg håper jeg får blomster på de en gang.
  Ha en fin tirsdag du også. Klem

  SvarSlett
 8. krepsemor, ja de er flotte alle sammen. Det blir nok litt pes å passe på de ja, men de er utvilsomt verdt det. Jeg har jo noe annet som også skal passes på inne, så det går for det samme.
  fint vær her i dag også enn så lenge, men de melder om mere regn.

  SvarSlett
 9. orchis, den blå var så nydelig. Jeg så når jeg googlet de at det fantes flere farger. De er så utrolig vakre alle sammen!

  SvarSlett
 10. så spennende pakke!
  Morro med det nye og ikke så vanlige :)

  Ikke så morro med alt regnet, men vi har vel resigner litt, eller hva? ;)

  SvarSlett
 11. Anne, ja det var en spennende pakke. Jeg har resignert nå ja, gidder ikke engang å bry meg om at det regner. En får jo ikke gjort noe med det, så da får en heller bruke energi på andre ting enn å ergre seg over regnet. Det har visst kommet for å bli... :(

  SvarSlett
 12. Hei Hanne Bente!

  Hyggelig å høre fra deg. Det var leit at du har hatt problemer med din blogg. Klem fra Marit

  SvarSlett