lørdag 10. september 2011

Hortensia i blomst

I dag er det rent varmt i forhold til i går. Så jeg har kommet meg etter kuldesjokket i går. Det kan jo ikke bli vinter enda...

I fjor kjøpte jeg tre hortensia som heter på latin Hydrangea macrophylla. De ble solgt som hagehortensia, men de er jo helt like de som selges som stuehortensia. Disse har jeg prøvd flere ganger uten å lykkes. Etter den fryktelig kalde vinteren som var i fjor var jeg veldig spent i vår om de i det hele tatt hadde overlevd. Jo, det var noen få grønne skudd nederst på stammen i vår, men jeg trodde ikke de ville blomstre i det hele tatt siden de hadde fryst så mye ned. Men her i forrige uke begynte den ene å blomstre. Det var riktignok bare en blomst, men jeg er kjempeglad! Jeg håper den overlever den neste vinteren også...

18 kommentarer:

 1. Så fin og blå ,min har ikke kommet med blomst i år ,jeg får se til neste år om jeg må flytte den eller om den bare har tatt et hvileår.
  God helg , Marit.

  SvarSlett
 2. Hvor er den flot, jeg ved ikke om "den" kan tåle frost.
  Ønsker dig e god week-end.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 3. Om än bara en så är det vacker, vilken blåfärg! Jag har aldrig fått mina att blomstra igen så jaghar grävt upp dom. Men du, får till det mesta :)

  SvarSlett
 4. Så nydelig den var! Artig at den kom tilbake - tross den kalde vinteren! Jeg mistet min i fjor - det kom noen få blader fra basis, men så ble de oppspist av snegler og da orket den ikke mer! Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 5. Så bra!!! Jeg har så lyst på en hagehortensia jeg også -men har liksom ikke helt trua på at den overlever...
  God Helg!

  SvarSlett
 6. Så bra at du fikk blomstring. Jeg tror det er forskjell på sortene. Noen av mine fryser ned hvert år og blomstrer aldri i hagen. Mens andre blir mindre rammet av tilbakefrysing og blomstrer hvert år. Så finnes det jo også noen sorter som blomstrer på årsskudd, f.eks Endless summer.
  Håper hortensiaen din klarer denne vinteren også.

  SvarSlett
 7. Marit's, det er første gang jeg har fått den til også. Jeg tror de trenger en ganske lang sesong for å rekke å komme i blomst. God helg til deg også!

  SvarSlett
 8. Hanne Bente, jo den tåler frost da den har stått ute i vinteren som var. Da var det 28 minusgrader her på det kaldeste. Men den hadde godt snedekke, og det er nok det som har reddet den. Ha en flott weekend du også!

  SvarSlett
 9. Mia, blåfargen kommer av at den står i bark, dvs. sur jord. I basisk jord blir den mere rosa/lilla. Jeg tror det mer beror på flaks jeg da ;-)

  SvarSlett
 10. Tyra, ja det viser at det går an til tross for streng kulde. Synd dine ble spist opp av snegler da. Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 11. Hagealven, jeg antar at det er minst like kaldt her som hos deg. Her blir det fryktelig kaldt noen ganger. Så jeg ville prøvd var jeg deg. Ha en fin helg du også!

  SvarSlett
 12. Mariann, ja det er forskjell på sortene, det er helt sikkert. Men jeg kjøpte også en 'Endless summer' i fjor og den skal jo blomstre både på fjorårskudd og nye skudd. Den har ikke kommet med en knopp engang...
  Ja, jeg lever i håpet nå at den skal oveleve neste vinter også. I følge bladet Hagen for alle skal de fortsette å komme igjen når de først har fått etablert seg.

  SvarSlett
 13. Hvor er den smuk. Mine hortensia frøs helt tilbage i vinters, og desværre er der ikke nogen af dem, som er kommet i blomst endnu :-(

  SvarSlett
 14. Den har en smuk farve.
  Min mand har lige plantet rigtig mange Hortensia i vores have, så nu håber vi, at de kan overvintre.

  SvarSlett
 15. Ina, ja det er ofte det som skjer med hortensia, de fryser for mye ned om vinteren. Jeg haded aldri drømt om at min skulle komme med blomst slik den så ut i vår.

  SvarSlett
 16. Landbohaven, ja fargen er flott. Jeg er glad i blått, så den fargen passer meg godt. Lykke til med deres hortensia, vi får håpe på at vinteren blir mild.

  SvarSlett
 17. Akkurat dette har jeg lurt på. Jeg var sikker på at den ikke ville overleve ute her. Det hadde passet så godt med noe blått i enden av det lange bedet. Så da prøver jeg nok neste år.

  SvarSlett
 18. Åshild, du må nesten bare prøve deg frem. Jeg har prøvd å få de til flere ganger, men det er først i år at jeg har fått blomst på en.

  SvarSlett