søndag 18. september 2011

En grønn skjønnhet...

På fredag var det igjen nesten frost her, kun 1,2 grader som det laveste på natten. Nå har jeg satt den største blodbegerplanten i kroken ved nedgangen til kjelleren, og hadde på agrylduk om natta som dekke i tilfelle det skulle bli riktig kaldt. De to amplene med blodbeger er hengt opp i drivhuset. Resten av overvintringsplantene er båret ned til planterommet i kjelleren. Har bare igjen en stor agapanthus som også snart skal inn. Det er så godt å gjøre sånt mens det ennå ikke er så kaldt. I går tømte jeg potter for jord og ryddet vekk hageteltet, og fikk opp pumpene av dammen. Jeg har kjøpt et nytt stort nett til å spenne over dammen og bekken slik at jeg slipper å fjerne så mye løv der om våren. Det var meldt om regn og kraftig vind i dag, så derfor ville jeg være tidlig ute slik at jeg forhindret å få alt løvet i dammen. Og det var akkurat i tide, for nå er hele gårsplassen full av gule løv fra trærne omkring.

På fredag var det et nydelig vær her, og jeg fikk tatt noen bilder. Jeg kjøpte i fjor en grønn solhatt, Echinacea 'Green Jewel', og da kom den med en blomst. I år har den kommet med to blomster, og sånn håper jeg den  fortsetter slik at det blir riktig mange  blomster en gang. Det eneste som er synd er at den kommer så sent i blomst, for de andre solhattene begynte jo å blomstre for en måned siden. Jeg får nyte synet så lenge det varer!

Her i knopp


Er den ikke vakker?

6 kommentarer:

 1. Så fin den er. Min har ingen blomster, får håpe at den kommer i gang neste år.

  SvarSlett
 2. Helt skjønn! Men er den så sen, så synd, fast det er klart, det er gøy med noe som kommer nå og. Jeg venter forsatt på noen hvite som ikke blomstret enda. Men frost vil jeg ikke ha før oktober...
  Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder, har dere hatt så lave tempraturer allerede, her ligg tempraturen ennu på en 8-10 gr. om natta, men høsten er kommet, så frosten kommer nok til nord og:)
  Ha en fin søndag, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 4. Her var det også kaldt natt til fredag, 3,5 grader. Nå er det igjen mildvær og regn.
  Solhatten din er en riktig skjønnhet. Jeg har en rosa som først blomstrer nå.

  SvarSlett
 5. Hej Marit.
  Flotte billeder og rigtig skønne blomster.
  Ønsker dig en god søndag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 6. Mette, får håpe du får blomster på din til neste år.

  Mia, det er synd at den er så sen ja, for da får en ikke så lang tid til å blomstre før det er frost...

  stallnilsen, ja her har det kun vært 1 grad to ganger og is på bilen. Ønsker dere en fortsatt fin høst i nord!

  Mariann, det går definitivt den gale veien mht. tempraturer. Men vi får ønske oss en lang og mild høst selv om jeg ikke tror så mye på akkurat det. Synd med blomster som kommer i gang så sent, for en får jo ikke sett så mye på de når vinteren er rett rundt hjørnet.

  Hanne Bente, ja den er skjønn med sin grønne farge.

  Ha en fin uke! Klem

  SvarSlett