søndag 25. september 2011

En "ny" høstblomst...

Jeg må ærlig innrømme at det er ikke alltid jeg husker hva jeg planter rundt om i hagen. Stor var gleden da jeg oppdaget disse som jeg plantet i fjør høst, nemlig tidløs eller Colchicum autumnale som de heter på latin. Jeg hadde helt glemt de bort, men så dukket de opp helt av seg selv...Siden jeg er så godt i gang med høstblomster, så må jeg ta med noen flere blder av disse...Nå er de virkelig på sitt flotteste med mange blomster utsprunget. Jeg ønsker dere alle en fin søndag!

12 kommentarer:

 1. Å glemme hva man har plantet hvor, fører ofte med seg trivelige overraskelser. Kjenner veldig godt til det... :) Vakre bilder!
  God søndag.

  SvarSlett
 2. Nydelige Colchicum!
  Gentianaene lyser virkelig opp nå.
  Fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 3. orchis, ja det er helt fint med sånne overaskelser :)

  SvarSlett
 4. Mariann, ja de lyser opp i hagen på lang avstand.

  SvarSlett
 5. Hej Marit.
  Flotte billeder af nogle skønne blomster.
  Ønsker dig en god søndag.
  Knus Hanne Bente ♥

  SvarSlett
 6. Artig når det dukker opp planter man har glemt av!!!!

  SvarSlett
 7. Hanne Bente, takk for det :)

  SvarSlett
 8. Hagealven, ja det er morsomt når sånt skjer. Kunne godt hatt flere blomster som dukket opp sånn :)

  SvarSlett
 9. Tidløs har jag inte men tänker alltid på dom. Men nu är det fullt. Kul med 'krokus' som kommer på fel tid. Dina gentiana kan du visa hur många gånger som helst, de är troligt vackra :)

  SvarSlett
 10. Mia, de tar minimal plass i hagen nå, men kan bli ganske store på våren før de visner ned. Men jeg er sikker på at du hadde fått plass til en... ;)

  SvarSlett
 11. Tidløs er søt, men jeg kan ikke riktig like at de så fort legger seg slapt utover. Søte derimot, det tror jeg at jeg må ha mye av... for så herlig en farge!

  SvarSlett
 12. Anne, nei det har du rett i, de blir fort flate i dårlig vær. Søten derimot står rett opp til snøen kommer omtrent. Den lyseblå er min favoritt :)

  SvarSlett