søndag 3. oktober 2010

Sølv i hagen

I år har jeg virkelig fått øynene opp for sølvfarget bladverk i hagen. Det finnes jo mange flotte planter som har sølv i bladverket sitt, f.eks Brunnera macrophylla 'Jack Frost' .

En plante som jeg har kjøpt flere av i år er Pulmonaria. De har et nydelig sølvfarget bladverk. Her er en som jeg dessverre ikke vet hva heter.

En annen plante som jeg har kjøpt i år er Lamium maculatum 'White Nancy'. Den har også et nydelig sølvfarget bladverk som er lett å kombinere med hosta i blåtoner og andre pulmonaria.

Her er et bilde av en annen plante som også passer godt sammen med disse andre sølvfargede plantene, Hacquetia epipactis 'Thor'

Dessverre har ikke hosta direkte sølvfargede blader, men noen av de blå passer godt sammen med sølvfarget bladverk, f.eks denne 'Deep Blue Sea'

12 kommentarer:

 1. Flotte bilder av planter med sølvfargede blad til inspirasjon!

  SvarSlett
 2. I really like silver foliage in the garden, too. It can brighten up the shady areas, and they are especially noticeable at dusk, as the rest of the garden gets dim. Your 'Jack Frost' is one of my favourites, such a pretty colour and pattern. Pulmonaria add good reflection, also. 'Deep Blue Sea' matches nicely with the silvers.

  SvarSlett
 3. Inspirasjon, det er nok slett ikke dumt med sølvfarge til noen Hosta. Jeg prøvde meg på disse ettårige filtplantene, men de ble jo så digre, kanskje de fikk litt mye gjødsel. Men de er også egnet blant Hosta. Ha en fin høstuke, med forhåpentlig mindre regn.

  SvarSlett
 4. Randine, ja det er det som er så fint med hageblogger, for der kan vi inspirere hverandre.

  SvarSlett
 5. Northern Shade, yes they brighten up the garden in shady areas. 'Jack Frost' is a nice plant with silver foliage. I love it too. There are some hostas who also match with silver, specially the blue ones.

  SvarSlett
 6. Bjørg, ja de blå hostaene og mange heuchera har flotte farger som passer til hverandre. Ha en flott høstuke du også. Håper været er bedre i morgen!

  SvarSlett
 7. Nydelige bladplanter du viser her! Hvor får du tak i frø til Brunnera? Ja, hvis du sår de selv! Jeg har også fått øynene opp for bladplanter, men har ikke så mange i grått! Men Lychnis Coronaria har jeg! Og Salvia "White Birds" som er ettårig har jeg hatt i to sesonger nå! Veldig fornøyd!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 8. så nydelig hosta! Virkelig vakker fare :)
  Hacquetia epipactis 'Thor'var et litt nytt bekjentskap for meg (truuur jeg, har jo gullfiskhukommelse). Skikkelig fin, den skal jeg titte etter, er jo også svak for disse sølvfargede bladplantene.

  SvarSlett
 9. Krepsemor, jeg har ikke sådd den selv den 'Jack Frost', men fått den som frøplante av en venninne. De selvsår seg ganske mye, så det dukker stadig opp frøplanter som nesten er "ekte". Men om det finnes frø å få kjøpt av Brunnera vet jeg faktisk ikke.
  Ja, det finnes mange flotte sølvfargede planter både av ett og flerårige. Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 10. Anne, ja akkurat den hostaen på bildet er jeg veldig glad i selv også. Haquetia har det vært skrevet om endel på hagegal, men det er ikke bare su som har gullfiskhukommelse ;) Det er lett å glemme bort hva planter heter. Men den 'Thor' er sjelden å se i handelen dessverre. Jeg har kjøpt mine fra ei dame som heter Eli Marie Reiten i Ålesund.

  SvarSlett
 11. Flott med ulike bladplanter, både sølvfargede og andre. Tror jeg må skaffe Jack Frost, den er knallfin.

  SvarSlett
 12. Mariann, ja bladplanter er flotte å ha i hagen. 'Jack Frost' er en veldig anvendelig og grei plante, ja!

  SvarSlett