torsdag 7. oktober 2010

Flom i bekken

I går bøttet det ned her så det holdt. Regnmåleren måtte tømmes i løpet av dagen, og på et og et kvart døgn kom det hele 105 mm med regn her!!!!! Jeg var redd for at bekken skulle ødelegge veien her siden den renner under den, men det gikk bra heldigvis. I fjor vår lagde jeg noen steinstier til å gå på nede ved bakken og la en europall der som bro over bekken. Når jeg var der nå og så etter, så var hele "broen" vekk. Jeg så den ikke i det hele tatt, så den er kanskje på vei til Larvik? ;) Her er et bilde fra i fjor vår:

Her er samme sted nå i dag. Det har skjedd før ved regnskyll at europallen har blitt fraktet litt nedover bekken, men da har jeg allltid funnet den igjen. I fjor vår ble det også felt et tre tvers over bekken som ble liggende da det var helt råttent.

Her er samme sted i dag, og det treet har i løpet av døgnet flyttet seg ganske mye som dere ser i forhold til det andre bildet over. Vann er sterke krefter!

     I dag tidlig kom sola endelig igjen, men da var det skikkelig tåke.

                 Det ble bare mer tåke etterhvert... 
Nå er det bare solskinn ute, og regnet er over for denne gang. Nå ønsker jeg meg en tørr og mild høst fremover!

10 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra ditt nærområde, spesielt "heading"-bilde!
  Vi får håpe det kraftige regnet har gitt seg for denne gang, det er sterke krefter i regnet.

  SvarSlett
 2. Randine, ja det er godt at regnet er borte både her og der. Det har vært mye nedbør i det siste. Det er sterke krefter ja, i hvertfall når det blir mye av det.

  SvarSlett
 3. Så lekre de tåkebildene var :O) Skikkelig trolsk.

  Da jeg reiste på jobb kl halv sju i dag tidlig hørte jeg "Bremsa" buldre noe skikkelig nede i dalen her. Den hadde roet seg betraktelig til i ettermiddag heldigvis.

  Mvh UnaCita

  SvarSlett
 4. UnaCita, ja tåke er noe eget. Jeg kan tenke meg at det er flere elver rundt omkring som har stor vannføring ja. Heldigvis går de fort ned så fort det slutter å regne.

  SvarSlett
 5. You will have to get a good running start to jump across the stream now, without the pallet. :) At least those ferns should appreciate all of the recent rain.

  SvarSlett
 6. Northern Shade, there is a lot of ferns on both side of the brook. It is normally a small brook, but now it is a flood because of all the rain. But the ferns seems to love it :)

  SvarSlett
 7. Tåken er i allefall nydelig på bilder:))
  Lenge siden sist jeg var innom her, men jeg har ikke hatt lyst til verken hage eller hageblogger i det siste. Håper det tar seg opp igjen før våren. Nå er jeg inderlig glad for at det er høst. Merkelig ting for meg å si, men slik er det i nå.
  Så mange fine sølvfargede planter du har. De er så flotte sammen med både hosta og fargesterke blomster.

  SvarSlett
 8. Takk for det, Marit! Hyggelig å høre fra deg. Jeg er ikke aå aktiv for tiden jeg heller, for nå er jeg litt hagelei. Men det endrer seg når våren kommer igjen :)

  SvarSlett
 9. Flotte naturbilder, så flott med tåke !!

  SvarSlett
 10. Takk for det, Bjørg! Tåke er fint ja, det er nesten noe trolsk over den :)

  SvarSlett