lørdag 30. oktober 2010

Iris ensata blomstring i oktober

For over en mnd. siden så jeg at det var kommet to blomsterstengler på en Iris ensata ved dammen som ikke hadde blomstret før. Jeg tenkte at det var forsøket verdt å ta de inn og sette de kjølig slik at de fikk utvikle seg sakte ettersom knoppene var ganske små. Jeg tok litt sukker i vannet, og satte de i en kjølig gang. Etter en mnd. spang de ut, og da måtte jeg frem med kamera!
De er nok blassere i fargen enn hva de ellers hadde vært, men de spreng i hvertfall ut!

Jeg har fått en forkjærlighet for å kikke opp på himmelen for tiden. Synes det er så vakker farge på den når det er kjølige høstdager. Hele sommeren går jeg med nesa nedover og kikker på blomstene, så det er artig å kikke litt oppover også ;) Jeg synes trær uten blader har en egen sjarm.


Jeg har fått helt dilla på Brunnera 'Jack Frost'. Bladverket er så nydelig!


Her er en annen "dille", nemlig en heucherella. De er vintergrønne, og er egentlig vakre hele året. Litt blekere i fargen enn om sommeren, men fortsatt vakker synes jeg.

12 kommentarer:

 1. That was a good idea to convince the iris to bloom, as they are very pretty. Just like you, I adore Jack Frost, since they are so decorative and hardy. Your Heucherella has nice markings. They are one of my current obsessions, too. After our first snow melted, mine are looking fresh in the garden.

  SvarSlett
 2. Northern Shade, yes, it is nice with late iris blooming.

  Jack Frost is a easy plant to grow and it is pretty too ;)
  Heuchera and Heucherella has been a favourite this summer in my garden. There is no snow here either, so they are nice to look at after the hostas are gone for the season.

  SvarSlett
 3. Nydelig iris, så bra at du fikk den til å åpne blomsten inne.
  Enig i at den klare blå høsthimmelen er vakker.
  Jack Frost er så fin, den må jeg skaffe meg. Kjekt med bladplanter i hagen og spesielt noen som beholder bladene om vinteren også.

  SvarSlett
 4. Det var en lekker iris med blomstring i oktober!

  Det er godt å kaste blikket oppover og se på himmelen og alle flotte trær om høsten.

  Ønsker deg en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 5. Mariann, jeg hadde nesten ikke trodd at den ville springe ut, men til slutt så gjorde den det alikevel. Jeg skal også ha flere Jack Frost, for de er så fine sammen med andre bladplanter.

  SvarSlett
 6. Randine, ja vi har lett for å bare kikke nedover, men da er det mye fint en går glipp av :)
  Ha en fortsatt god helg du også!

  SvarSlett
 7. Takk skal du ha!
  Den irisen ble da flott - flott er også bladplanter, skal ha meg noen flere neste sesong. Brunnera og heuchera blir det helt sikkert. Nydelige planter du viser her.

  SvarSlett
 8. Tyra, ja bladplanter er mine favoritter i hagen. Jeg skal nok ha flere av detil neste år :)

  SvarSlett
 9. Det var søren ikke verst at du klarte drive fram irisblomstene!
  Og nydelige bladplanter. Jeg har visst for lite av denslags.

  SvarSlett
 10. så gøy at du fikk ut irisblomsten :D
  Og jeg er helt enig, Jack frost er gull. Dette er en av de aller første staudene jeg kjøpte til meg selv, ett halvår før vi kjøpte hagen her faktisk :)

  SvarSlett
 11. Berit, ja det var skikkelig gøy at de faktisk sprang ut etter en mnd. med venting. Det gjelder å ikke gi seg :) Når en først oppdaget bladplantene er det lett å få helt dilla på de.

  SvarSlett
 12. Anne, ja i begynnelsen når Jack Frost kom var det jo rene farsotten. Den er en av de staudene som jeg tror alltid vil være populær.

  SvarSlett